Böyle bir şey yok!

28.03.2013 - 10:30 | Son Güncelleme :

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349bayraktarerdogan.jpg">Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, `devlet memurluğu` zihniyetinden şikayet ederek `657 Sayılı Kanun bize uymuyor. Devlet memuru oluyor birisi, ondan sonra yat, uzan, para kazan, böyle bir şey yok` dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Tuğla ve Kiremit Zirvesi`nin açılışında yaptığı konuşmada, hükümetin üreten, hizmet veren anlayışla yapıları oluşturmaya çalıştığını dile getirdi.

Bakanlığının evrak yükünün yaşanan gelişmeler neticesinde 20 kat arttığını belirten Bakan Bayraktar, memurluk anlayışını eleştirerek şunları kaydetti:

Bunun için bizim çevre ve şehircilik il müdürlüklerimize de eskiye göre şu anda 20 misli daha çok evrak geliyor. Tabii 657 sayılı Kanun da bize uymuyor. Devlet memuru oluyor birisi, ondan sonra yat, uzan, para kazan, böyle bir şey yok. Çalışan, üreten, faydalı olan öne geçecek, ikili ilişkilerle nabız tutanlar değil. Kim üretiyorsa kim başarılıysa kim faydalıysa onlar öne geçecek. Ama siyasi kulislerde nabız tutarak öne geçenlere imkan vermemek lazım. Tarafsız, adil, üretken bir yapıyı kazanmamız lazım.

Dünyada devletler kadar şehirlerin de yarıştığını belirten Bayraktar, Biz de İstanbul `daki depremselliği azaltmak, gecekonduları tasfiye etmek için yeni bir şehir kuruyoruz. Tabii çok fazla nüfus gelmemesi için buna da dikkat ediyoruz dedi.

Bu çalışmanın Diyarbakır, Gaziantep, Konya ve çeşitli yerlerde de yapıldığını anlatan Bayraktar, Önümüzdeki süreçte bu kentsel dönüşüm inşallah Türkiye`nin yeni vizyonu olacak diye konuştu.

Bayraktar, son 10 yılda Türkiye`nin yakaladığı istikrarın takdire şayan olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

Dünya nüfusu arttı, 7 milyarı geçti. Bir taraftan da dünya alabildiğine küçüldü. Artık tuğla üretiminde Çin`le İran`la yarışıyoruz. Çin, açık ara birinci. Biz İran ile fifty fifty gidiyoruz. Biz kalite yönünden İran`dan ilerdeyiz. Üretim yönünden İran bizden ileride. Böyle bir durumdayız. Artık dünyada inşaat sektörü, Türkiye`nin en iyi bildiği iş. Son 10 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi `nin kurduğu hükümetler döneminde 500 binden fazla konut yaptık. Özel sektör de 4,5 milyon konut yaptı. Türkiye`de 10 sene içinde 5 milyon konut yapıldı. İnşaat sektörümüz çok ciddi bir tecrübe kazandı, ciddi bir portföy oluşturdu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.