Futbol kulüpleri ağustosta yatırımcısına kazandırdı

04.09.2020 - 11:11 | Son Güncelleme :
Futbol kulüpleri ağustosta yatırımcısına kazandırdı | Genel Haberler

Hollandalı AFC Ajax'ın hisseleri, geçen ay yüzde 13 kazandırdı. İngiliz ekibi Manchester United'ın hisseleri yüzde 4,6, arttı. Ocak-ağustos döneminde Borussia Dortmund, yatırımcısına yüzde 36,3 kaybettirdi.

Dünyanın önde gelen halka açık futbol kulüpleri, ağustosta yatırımcısına kazandırdı. Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) olumsuz etkileri sonrasında ülkelerin ve ekonomilerin normalleşme adımları atmasıyla dünya genelinde liglerin de fikstürleri belli olmaya başladı. Liglerin başlayacağı tarihlerin kesinleşmesi halka açık futbol kulüplerinin hisse performansını olumlu etkiledi.

Hollandalı AFC Ajax'ın hisseleri, söz konusu dönemde yüzde 13 kazandırdı. Altyapısıyla ve dünya futboluna kazandırdığı yıldızlarıyla bilinen ve bu yıldızlardan önemli gelir elde eden AFC Ajax, geçen ay hisse performansıyla dikkati çekti.

İngiliz ekibi Manchester United'ın hisseleri de yüzde 4,6 arttı. Fransız Olympique Lyonnais'is hisseleri ise yüzde 3,7 artış kaydetti. Kulüp, Manchester City'yi 3-1 yenerek UEFA Şampiyonlar Liginde yarı finale kadar yükselmişti.

İtalyan kulüpleri, Juventus yüzde 1,3, SS Lazio da yüzde 0,7 kazandırdı.

Juventus, İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2019-2020 sezonu, Juventus üst üste 9. şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Portekiz ekibi SL Benfica'nin hisseleri de yüzde 0,4 arttı.
Alman Borussia Dortmund ise yatırımcısına yüzde 1,9 kaybettirdi. Borussia Dortmund, 1 Temmuz 2019'da başlayan ve 30 Haziran 2020'de biten mali yılı için 44 milyon avro zarar açıkladı. Böylece Borussia Dortmund, son 10 yılda ilk defa zarar açıklamış oldu.

Kulübün konsolide gelirleri aynı dönemde 370 milyon avro seviyesinde kalırken, gelirleri mali yılın son çeyreğinde (nisan-haziran) bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 25 düştü.
Kulüp, bir önceki mali yılda 17,4 milyon avro kar elde etmişti.

Alman kulübün müsabakalardan geliri 44,7 milyon avrodan 32,5 milyon avroya gerilerken, reklam gelirleri 96,8 milyon avrodan 98 milyon avroya yükseldi.

KULÜPLER YILIN 8 AYINDA YATIRIMCISINA KAYBETTİRDİ

Dünyanın önde gelen 7 futbol kulübü, hisse senedi piyasalarında yatırımcısına ocak-ağustos döneminde kaybettirdi. Yıl genelinde kulüplerin Kovid-19 salgını nedeniyle büyük gelir kaybı yaşayacağına dair beklentiler ve liglere ara verilmesi nedeniyle kulüplerin ekonomik kayba uğrayacağına dair öngörüler, kulüplerin hisse performansını olumsuz etkiledi.
Söz konusu dönemde yatırımcısına SS Lazio yüzde 7,7, AFC Ajax yüzde 20,3, Manchester United yüzde 22,8, Olympique Lyonnais ve Juventus yüzde 26,5, Borussia Dortmund yüzde 36,3, SL Benfica yüzde 38,4 kaybettirdi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.