Üst düzey yönetici geliştirme programları başlıyor

25.02.2015 - 15:49 | Son Güncelleme :

Marmara Üniversitesi ve Business Management Institute işbirliğinde, üst düzey yönetici geliştirme programları başlıyor

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/cfo_tanitimi.jpg">

Stratejik bir iş ortaklığına imza atan, Marmara Üniversitesi ve Business Management Institute, yurt dışında çok yaygın olan, üniversite yönetici geliştirme programları için Türkiye’de öncü olmaya karar verdi. Üst düzey finans yöneticisi (CFO) geliştirme programı ile başlayan seri, pazarlama yöneticisi (CMO) ve teknoloji yöneticisi (CIO) ile devam edecek

 
Temeli 1883 Yılında Osmanlı imparatorluğunun ekonomi ve ticaret alanında üst düzey yönetici ihtiyacını karşılamak için kurulmuş olan Hamidiye Ticaret Mektebi Alisine dayanan Marmara Üniversitesi 132 yıllık geçmişiyle yönetici yetiştirme konusunda köklü bir kurumsal kültüre sahip olmuştur. Türkiye’de yönetici yetiştirmenin duayeni olan Marmara Üniversitesi ile özel sektörde insan kaynakları ve eğitim alanının en güçlü kurumlarından biri olan Business Management Institute (BMI), küresel ekonomi ve ticarette ortaya çıkan yeni eğilimlerin bir sonucu olarak, özel sektör kurumlarındaki nitelikli üst düzey yönetici ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak stratejik bir işbirliği gerçekleştirdiler. Sektördeki açığı iyi analiz eden, Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (Müsem) ve Business Management Institute (BMI), üst düzey yöneticilere yönelik, akademi ve iş dünyasını bir araya getiren ve bu sayede, teori ile uygulamayı bir arada sunan eğitim programları tasarladılar. BMI genel müdürü Hasan Altunkaya, uzun süren çalışmalar sonucunda, Harvard, Standford, Colombia gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin yönetici geliştirme programlarının (executive education) muadili olarak hazırlanmış ve tasarlanmış eğitim programlarının, Türkiye’deki yöneticilerin kaliteli eğitim arayışlarına çözüm olacağını belirtiyor.
 
“Aslında yurtdışında çok yaygın olan bir sistemi Türkiye’de yerleştirmek için öncü olmaya çalışıyoruz. Benzer programları, yurtdışında birçok üniversite, iş okulları (business school) aracılığı ile oluşturmuş ve akademik dünya ile iş dünyası arasında bir bağ kurmuş durumda. Türk yöneticiler de, aradıkları yüksek kalitede eğitimleri Türkiye’de bulamamaları sebebiyle, yurt dışındaki bu eğitimlere katılmayı tercih ediyorlar. BMI olarak sektördeki bu ihtiyacı fark ederek, Marmara Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’de yöneticilere yönelik eğitim programlarını çeşitlenmesi ve kalitesinin yükselmesi amacıyla stratejik bir işbirliğine imza attık.” Üst düzey finans yöneticileri yetiştirmeye yönelik Geleceğin Lider CFO’ları: Stratejik Finansal Liderlik Sertifika Programı, ilk dönemini Kasım 2014 itibariyle başlattı. Eğitim programı, özellikle üniversite akademik kadrosu ile iş dünyasının önde gelen CFO’larını bir araya getirerek, katılımcılarına teori ile uygulamayı bir arada inceleme ve yorumlama şansı vermesi nedeniyle, yüksek memnuniyete ulaştı.

Büyük başarı yakalayan programa gelen yoğun talep nedeniyle programın 2. Dönemi Şubat 2015 ve 3. Dönemi Nisan 2015 olarak belirlendi. Geçtiğimiz haftasounu, 21 Şubat 2015 tarihinde, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın da katılımıyla düzenlenen sertifika töreninde, ilk dönem katılımcılarına sertifikaları takdim edilirken, 2. Dönem katılımcıları ise ilk derslerine başladılar. Sertifika töreninde konuşan, CFO eğitimi program koordinatörü ve BMI yönetim kurulu üyesi Nuran Durmaz, CFO eğitiminin serinin başlangıcı olduğunu ve önümüzdeki aylarda pazarlama yöneticilerine yönelik “Gelecek Nesil CMO: Stratejik Pazarlama Yönetimi” ve bilgi teknolojileri yöneticilerine yönelik “Gelecek Nesil CIO: Stratejik Teknoloji Yöneticiliği” programlarının lansmanını yapacaklarını belirtti. Aynı zamanda, Ekim 2015 itibariyle üst düzey yöneticilere yönelik zirve etkinlikleri düzenleyerek networking ortamı yaratma hedefleri olduğunu söyleyen Nuran Durmaz, kurum olarak Türkiye’de üst düzey yönetici kadrolarının geliştirilmesine yönelik programların öncüsü olmayı hedeflediklerini belirtti. Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü, Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ise; yenilikçi bir yaklaşımla, üniversite iş dünyası ilişkilerine yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştıklarını ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik eğitim programları ile Marmara Üniversitesinin köklü eğitim geleneğini iş dünyası ile buluşturmayı amaçladıklarından bahsetti. “Sürekli eğitim merkezi olarak, iş dünyasının beklentilerine uygun ve vizyoner eğitim programları geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda, düzenlediğimiz sertifika programları, eğitim programları, seminerler ve çalıştaylar gibi programlar artarak ve çeşitlenerek devam edecek. ”
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.769 Değişim: 0,59% Hacim : 27.430 Mio.TL Son veri saati : 12:08
Düşük 8.695 19.03.2024 Yüksek 8.777
Açılış: 8.702
32,3387 Değişim: 0,18%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,5143
Açılış: 32,2803
35,1262 Değişim: -0,16%
Düşük 35,0707 19.03.2024 Yüksek 35,5201
Açılış: 35,1827
2.238,70 Değişim: -0,22%
Düşük 2.232,38 19.03.2024 Yüksek 2.254,55
Açılış: 2.243,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.