Turkcell ve ASELSAN'dan dev hamle!

24.07.2017 - 12:33 | Son Güncelleme :
Turkcell ve ASELSAN'dan dev hamle! | Ekonomi Haberleri

Turkcell, ASELSAN`ın geliştirdiği 4.5G antenini şebekesinde test ediyor.

Türkiye`nin ilk yerli baz istasyonu için geri sayım başladı. Geliştirme sürecinin en başından bu yana projede yer  alan Turkcell, ASELSAN'ın geliştirdiği yerli anteni çalışan şebekesi üzerinde  test etmeye başladı. Şirket açıklamasına göre, Türkiye'nin teknolojide tüketen değil üreten  bir ülke olması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Turkcell, teknolojide yerli  üretimin desteklenmesi yolunda yeni bir adım daha attı. 

Haberin Devamı

Turkcell, bu kapsamda Türkiye'nin "ilk" yerli 4.5G baz istasyonu  antenini çalışan şebekesinde test eden "ilk" operatör oldu. "İlk" olarak  Turkcell'in girişimleri ile gündeme gelen, çalışmalarına başlanan yerli antenler  Turkcell'in İstanbul ve Ankara'daki canlı şebekeleri üzerinde test ediliyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...            

Hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl süren ve Turkcell mühendislerinin de  geliştirilme safhalarında görev aldığı yerli anten projesiyle teknolojideki dışa  bağımlılığın azaltılarak bu alandaki yerliliğin artırılması hedefleniyor.

Yerli antenlerin seri üretimine geçilmesiyle birlikte önemli miktarda  maddi kaynağın da yurt içinde kalması sağlanacak. ASELSAN'ın geliştirdiği yerli  anten, yerli baz istasyonunun da en önemli parçalarından biri olacak. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın önderlik ettiği  projeyle daha önce bin 799 köyü mobil iletişim altyapısıyla buluşturan Turkcell,  aynı köylere götüreceği 4.5G hizmeti için kuracağı altyapıda da yerli ürün  kullanacak.

"TURKCELL ŞEBEKESİNİ MİLLİ HALE GETİRİYORUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden  Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, şunları kaydetti: "Milli teknolojilerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda  üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz. Bu anlamda yerli  teknoloji üretimine en fazla yatırım yapan şirketlerden birisi olarak, 4.5G ve 5G  teknolojilerini de çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. 

Haberin Devamı

Daha 4.5G altyapı kurulumları devam ederken ULAK yerli baz istasyonu  geliştirme projesine ilk günden destek vermeye başladık. Bu desteğimizin bir  karşılığı olarak yerli baz istasyonunu gerçek şebekemizde test etmeyi  sürdürüyoruz. Yine bu çalışmalarımızın sonucu olarak ASELSAN'la yaptığımız  anlaşma kapsamında yerli anteni de şebekesinde canlı olarak deneyimleyen ilk  mobil operatör olmanın gururunu yaşıyoruz."

Her 2 ürünün geliştirilmesi ve test sürecinde en aktif rolü oynayan  operatör konumunda olduklarına vurgu yapan Gediz, yerli 4.5G anteni test  süreçleri bittiğinde de şebekelerinde ilk kendilerinin kullanacaklarını bildirdi


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.515 Değişim: -0,16% Hacim : 60.060 Mio.TL Son veri saati : 16:09
Düşük 9.508 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,4938 Değişim: 0,14%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5411
Açılış: 32,4475
34,7709 Değişim: 0,14%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8972
Açılış: 34,721
2.490,90 Değişim: 1,16%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.494,69
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.