KOBİ'ler için eğitim seferberliği

19.03.2019 - 16:54 | Son Güncelleme :
KOBİ'ler için eğitim seferberliği | Girişim Haberleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ihracata özendirilmesi amacıyla Erzurum'da "KOBİ İhracat Seferberliği" eğitim programı düzenlendi.

 

Erzurum'daki bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda KOBİ temsilcisi ile girişimci üniversite öğrencisinin katıldığı programda, "Doğu Anadolu'daki KOBİ'lere ihracat destekleri, ihracat finansmanı ve Türk Eximbank kredileri ile e-İhracat Pazar Analizi, TİM-TEB Girişim Evi tanıtımı ve destek programları" konularında bilgi verildi.

Haberin Devamı

TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) bağlı yaklaşık 4 milyon işletme bulunduğunu söyledi.

Türkiye genelinde 83 bin ihracatçı firma olduğunu ifade eden Alkin, "TİM olarak Türkiye'nin dört bir yanında 'KOBİ İhracat Seferberliği' eğitim programı düzenleyerek, bölgedeki girişimcileri ihracata özendirecek şekilde, bir işletmenin ilk defa ihracata yönelmesi durumunda yapılması gerekenler ve ne tür destekler sağlandığı konularında eğitim veriyoruz." dedi. 

Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Türk Eximbank ve bunlara benzer kuruluşları bir araya getirmek suretiyle 2 günlük eğitim programı organize ettiklerini aktaran Alkin, KOBİ'lere ihracatın usul ve esasları, finans anlamında Eximbank'ın ne tür destekler verdiği ve KOSGEB'in yürüttüğü programların anlatıldığını bildirdi. 

"AMACIMIZ BÖLGELERDEKİ İHRACATÇI SAYISINI ARTIRMAK"

Mevcut ihracatçı firma sayısına yeni firmalar katmayı hedeflediklerini vurgulayan Alkin, "Programda yükseköğretim okullarından mezun olmaya hazır olan genç girişimcilerimiz var, bu kişilere Teknopark ile girişim evlerinde nasıl girişimci ve ihracatçı olacaklarına dair eğitimler veriyoruz. Aynı zamanda bu tür programlarda bölgemizdeki KOBİ ve üniversiteden mezun olacak genç girişimcileri motive ediyoruz. Amacımız her bölgedeki ihracatçı sayısını artırmak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Ethem Tanrıver de TİM tarafından ilki şubat ayında Gaziantep'te "TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi" adıyla düzenlenen, açık iletişim platformu niteliğindeki bölgesel meclislerin ikincisinin de DAİB ev sahipliğinde "TİM Doğu Anadolu Meclisi" ismiyle Erzurum'da gerçekleştirildiğini ve programın çok verimli geçtiğini söyledi.

Kamu kurumlarındaki üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen programda, bölgedeki çok sayıda ihracatçı firmanın sıkıntılarının ele alındığını hatırlatan Tanrıver, "TİM Doğu Anadolu Meclisi programında ihracatçıların bütün sorunları ele alındı. Program çok başarılı geçti. Türkiye'de yaklaşık 15 senedir yükselen ihracat ivmesi var. KOBİ'lerin ihracat içindeki payını artırabilmek amacıyla 'KOBİ İhracat Seferberliği' başlatıldı ve bu program Türkiye'de ilk kez Erzurum'da yapılıyor." dedi. 

Erzurum'daki "KOBİ İhracat Seferberliği" eğitim programı, yarın gerçekleştirilecek oturumların ardından sona erecek. 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3327 Değişim: 0,25%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1043 Değişim: -0,05%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.301,01 Değişim: 1,03%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.