TİM heyeti, Bakan Nebati’yi ziyaret etti

21.02.2022 - 14:12 | Son Güncelleme :
TİM heyeti, Bakan Nebati’yi ziyaret etti | Ekonomi Haberleri

TİM yönetimi ve sektörler konseyi üyeleri Bakan Nebati’yi ziyaret etti. Buluşmada, ihracat, Türkiye ekonomi modeli ve destek paketleri konuşuldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, TİM yönetim kurulu ve sektörler konseyi üyeleri Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi ziyaret etti. İstanbul’da gerçekleşen görüşmelerde gündemdeki son gelişmeler ele alındı.

Görüşmeyi değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle “İhracatçıları yol ve kader arkadaşı olarak gören Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesini ve yoğun desteğini her zaman arkamızda hissediyoruz. Bu iradenin ekonomi alanındaki yönetimini güçlü bir iletişimle gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanımız ve Türkiye’nin güçlü üretim yapısının mimarı olan ihracatçıların buluşması bu sebeple son derece önemli. Dünya ekonomisinin son derece kırılgan bir seyir izlediği bir dönemde Türk ihracatçısının hedeflerini tutturması için bu iş birliği çok değerli. El birliğiyle, çalışmayla, ortak akılla bu süreci optimum fayda ile tamamlayabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

##$HABER_1473135$##

2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ihracat hedefini 250 milyar dolar olarak gösterdiğini hatırlatan Gülle sözlerine şöyle devam etti: “Bu hedefe varmak için her ay geçen yıla göre ortalama 2,1 milyar dolar daha fazla ihracat gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ocak ayında bunu başardık. Şubat ayında bundan daha fazla bir artış oranı yakalayacağımızı söyleyebiliriz. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iradenin çok önemli adımlarla sürece destek verdiğini görüyoruz. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat enstrümanın açıklandığı paket sayesinde, Türk lirası yatırım araçları cazip hale getirildi. Bu sayede döviz kurları istikrara kavuştu. Proje Bankacılığı vizyonu ile paranın bir meta gibi krediyle alınıp satılmasının önüne geçiliyor. Bu sayede yatırım yaparak ülkemize değer katan girişimcilerin önü açılmış, işleri kolaylaşmış oluyor. Son olarak açıkladığınız Kredi Garanti Fonu kapsamında, Yatırım Destek Paketi için 25 milyar TL, İhracat Destek Paketi için 25 milyar TL, İşletme Harcamaları Destek Paketi için 10 milyar TL olmak üzere üç paket devreye alındı. Toplamda 60 milyar TL kefalet hacmi oluşturan bu paket, yeni ekonomi modelimizin başarıya ulaşmasında son derece önemli bir adım oldu. İhracatçıların iş hacminin arttığı ve yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğu bir dönemde, KGF kapsamında 6 ay ödemesiz dönem ve 18 ay vade uygulamasını hayati önem taşıyor. Her ay ortalama 1700 firmanın katıldığı ihracat ailesine, yeni fertlerin dahil olması adına ihracatçı olmayan ama ihracat potansiyeli olan tüm KOBİ'lerin de bu imkanlardan faydalanacak olması mühim bir gelişme. Bu adım, ihracat ailesini genişletmeye yönelik yaptığımız çalışmalarda itici güç olacak. Biz inanıyoruz ki, daha fazla ihracat; Daha fazla yatırım ve daha fazla ihracatçıyla mümkün. O nedenle KOBİ’lerimizi desteklemek ihracatımızın geleceği adına son derece önemli. KGF’nin amaç dışı kullanımını engellemek adına önlemlerin alınması ve bu önlemlerin halis niyetli yatırımcıların önüne engel olarak çıkmamasına dikkat edilmesi de yerinde bir hamle oldu.”

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yapılan toplantıda yatırım, üretim ve ihracat odaklı yeni yol haritasının başarıya ulaşması adına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade eden Gülle, Yeni Ekonomik Modelin daha verimli işlemesine katkıda bulunmak, Enflasyonla mücadeleye destek olmak, Üretim ve ihracat ekosistemini güçlendirmek adına ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunlara çözüm önerilerinin de yer aldığı detaylı bir dosyayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye sunduklarını söyledi. Gülle, “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak formülün ihracat olduğuna inanıyoruz. Ülkemizi daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşıyacak yolun ihracattan geçtiğini biliyoruz. Hükümetimizde de bu inancı görmekten son derece memnunuz” dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.