KAP ***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Geleceğe Dönük Değerlendirmeler

25.02.2021 - 23:48
KAP ***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Geleceğe Dönük Değerlendirmeler

***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Geleceğe Dönük Değerlendirmeler )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Geleceğe Yönelik Değerlendirmeler

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

        2021 BEKLENTİLERİ
Faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyaları etkilemeye devam eden KOVID-19 salgınının etkileri nedeniyle 2021 yılının 2020 yılına benzer şekilde zorlu olması beklenmektedir. Önümüzdeki belirsizlikler ve hükümetler tarafından alınan tedbirlerin ülke ekonomileri ve tüketici harcamaları üzerindeki sonuçları, iş performansımız üzerinde kritik bir etkiye sahip olacağından yıl içerisinde varsayımlarımızı yeniden gözden geçirmemize yol açabilir.
Konsolide Satış Hacmi'nin düşük-orta tek haneli oranda büyümesi beklenmektedir.
    Bira Grubu Satış Hacmi'nin düşük tek haneli oranda büyümesi beklenmektedir.
Uluslararası Bira Satış Hacmi'nin düşük tek haneli oranda büyümesi beklenmektedir. Rusya Bira Satış Hacmi'nin pazarın üzerinde büyümesi beklenirken, geçen senenin yüksek bazından dolayı düşük tek haneli oranda büyüyeceği öngörülmektedir. Zorlu rekabet ortamının bu yıl da devam etmesi beklenmektedir. BDT Bira Satış Hacmi'nin ilgili bira pazar büyümelerinin üzerinde artarak orta tek haneli oranda büyümesi öngörülmektedir.
Özellikle yılın ilk yarısında pandeminin etkisinin devam edeceği varsayımı altında Türkiye Bira Satış Hacmi'nin 2020 yılının düşük bazına rağmen düşük tek haneli oranda büyümesi beklenmektedir. Açık satış noktalarının yeniden açılması ve turizmde toparlanma olacağı öngörülmekte olup ve yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye Bira Satış Hacmi'ni desteklemesi beklenmektedir.
Meşrubat Grubu:  2020 yılının bazı ile birlikte, pazarlarımızın geniş potansiyelinden ve zengin ve dengeli portföyümüzden yararlanarak konsolide bazda %4 ila %6 aralığında büyütmesi öngörülmektedir.
Türkiye meşrubat: Düşük tek haneli büyüme
Uluslararası meşrubat: Yüksek tek haneli büyüme
Konsolide Net Satış Gelirleri'nin her iki iş segmentinin de katkısıyla kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak orta-onlu yüzdelerde artması beklenmektedir.
Bira Grubu Net Satış Gelirleri: Kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak, düşük onlu yüzdelerde artması beklenmektedir.
Uluslararası Bira Net Satış Gelirleri: Hacim artışı, fiyat artışları ve portföy kırılımının olumlu etkisi sayesinde kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak yüksek tek haneli oranda büyüme beklenmektedir.
Türkiye Bira Net Satış Gelirleri: Fiyat artışları ile satış kırılımının olumlu etkisi sayesinde düşük-yirmili yüzdelerde büyüme beklenmektedir.
Meşrubat Grubu Net Satış Gelirleri:  Değer büyümesi yönetimi odağımız ile, kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak konsolide net gelir büyümesinin yüksek-onlu yüzdelerde olması beklenmektedir.
Konsolide FAVÖK marjı: Hafif düşmesi beklenmektedir.
Bira Grubu FAVÖK marjı: 2020 yılının yüksek bazının etkisiyle, 2021 yılında tüketim ve hacim büyümesini desteklemek için yapılacak olan pazarlama ve satış yatırımlarının sonucunda 200 baz puan civarında düşmesi beklenmektedir.
          Uluslararası Bira FAVÖK marjı: 200 baz puan civarında düşmesi beklenmektedir.
Türkiye Bira FAVÖK marjı: Hafif düşmesi ya da yatay kalması beklenmektedir.
 Meşrubat Grubu FAVÖK marjı: 2020 yılında ulaşılan güçlü marj artışına, belli bir seviyeye kadar pazarlama giderlerinde sağlanan tasarruflar gibi tek seferlik etkilerin yanı sıra, aynı zamanda sürdürülebilir nitelikte olan daha yalın ürün portföyü ve sıkı finansal yönetim sayesinde ulaşılmıştır. Hacimlerdeki artış, daha yüksek ünite kasa başı net gelir büyümesi ve tutumlu harcama zihniyetimiz ile FAVÖK marjının 2021 yılında 2020 yılına paralel seyretmesini öngörüyoruz.
Yatırım Harcamaları: Satış gelirlerine oranı konsolide bazda normal seviyesiyle uyumlu olarak yüksek tek haneli olması beklenmektedir.
Serbest Nakit Akımı: Güçlü serbest nakit akımı yaratılmaya devam edilmesi beklenmekte olup işletme sermayesinin 2020'deki çok düşük bazından ötürü serbest nakit akımının geçtiğimiz senenin altında gerçekleşeceği öngörülmektedir.
                                            
*2021 beklentileri eldeki mevcut verilere dayalı olarak yönetimin beklentilerini yansıtmaktadır. Şirket'in gerçek performansını önemli ölçüde etkileyebilecek makroekonomik, finansal, jeopolitik ve politik riskler ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla gelecekteki olaylar ve belirsizliklere bağlı olarak gerçek sonuçlar farklılık gösterebilir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/913170


BIST
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.548 Değişim: -1,36% Hacim : 101.485 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.513 16.04.2024 Yüksek 9.650
Açılış: 9.645
32,5026 Değişim: 0,28%
Düşük 32,3337 16.04.2024 Yüksek 32,5242
Açılış: 32,411
34,5636 Değişim: 0,20%
Düşük 34,3902 16.04.2024 Yüksek 34,6964
Açılış: 34,4942
2.495,28 Değişim: 0,49%
Düşük 2.465,34 16.04.2024 Yüksek 2.506,73
Açılış: 2.483,19
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.