Yeni İş Yasası Tasarısı´nı protesto

14.03.2003 - 17:15 | Son Güncelleme :

İş Yasası Tasarısı; Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde düzenlenen eylemle protesto edildi

İş Yasası Tasarısı; Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde düzenlenen eylemle protesto edildi.

3 konfederasyona bağlı sendikaların üyelerinin katıldığı protesto eyleminde konuşan Hak-İş Marmara Bölge Temsilcisi Celal Özdoğan, yeni tasarıyı, ´´57. Hükümet´in hazırladığı İş Güvencesi Yasa Tasarısı´nın rövanşını almak´´ olarak nitelendirdi. ´´Bu tasarı, işveren örgütlerinin intikam alma tasarısıdır´´ diyenÖzdoğan, hükümetin sermaye-emek denkleminde tarafsız davranması gerektiğini söyledi.

Özdoğan, ´´Hükümet yüzünü sermayeye, sırtını emeğe dönme hakkına sahip değildir´´ dedi. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da, hükümetin ´´yangından mal kaçırır´´ gibi bu yasayı çıkarmak istediğini belirterek, AK Partili iki sendikacı milletvekilini kınadığını ve Ankara´nın emekçilerin sesini duyması gerektiğini ifade etti. DİSK Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kaya da, İş Yasası Tasarısı´nınmilyonlarca emekçinin geleceğini ilgilendirdiğini belirterek, ´´İşçi sınıfı olarak heykeltıraş, ressam değiliz ki çocuklarımıza gelecekte heykel ya da resim bırakalım. Biz çocuklarımıza onurlu ve şerefli bir gelecek bırakıyoruz´´ diye konuştu.

ORTAK AÇIKLAMA

Bu arada Faruk Büyükkucak, 3 konfederasyon başkanının imzasının bulunduğu ortak basın açıklamasını okudu. Açıklamada, İş Yasası Tasarısı´nın birçok noktada işçi haklarını ortadan kaldırdığı ve AK Parti´nin, işverenlerin taleplerini yerine getirerek yıllar süren mücadele sonucunda elde edilen iş güvencesine bir darbe indirme çabası içerisinde olduğu ileri sürüldü. Tasarıda, ´´AB´ye uyum adı altında şark kurnazlığı yapılarak kazanılmış hakların ortadan kaldırılmak istendiğinin´´ ifade edildiği açıklamada, işverenler ile AK Parti´nin bugüne kadar yapılan görüşmelerde sağlanan anlaşmaları yok sayarak, işçilere karşı açık birsavaş açtığı öne sürüldü. Açıklamada, ´´Bugün AK Parti il örgütünün önünde ilan ediyoruz ki;ekmeğini alın teriyle kazanan namuslu insanların ekmeğine göz dikenlerden ve onlara yardımcı olanlardan demokratik yollardan sonuna kadar hesap soracağız ve peşlerini bırakmayacağız´´ denildi. Konuşmaların ardından, aralarında Büyükkucak, Özdoğan ve Kaya´nın da bulunduğu bir grup sendikacı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu´yla yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Büyükkucak, görüşme sonrasında eyleme katılanlara yaptığı açıklamada, ´´Görüşmemizde bu yanlıştan dönülmesi gerektiği ve tasarı durdurulmadığı takdirde eylemlerin devam edeceği mesajını verdik. Şu an Başbakan´a ulaşmaya çalışıyorlar´´ diye konuştu. Protesto eylemi boyunca ´´İşçi kıyımına son´´, ´´Hükümet yasanı albaşına çal´´ ve ´´Kölelik yasası geri çekilsin´´ şeklinde sloganlar atan grup, ´´Allah korkunuz varsa, kölelik yasasını çıkarmayın´´ ve ´´Kıdem tazminatını gasp ettirmeyeceğiz´´ yazılı pankartlar taşıdılar. (A.A.)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.991 Değişim: 2,10% Hacim : 49.754 Mio.TL Son veri saati : 13:53
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.030
Açılış: 8.864
32,3286 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2253 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0825 Değişim: -0,11%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.299,27 Değişim: 0,95%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.301,07
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.