Unutulan hesaplar için son gün

28.04.2014 - 14:46 | Son Güncelleme :

Bankaların kullanılmayan mevduat hesaplarının kapatılması için verdiği süre bugün doluyor

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kredi-karti.jpg">Bankaların kullanılmayan mevduat hesaplarının kapatılması için verdiği süre bugün doluyor.

Kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde, bankalar kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerden hesap işletim ücreti alacak. Banka hesapları mevcut uygulamaya göre, internet şubeleri, ATM’ler ve çağrı merkezi aracılığıyla kapatılıyor. Kapatılacak hesapta otomatik fatura ödemesi ve sigorta talimatı varsa bunların da iptal edilmesi zorunlu. Ancak, hesabınızda 10 kuruş dahi para varsa bu yolla kapatmak mümkün olmuyor. Ya hesaptaki bakiyenin tamamını nakit olarak çekeceksiniz ya da aktif kullanılan başka bankadaki hesabınıza transfer edeceksiniz.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Hacizlik olabilirsiniz

Tüketici örgütleri bankalardan gelen mesajların dikkate alınması konusunda uyarıyor. Aksi takdirde unutulan hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden zamanla faizle birlikte borçlanabilir hatta hacizlik olabilirsiniz.

Tüketici örgütleri ayrıca, müşteri hizmetlerini arayarak hesabını kapatan tüketicileri de uyarıyor: “Aradığınız tarihi ve kendi numaranızı bir kenara not alın. İleride banka, ‘biz bu şekilde aranmadık’ derse, sizin elinizde o tarih, o telefon kaydı delil olacaktır.”

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

İtiraz yolu kapanıyor

Bankalar, bugün ve öncesinde kapatılan hesaplar için herhangi bir ücret talep edemeyecek. Diğer yandan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun tartışmaya açılan taslağına göre, hesap işletim ücreti başta olmak üzere birçok ücret ve kesinti yasal zemine kavuşuyor. dünya.com haberine göre; yeni düzenlemeyle banka müşterileri kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyeceği için atıl hesapların kapatılması önemli.

Başta tüketici koruma örgütleri olmak üzere birçok kesim tarafından karşı çıkılan ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri’nde yüzlerce dava açılıyor ve birçoğu iade kararı ile sonuçlanıyordu. BDDK’nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.