Teknoloji bize `uydu`

03.12.2004 - 10:19 | Son Güncelleme :

Türk Telekom`un özelleşmesi ve serbestleşmesi çalışmaları kapsamındaki adımlardan biri olan ses tekelinin kalkması ile sektörde rekabetin artması son kullanıcılar için büyük avantajlar sunuyor. Telekom alanında faaliyet gösteren firmaların ürün ve servislerini daha etkin bir şekilde tanıtmalarına olanak verecek olan Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2004 Fuarı dün katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirdi. Bu yıl sekizincisi düzenlenen fuara, 23 ülkeden 206 katılımcı gelerek yeni ürünlerini ve geliştirdikleri yeni teknolojileri sergileme fırsatını elde etti. Fuar alanında, firmaların yer aldığı standların yanısıra farklı konuların yer aldığı paneller de düzenlendi. 8 farklı ülkeden 45 konuşmacının sunum yaptığı bu panellerin konuları arasında, uydu ve genişbant çözümleri, Dünyada ve Türkiye`de sayısal televizyon yayıncılığı, uzaktan eğitim, yayıncılık teknolojileri ve UMTH platformu yeralıyor. Açılış konuşmasını yapan Hannover - Messe International Genel Müdürü Doris Petersen, konuşmasında, uydu sektörünün geliştiğini ve geçtiğimiz yıl yüzde 6 büyüme kaydettiğini söyledi. Peterson, fuarın satın alma ve tedarikçilerin buluşma noktası olduğunu vurgularken, amaçlarının sektördeki yenilikleri profesyonellerle paylaşmak için platform olduklarını sözlerine ekledi. Televizyon Yayıncılığı Derneği (TVYD) Başkanı Nuri Çolakoğlu ise yaptığı konuşmasında, bundan yaklaşık 15 yıl önce ilk uydu deneyiminin yaşandığını ve 2 yıl önce bu sektörde analogdan dijitale geçilerek sessiz bir devrim yaşandığını vurguladı. Çolakoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: `Teknolojininde etkisiyle gelişen iletişim dünyasının gelecek zaman içinde daha da farklı boyutlara taşınacak. Amerika`da kullanılan Tivo adlı bir dijital kayıt cihazı var. Bu cihaz, televizyon izlerken, yerinizden kalkmanız gereken durumlarda, kaçırdığınız bölümleri kaydedip sonradan izlemenize yarıyor. Bu cihaz aynı zamanda televizyonda dizi veya film izlerken hepimizin bitsin diye beklediği reklam aralarını da ortadan kaldırarak aralıksız televizyon izleme rahatlığı sağlıyor. Bu gibi benzeri cihazlar 5 yıl içerisinde Türkiye`ye de gelecek.`

Sözlerine Nuri Çolakoğlu`na atıfta bulunarak başlayan RTÜK Başkanı Fatih Karaca, 2003 yılının Ocak ayında hayata geçirilen sayısay yayıncılık konseptinden bahsederek, yayınların uydudan da olsa kurum tarafından takip edildiğini belirtti. Karaca, çok yakında internet üstünden yapılan radyo ve TV yayınlarının da belli kurallar kapsamına dahil edilmesi çalışmalarının

tamamlanacağını söyledi. Yarın öğleden sonra son bulacak fuara RTÜK, TEDER, TÜYAD, TVYD gibi telekomünikasyon ve uydu sektörünün önde olan kuruluşları destek veriyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
991 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.