‘Yerli oto destanı Bursa’da yazılıyor’

27.02.2020 - 09:49 | Son Güncelleme :
‘Yerli oto destanı Bursa’da yazılıyor’ | Ekonomi Haberleri

Bursa’nın Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kurulacak fabrika 5 bini direkt, 15 bini dolaylı olmak üzere toplamda 20 bin kişiye ekmek sağlayacak. Bursa zaten bir otomotiv kenti. Yerli otomobil destanının Bursa’da yazılacak olması bizler için de gurur verici” diye konuştu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan, geçen yıl 194 ülkeye 16 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Bursa, yerli ve milli elektrik otomobilin de üretim üssü oluyor. Fiat, Renault, Karsan, Peugeot, Citroen gibi markaların araçlarının önemli bir bölümünün üretilmesiyle otomotiv sektöründe ülkenin kalbi konumundaki Bursa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle yerli otomobilin de merkezi oldu. Yerli ve milli elektrikli otomobilin Gebze’de yapılan lansman toplantısında üretim yerinin Bursa’nın Gemlik ilçesi olduğu açıklanmıştı. Askeriyeye ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresi yerli ve milli otomobile ayrılırken, bu alana ilişkin plan değişikliğiyle ilgili çalışmalar Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgili komisyonlarında devam ediyor.

Haberin Devamı

SANAYİ ŞEHRİ

Bünyesindeki 21 organize sanayi bölgesi ile Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Bursa’nın, yerli ve milli otomobil için de en doğru adres olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Göreve geldiğimizden beri iddia ettiğimiz bir şey vardı. Bursa, sanayi şehri fakat yüksek teknolojiyi bünyemizde barındırmamız lazım. Bu manada yapılan farklı yatırımlar ve çalışmalar var. Hamdolsun, bunlardan bir tanesinin meyvesini de yerli ve milli otomobil ile aldık. Sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün artık teknoloji üreten bir Türkiye var. Yerli ve milli otomobilin fabrikası da bunun ispatıdır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yaptığımız Gökmen Uzay Havacılık Merkezi’nin de, yüksek teknoloji bölgesi Teknosab’ın da kısa sürede başlayacak olması, bizim için avantaj. Bu tür yatırımların Bursa adına çok ciddi kazanımları olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

5 BİN İSTİHDAM

Kurulacak fabrikanın 5 bini direkt, 15 bini de dolaylı olarak 20 bin kişiye ekmek sağlayacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Bursa zaten bir otomotiv kenti. Gerek ana üretim gerek yan sanayi ile ilgili hem iş gücü hem de altyapı olarak hazırız. Yerli otomobil destanının Bursa’da yazılacak olması bizler için de gurur verici” dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.431 Değişim: -0,98% Hacim : 965 Mio.TL Son veri saati : 09:55
Düşük 9.431 19.04.2024 Yüksek 9.431
Açılış: 9.431
32,5997 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8059 Değişim: 0,21%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.500,21 Değişim: 0,63%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.