Turkcell ve Siemens ortaklığıyla enerjide yüzde 30 tasarruf

10.10.2017 - 14:34 | Son Güncelleme :
Turkcell ve Siemens ortaklığıyla  enerjide yüzde 30 tasarruf  | Ekonomi Haberleri

Turkcell ve Siemens, Türkiye'de enerji verimliliğini artırmaya yönelik dijital servis çözümlerini birlikte sunmak amacıyla stratejik bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu iş birliğiyle hayata geçirilecek dijital dönüşümün ilk etabında Turkcell ve Siemens, dijital servis çözümleri ile hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların enerji maliyetlerini azaltarak yüzde 30’a varan tasarruf sağlayacak.

Turkcell ve Siemens, enerji verimliliğini artırmaya yönelik dijital servis çözümlerini birlikte sunmak için ilk adımı attı. Bu amaçla bir protokol imzalayan iki dev şirket, Siemens’in yazılım geliştirme gücüyle Turkcell’in mobil dijital servislerdeki uzmanlığını bir araya getirerek kullanıcılar için uçtan uca, kompakt bir hizmet sunacak. Stratejik iş birliği öncelikli olarak bireyler ve kurumlar için uzaktan izleme ve kontrol sistemlerini içerecek dijital servis çözümleri, enerji tüketimini kontrol altına almayı ve verimliliği artırarak enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Dijital servis çözümleri sayesinde ilk etapta, konutlar, endüstriyel tesisler, özel binalar ve kamu binalarında yüzde 30’a varan enerji tasarrufu sağlanacak. 

Haberin Devamı

Dünyanın ilk dijital operatörü olarak teknoloji odaklı bir altyapı şirketinden hizmet odaklı bir deneyim oyuncusuna dönüştüklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: "Turkcell olarak içerisinde internet ve bağlantı olan tüm alanlarda müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmak gibi bir gayemiz var. Özellikle tüm ev ve ofisleri akıllandırarak müşterilerimize yepyeni deneyimler yaşatmak için enerji sektöründe de bir yandan kesintisiz enerji sunan bir yandan da enerji tüketimini minimuma indirerek verimliliği artıran çözümler geliştirmek istiyoruz. Türkiye, tükettiği enerji kaynaklarının yüzde 75’ini ithal ediyor. Siemens ile yaptığımız işbirliğinin temelinde de enerji verimliliğine yönelik çözümlerle Türkiye’nin enerji ithalatını azaltmak yatıyor. Geliştireceğimiz akıllı ev teknolojileri ve kurumların iş verimliliklerini artıracak enerji çözümleri ile kullanıcılarımızın bugüne kadar hiç deneyimlemedikleri yenilikçi ürün ve hizmetleri hayatlarının bir parçası haline getireceğiz. Bunların da ötesinde, Türkiye’nin enerji ithalatını ve dolayısıyla cari açığını azaltarak Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sunacağız.”

Haberin Devamı

İmzalanan protokole ilişkin açıklama yapan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis ise; “Akıllı ev pazarı büyüklüğünün 2022 yılına kadar dünyada 121 milyar dolar, Türkiye’de de 217 milyon dolar seviyesine çıkması bekleniyor. Büyüyen bu pazarda Nesnelerin İnterneti teknolojisinin de önemli bir payı olacak. Siemens olarak Endüstri 4.0’ı dünya genelinde sahiplenen, Türkiye’nin dijital dönüşümüne rehberlik eden bir markayız. Siemens’in Türk mühendislerinin geliştirdiği yazılım, Turkcell'in Akıllı Ev Platformu’yla tam entegrasyon sağlayacak ve enerji tüketimini azaltacak. Sistemin kurulduğu konutlar ve binalar “Avrupa Binalarda Enerji Performansı Standardı EN 15232”e tam uyumlu olarak A sınıfı enerji verimliliğine sahip olacak. İş birliğimiz ilerleyen dönemlerde kapsamını sürekli genişleterek, bireylerden büyük ölçekli endüstriyel kuruluşlara kadar pek çok noktayı kapsayacak.”

ENERJİ TÜKETİMİNİ KONTROL ALTINA ALACAK

Çağımızın en önemli gelişmelerinden olan ve Endüstri 4.0’ın temellerinden birini oluşturan Nesnelerin İnterneti teknolojisi, bu yeni işbirliğinde kilit rol oynayacak. Akıllı cihazların birbirleriyle iletişim kuracağı ve otomatik olarak çalışacağı proje kapsamında, enerji yönetim sistemi akıllı telefonlar aracılığıyla kullanılabilecek. Bireysel dijital servis çözümleri kapsamında, akıllı konutların sahip olacağı dijital altyapı sayesinde kullanıcılara sunulacak hizmetler Turkcell ve Siemens tarafından geliştirilip “Enerji Yönetimi ve Tasarrufu”, “Konfor”, “Emniyet ve Güvenlik”, “Video Gözetim ve Eğlence” paketleri altında toplanacak ve Turkcell tarafından son kullanıcılara ulaştırılacak. Kurumsal tarafta ise, enerji tüketimini kontrol altına almak ve en verimli şekilde yönetmek amacıyla, dijital teknolojiler kullanılarak Siemens'in uzman enerji mühendislerinin tecrübesi kurumlarla paylaşılacak. Böylece kurumlara, herhangi bir ek altyapı maliyeti oluşturmadan, enerji veri yönetimi danışmanlığı hizmeti verilecek.

Haberin Devamı

Stratejik iş birliğini uzun vadede sürdürmeyi planlayan Turkcell ve Siemens ilerleyen dönemde pek çok farklı sektörün iş süreçlerinde ve uygulamalarında da enerji tasarrufuna yönelik dijital servis çözümlerini devreye alacak. Böylece, Türkiye’nin hem enerji verimliliği çalışmalarına hem de Endüstri 4.0 yol haritasına önemli bir katkı sağlanmış olacak.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 0,00% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3682 Değişim: 0,16%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9616 Değişim: -0,30%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,52 Değişim: 0,22%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.