Sıra özel sektör reformunda

25.04.2002 - 09:14 | Son Güncelleme :

Artık oyunun kurallarının değiştiği Türkiye`de, özel sektörü de uluslararası rekabet gücüne kavuşturacak, yeni yönetim anlayışına getirecek hazırlıklar yapılıyor. Yeniden yapılanma için Dünya Bankası fon verecek.

Tarihinin en önemli yapısal reform sürecinden geçen Türkiye`de, kamu ve bankacılık sektöründeki yapılan reformlara paralel olarak, reel sektörde de yeniden yapılanmayı sağlayacak çok önemli çalışmalar başlatıldı. Reel sektörü uluslararası rekabet gücüne kavuşturacak mekanizmaların oluşturulması için üst düzey ekonomi yönetimi Dünya Bankası uzmanlarıyla birlikte çalışıyor.
Önümüzdeki haziran ayından itibaren genel çerçevesinin ortaya çıkması beklenen reel sektörü yeniden yapılandırma projelerine, Dünya Bankası`ndan önemli miktarda fon sağlanabileceği öğrenildi. Ortalama 6-7 yıl vadeye yayılacak Dünya Bankası kredilerinin, bankalar üzerinden sektöre kullandırılması planlanıyor. Bu amaçla Dünya Bankası`nın Türkiye`yi, 2003-2006 yılları arasındaki yeni ülke yardım stratejileri programına alacağı belirtildi.
Konuyla ilgili çalışmalarda bulunmak üzere New York ve Washington`a giden Türk bürokratlar geçen hafta boyunca Dünya Bankası uzmanlarıyla birlikte çalıştı. Çalışmalar, kamuda ve özel sektörde iyi yönetişimin şartlarını yaratma üzerine odaklandı. Bugün gerek teknolojik, gerekse verimlilik açısından uluslararası standartların bir hayli gerisinde kalan Türk sanayii, orta ve uzun vadeli ekonomik büyüme hedefleri için ciddi engel oluşturuyor.

Adım adım yeni ortama uyum
Uyum sürecinin zorlukları ve özel sektöre maliyeti belirlenecek.
Kamu, bu maliyetleri hafifletmek için Dünya Bankası aracılığıyla fon, yeni vergi ve muhasebe düzeni gibi mekanizmalar oluşturacak
Şirket yeniden yapılandırmalarında ana hedef, geçici mali zorluk içinde olmakla birlikte, sağlıklı yapıya kavuşturulabilecek şirketler olacak.
Girişim sadece borç yeniden yapılandırması değil, esas olarak şirket yeniden yapılandırması olacak.
Şirketlerin yükümlülüklerini yerine getirmeme şeklinde suiistimale yönelmeleri önlenecek.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.