Kış lastiği olmayana 846 TL ceza

02.12.2021 - 09:47 | Son Güncelleme :
Kış lastiği olmayana 846 TL ceza | Ekonomi Haberleri

Türkiye genelinde ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması dün başladı. Yurdun dört bir tarafında ekipler kış lastiği denetimi yaptı. Lastiklerin diş derinlikleri ölçülürken, kış lastiğini takmayan ticari araçlara 846 TL ceza kesildi.

Hürriyet gazetesinden Aydemir Kadıoğlu'nun haberine göre; şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu başladı. Türkiye genelinde ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması dün itibarıyla başladı. Kış mevsimine girilmesiyle birlikte 81 ilde şehirler arası şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiği denetimleri yapıldı. 1 Nisan’a kadar devam edecek uygulama kapsamında, kış lastiği takmayan araç sahiplerine 846’şar lira ceza kesildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, dün başlayan kış lastiği uygulamasının ilk gününde İstanbul Otogarı’nda denetimdeydi. Tek tek durdurulan otobüslerin lastikleri kontrol edildi. Lastiklerin diş derinliklerine de bakıldı. Uygun lastiği olmayan otobüslere 846’şar lira ceza kesilmesinin yanı sıra yola çıkmalarına da izin verilmedi. 1 Aralık 2021 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecek uygulamada kurala uymayan araçların sürücülerine 846 lira ceza kesiliyor. Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunlu. Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastikler de kış lastiği olmak zorunda.

Haberin Devamı

HERKES KURALLARA UYMALI

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki kilit kavşak Kırıkkale’de, kış lastiği denetimleri gerçekleştirdi. Ekipler, güzergahtan geçen otobüs, TIR, ticari taksi ve toplu taşıma araçlarının lastikleri tek tek kontrol etti. Van’dan Ankara’ya yolcu taşıyan Mahmut Dağlı, “Özel bir seyahat şirketinde çalışıyorum. Kış lastiği taktığımız zaman genellikle hayatımız yüzde 100 garantidedir. Araç kaymaz frenler dört dörtlük olur. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Denetim amirlerimizden trafik polislerimizden de çok memnunuz. Onların koltuğu altında gidip geliyoruz. Lastiklerimizi de kontrol ediyorlar” dedi. Abdullah Doğan ise, “Herkesin kurala uymasını isterim. Kış lastiği hayat kurtarır. Sadece kendileri için söylemiyorlar. Bizim için söylüyorlar onlar. Kış lastiği olması bence iyi. Kış lastiği daha çok kaymasını engelliyor. Aracın durmasını sağlıyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

MÜCADELE DEVAM EDECEK

VAN İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından da kış lastiği denetimi yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimiz genelinde kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili olarak vatandaşlarımızın daha güvenli bir kış dönemi geçirebilmeleri için trafik bilgilendirmesi yapılarak, şehirlerarası karayollarında kış lastiği denetimleri başlamıştır. Van İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik güvenliğine yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi. (İHA)


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5866 Değişim: 0,34%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8345 Değişim: 0,29%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.507,51 Değişim: 0,93%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.