Türkiye’de ilk kez üniversite ve sigorta şirketinden işbirliği

24.01.2020 - 16:30 | Son Güncelleme :
Türkiye’de ilk kez üniversite ve sigorta şirketinden işbirliği | Genel Haberler

Türkiye’de ilk kez bir üniversite ve bir sigorta şirketi işbirliğinde ‘sigorta algısı’ araştırması gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’yi kapsayan bu araştırmada 25-54 yaşları arasında farklı sosyo-ekonomik gruplardan kişilerle görüşüldü.

İstanbul Üniversitesi ve HDI Sigorta tarafından yapılan araştırma sonuçları ‘Sigorta ve Sigortalılık Algısı’ adlı kitapta toplandı. Araştırmaya göre sigorta denildiğinde Türk insanının aklına ilk gelen kavramlar: SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, Güvence, Teminat ve Garanti. Eğitim seviyesi yükseldikçe SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kavramlarının yerini Güvence, Teminat ve Garanti ile ‘hasar ve tazminatların ödenmesi’ alıyor. Sigorta sahipliği yaş ve eğitim yükseldikçe artıyor. En fazla sahip olunan sigorta türleri ise Trafik, Kasko, BES ve Sağlık. Kasko, hayat, sağlık sigortaları yaptırırken temel motivasyon ‘garanti altına almak’ iken BES’te ‘kendini güvenceye almak, birikim, yatırım yapmak’ ön plana çıkıyor. Trafik ve DASK söz konusu olduğunda ise ‘zorunlu olması ve önlem almak’ temel motivasyon kaynakları.

Haberin Devamı

Sigorta satın alırken hala en önemli kanal acenteler. Sağlık sigortalarında ise acentelerin dışında online kanallar öne çıkıyor. Diğer sigorta türlerine göre daha uzun zamandır sahip olunan sigorta türleri ise Kasko ve DASK. Türk insanının endişe ve risk algısına baktığımızda bugünün endişe algısının sağlık harcamalarından oluştuğunu görüyoruz. Kendisi ve ailesi için gerekli olabilecek sağlık harcamaları ve başa gelebilecek ciddi bir hastalık insanımız için bugünün risk algısını teşkil ediyor. Uzak geleceğe projeksiyon tuttuğumuzda ise eş ve ailenin kaybedilmesi endişesi baskın çıkıyor. Araştırmaya katılanların uzak geleceğe dair gördükleri bir diğer risk ise ekonomik kriz, işini kaybetmek ve yaşam standardının düşmesi.

Teknolojik gelişmelerin sigorta algısına etkilerine baktığımızda ise Türk insanının sigorta ile ilgili bilgileri en çok Facebook, Instagram ve internetteki haber sitelerinden edindiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

Bu çalışmanın Türk sigorta sektöründe bir ilk olduğunu ifade eden Sigorta Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selcen Gür çalışmanın sonuçlarını sigorta sektörünün tüm paydaşlarıyla Brokerler Derneği aracılığıyla paylaşacaklarını duyurdu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.