'Kurdaki hareketlilik 2 haftaya durulabilir'

30.11.2021 - 09:19 | Son Güncelleme :
'Kurdaki hareketlilik 2 haftaya durulabilir' | Ekonomi Haberleri

Döviz kurlarında yaşanan ani hareketlerin reel ekonomik verilerle örtüşmediğini belirten MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, “Kurdaki artışta kamu ve özel sektörün yıl sonu döviz ödemeleri de etkili oldu. Oynaklığın 10-15 gün içerisinde yerine oturacağını düşünüyoruz. Önümüzde dönemde olumlu tablo bekliyoruz” dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, kurdaki yüksek dalgalanmanın üreticiyi zorladığını belirterek, bu durumun sanayicinin elindeki ürünü fiyatlayamamasına yol açtığını belitti. Türkiye’nin kasım ve aralık aylarında yurt dışından alınan krediler nedeniyle yüklü döviz ödemeleri olduğunu kaydeden Asmalı, kamu ve özel sektörün borç ödemeleri için dolar talebinin de kurun yükselmesinde etkili olduğunu ve bunun geçici olduğunu söyledi. MÜSİAD Vizyoner 2021’nin tanıtım toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Asmalı, “Kurdaki oynaklık reel ekonomik verilerle örtüşmüyor. Bunun 10-15 gün içinde yerine oturacağını düşünüyoruz. Dış borç ödemeleri bittiği anda farklı bir tabloyla karşılaşacağız. Ondan sonra olumlu bir tablo bekliyoruz” dedi. Asmalı ayrıca bir soru üzerine, dolar kuru için yıl sonundaki makul seviyenin 8.5-9 TL bandı olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

'FARK EDEN BAŞARIYOR'

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, MÜSİAD Vizyoner zirvesiyle ilgili yaptığı açıklamalarda ise zirvenin bu yıl teknoloji, dijital, global ve inovatif kavramlarına odaklandığını söyledi. Asmalı şöyle konuştu: “Bu kavramlar hepimizin yeni kurulan dünya düzenini fark etmemize aracı oldu. MÜSİAD Vizyoner olarak bizler de bu iç görü ile 2021 yılı programımızın başlığını ‘Fark Et’ olarak belirledik. Gelişen, dönüşen çağ artık her şeyi fark etmemizi istiyor. Ülkeler inovatif farklılıkları ile öne geçiyor, markalar en farklı pazarlama taktikleri ve dönüşümleri ile müşterilerine ulaşıyor. Aslında bu devirde fark eden başarıyor. Ticarette başarıyor, dijitalde, inovatifte, dönüşümde, sağlık alanında her yerde başarıyor. Kısacası fark eden insan yeni kurulan dünya düzeninin başrolünde yerini alıyor.” Mahmut Asmalı ayrıca, MÜSİAD’ın iklim değişikliğiyle ilgili manifestosunu da ilk kez bu zirvede paylaşacaklarını sözlerine
ekledi.

Haberin Devamı

BU SENEKİ ZİRVEDE NFT SERGİSİ OLACAK

MÜSİAD, iki yılda bir organize ettiği Vizyoner zirvesinin başlığını bu sene ‘Fark Et’ olarak belirlediğini açıkladı. Yapılan açıklamada, MÜSİAD Vizyoner 2021’in bu yıl 22 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceği ve Prof. Dr. Temel Kotil, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Sadettin Ökten ve iş insanı Steven Young gibi birçok kişinin katılımcı olarak yer alacağı bildirildi. MÜSİAD Vizyoner’21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül, “Vizyoner 2021’de Start-up Exchange Sahnesi de olacak. Start-up ruhunu önemseyen girişimciler bu sahneye çıkacak, misyon ve vizyonlarından bahsedip start-up fikri olan kişilere de bir yol haritası göstermiş olacaklar. Öte yandan, son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız dijital sanat eserleri NFT’ler de zirvedeki yerini alacak. Birbirinden farklı sanat eserleri dijital olarak sergilenecek, gelen tüm ziyaretçiler için kültürel bir şölen oluşacak” dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.117 Değişim: 0,40% Hacim : 65.843 Mio.TL Son veri saati : 16:01
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3757 Değişim: 0,18%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0609 Değişim: -0,01%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,52 Değişim: 0,26%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.