Dedeman`dan halka arz sinyali

25.06.2004 - 07:55 | Son Güncelleme :

Dedeman Holding, madencilik ve otelciliğe odaklanarak Dedeman Otelcilik`i halka açacak. Detur ve Dekon ise çalışanlara devredilecek

Dedeman Holding, otelcilik faaliyetlerini yürüten Dedeman Otelcilik`i halka arz etmeyi planlıyor. Dedeman Otelcilik`in halka açılacağını bildiren Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, en erken eylül ve ekimde, borsadaki ivmenin yüksek olduğu bir dönemde halka arzın gerçekleştirileceğini kaydetti. Dedeman Holding ayrıca seyahat acentası Detur`un çoğunluk hisselerini, kongre turizmi yapan turizm şirketi Dekon`un ise tamamını çalışanlarına devrediyor.

117 milyon dolar ciro hedefi
Murat Dedeman, holdingin otelcilik ve maden alanlarında büyüyeceğini kaydetti. Dedeman, Detur ve Dekon`u kâr getirmelerine rağmen çalışanlara devretmelerinin nedenini ise Dedeman otellerinin tur şirketlerinin rekabetinden olumsuz etkilenmesi olarak açıkladı. Dedeman, madencilik alanında yüzde 34, otelcilikte ise yüzde 26`lık kâr marjını yukarı çekmeyi amaçladıklarını belirtti.
Otelcilik ve madencilikte yeni yatırımlara gideceklerini açıklayan Dedeman Turizm Yatırımları Genel Müdürü Koray Yetik, bu yıl 117 milyon dolar ciro hedeflediklerini bildirdi.

Gençler yönetime giriyor
Yetik, otelcilikte isim hakkı, kiralama, ortaklık veya işletme yöntemleriyle Türk cumhuriyetleri öncelikli olmak üzere ABD, Doğu - Batı Avrupa ve Ortadoğu`da yatırım hedefleri olduğunu bildirdi. Yetik, ayrıca bugün 15 olan otel sayılarını 2010`da 50`ye çıkarmayı hedeflediklerini de söyledi.
Kurumsallaşma çalışmaları kapsamında yönetim ve icrayı ayıran Dedeman Holding`de Nazire Dedeman başkanlığında bir yüksek istişare kurulu da oluşturuldu. Kurul, aile fertlerinden Rıfat Dedeman, Özlem Önal, Özben Önal ve Banu Dedeman`dan oluşacak. Bu arada ailenin gençlerinden iki kişi her yıl dönüşümlü olarak yönetim kurulunda görev alacak.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.029 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.