"Makinelerimiz dünyada tüm sanayi kollarında kullanılıyor"

08.11.2017 - 15:05 | Son Güncelleme :
"Makinelerimiz dünyada tüm sanayi kollarında kullanılıyor" | Ekonomi Haberleri

Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 ihracat artışı sağlayan makine sektörünün yılın ilk on ayında toplam ihracatı 12 milyar dolar oldu. Sektörde ilk sırada yer alan Almanya’ya yapılan makine ihracatını yüzde 5 artırmayı başardıklarını belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı (MAİB) Adnan Dalgakıran, Stuttgart’ta devam eden Blechexpo Fuarında Türkiye’nin Makinecilerini başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

Makine sektörü Ekim ayında 1,4 milyar dolar makine ihracatı gerçekleştirerek toplam ihracatını 12 milyar dolara taşıdı. Türkiye’nin toplam ihracatı içindeki payı yüzde 9,4 olan makine sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülke Almanya oldu. Makinecilerin yılın ilk on ayında Almanya’ya yaptıkları toplam ihracat 2 milyar dolara yaklaştı.

TÜRKİYE’NİN MAKİNECİLERİ” 30 TÜRK FİRMASI İLE BİRLİKTE ALMANYA’DA

Haberin Devamı

Almanya pazarındaki pazar payını artırmaya devam makineciler, Stuttgart’ta düzenlenen Uluslararası Sac ve Metal Ürünleri Fuarı Blechexpo’da yeni işbirlikleri aramayı sürdürüyor. Sac işleme makineleri, metal levha işleme ve tamamlayıcı teknolojiler alanında en yeni ürünlerin sergilendiği fuarda MAİB’in yanı sıra 30 Türk firması daha yer alıyor. Sac, metal işleme makineleri ve tamamlayıcı teknolojilerin sergilendiği fuar 10 Kasım’a kadar sürecek.

Sac levhaların metal işleme sanayisinin en önemli girdilerinden biri olduğuna dikkat çeken MAİB Başkanı Dalgakıran şunları söyledi:

“Sac sağlamlık ve dayanıklılığın yanı sıra hemen her türlü şekle girebilme özelliği ve estetik görünüm sağlayabilmek gibi avantajlar sunan bir ürün. Endüstriyel tasarım ve üretimde yaygın olarak kullanılan bu ürünün üretildiği sac işleme makineleri, sınai üretimin de en temel bileşenlerinden biri. Türkiye’nin Makinecileri olarak ihraç ettiğimiz sac işleme makinelerinde üretilen levhalar; demir-çelikten inşaata, beyaz eşyadan otomotive dek dünya genelinde tüm sanayi kollarında kullanılıyor.”

ENDÜSTRİYE ŞEKİL VEREN TEKNOLOJİ: SAC İŞLEME MAKİNELERİ

Sac işleme uygulamalarında kullanılan teknolojiler; giyotin makaslar, abkant presler, oksijenle kesme makineleri, lazer kesim makineleri, çelik işleme presleri,kırma makineleri, yuvarlak bükme makineleri, otomatik zımba makineleri, çapak alma makineleri, zımba makineleri, doğrultma makineleri, profilleme makineleri, profil bükme makineleri olarak sıralanıyor. 

Haberin Devamı

Endüstride manyetik kayıpları minimuma indirerek verimliliği artıran Sac İşleme Makineleri, makine, demir-çelik, metal eşya, mobilya, inşaat, beyaz eşya, ısıtma ve havalandırma cihazları, otomotiv, havacılık, gemi inşaat, telekomünikasyon, elektronik ve elektrikli aletler gibi hemen her alanda kullanılıyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3610 Değişim: 0,13%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,0889 Değişim: 0,07%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,1782
Açılış: 35,0651
2.324,27 Değişim: 0,17%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.334,74
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.