Türkiye Finans 2020 yılı bilançosunu açıkladı

29.01.2021 - 17:33 | Son Güncelleme :
Türkiye Finans 2020 yılı bilançosunu açıkladı | Ekonomi Haberleri

Türkiye Finans, aktif büyüklüğünü geçen yıl sonuna göre yüzde 55 artışla 81,3 milyar liraya yükseltti.

Türkiye Finans Katılım Bankası, 28 Ocak 2021 tarihinde KAP’a yaptığı yazılı açıklamada, 2020 yılı mali bilançosunu duyurdu. Türkiye Finans, toplam aktif büyüklüğünü yüzde 55 artışla 81,3 milyar liraya ulaştırdı. Banka, ülke ekonomisine ve reel sektöre ayırdığı kaynağı, geçen yıl sonuna göre yüzde 40 arttırarak 57 milyar TL’ye çıkardı.

Nakdi fonları geçen yıl sonuna göre yüzde 43 arttıran Türkiye Finans, 47,7 milyar TL’ye ulaştırdı. Aynı dönemde gayri nakdi fon büyüklüğü ise yüzde 23 artışla 9 milyar lira oldu. Topladığı katılım fonlarında yüzde 44 artış kaydeden banka müşterilerinin birikimlerini değerlendirmek amacıyla geliştirdiği fon toplama ürünleri sayesinde 57,4 milyar TL tutarında fon topladı. Özkaynak kârlılığını kayda değer bir artışla yüzde 13 seviyesinin üzerine çıkaran banka, 2020 yılı özkaynak toplamı ise yüzde 14 artışla 5,5 milyar TL oldu.

Haberin Devamı

2020 yılı finansal verileriyle ilgili açıklama yapan Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, 2020 yılının tüm zorlu şartlarına rağmen önceliklerini ‘insan’ olarak belirlediklerini ve bu anlayışla hayata geçirdikleri toplumsal fayda odaklı çalışmalarla yılı yüzde 55 büyüme ile kapattıklarını belirterek şunları söyledi: “İnsana yatırım yapmanın değerini bir kez daha anladığımız pandemi döneminde, çalışanlarımızdan ve müşterilerimizden başlayarak tüm paydaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz insan odaklı finans yönetiminde başarılarla dolu bir yılı geride bıraktık. Doğru kurgulanmış stratejiler ve koşullara uygun olarak belirlediğimiz hedeflerin etkisiyle yıl sonu beklentilerimize hedeflerimizin üzerinde bir performansla ulaştık. Pandemi döneminde sektör içindeki konumumuzu korumanın yanı sıra önemli bir yükseliş ivmesi yakalayarak ekonomiye, reel sektöre ve toplumsal dinamiklere kayda değer bir katma değer sağladık. Kullandırdığımız fonlarla ülke ekonomisine 57 milyar lira değer katarak; müşterilerimizin artan finansman ihtiyaçlarının yanı sıra birikimlerini en doğru şekilde değerlendirme taleplerini eksiksiz olarak karşıladık. İlkleri sektöre kazandıran bir kurum olarak, 2020 yılında da katılım bankacılığı sektörüne henüz bu sektörle tanışmamış yeni müşteriler katarak öncü kuruluş olmayı sürdürdük.”

Haberin Devamı

Pandemi döneminde finansal ve sosyal ihtiyaçları artan müşterileri için ekonomik ve toplumsal fayda odaklı destek paketleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Murat Akşam, “Birlik ve beraberlik duygusu ile ülkemiz için, insanımız için değer yaratmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Türkiye Finans olarak bu anlayışla eliminizi taşın altına koyduk ve ülkemiz için sorumluluk aldık. Çok kısa zamanda hızlı kararlar alarak sağlık çalışanları, kamu görevlileri, öğretmenler, 65 yaş üzeri büyüklerimiz, esnaf ve KOBİ’lerimiz gibi toplumun farklı kesimleri için destek paketleri devreye aldık” dedi.

Yeni dönemde dijitalleşmenin en çok hissedildiği bankacılık hizmetleriyle ilgili görüşlerini paylaşan Akşam, daha önce hayata geçirdikleri dijitalleşme yatırımlarının etkisiyle müşterilerinin ihtiyaçlarını hızlı ve doğru bir şekilde tespit ettiklerini belirterek, onlara kolay, hızlı ve ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayan yenilikçi hizmetler sunduklarını ifade etti. Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, “Önümüzdeki dönemde de rekabet çıtasını yükseltecek olan dijital bankacılık alanında mevcut ürün ve hizmetlerimizi yenilikçi özellikler ile güçlendirmeyi, uzaktan müşteri ediniminin başlayacağı bu yıl müşterilerimize zaman ve mekândan bağımsız uçtan uca dijitalleşmiş hizmet sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Küresel bankacılık uygulamalarında öne çıkan görüntülü görüşme, kağıtsız süreçler, API ve dijital imza gibi yöntemleri hayata geçirerek müşterilerimize gerçek bir dijital bankacılık deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da insan odaklı yaklaşımımızı ve yenilikçilik kültürümüzü tüm süreçlerimize yansıtmaya, ürün ve hizmet portföyümüzü geliştirmeye, müşterilerimize temas ettiğimiz her kanalı güçlendirerek hem bankamızı hem de katılım bankacılığının bankacılık sektöründen aldığı payı artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.667 Değişim: 1,49% Hacim : 89.725 Mio.TL Son veri saati : 16:55
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5885 Değişim: 0,35%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8481 Değişim: 0,33%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.495,86 Değişim: 0,46%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.