Güler Sabancı'ya İngiltere'den anlamlı ödül

13.05.2018 - 22:35 | Son Güncelleme :
Güler Sabancı'ya İngiltere'den anlamlı ödül | Ekonomi Haberleri

İngiltere merkezli FIRST, 2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’nü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya verdi. Sabancı, 17 yıldır gerçekleştirilen ödül programında ‘Yılın Sorumlu Lideri’ unvanını alan ilk Türk oldu.

Dünya genelinde ülke, endüstri ve finans liderleri arasında ilişki geliştirmeyi hedefleyen İngiltere merkezli FIRST tarafından düzenlenen ‘Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’ 2017 yılı için, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya verildi. Sabancı, FIRST ‘Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’nü alan ilk Türk oldu. Güler Sabancı ödülü Londra’da Lordlar Kamarası’nda düzenlenen tören ile Rt. Hon. Lord Judge’dan aldı. Törene ayrıca Lord Cormack, Rt. Hon. The Lord Astor of Hever, Lady Virginia Bottomley, FIRST Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Goodman, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile yabancı misyon ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Güler Sabancı ödül için teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu ödülü tüm Sabancı Topluluğu çalışanları adına almaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum. Büyükbabam her zaman bu ülkenin bizim için en kıymetli değer olduğunu söylerdi. Hepinizin bildiği gibi Türkiye gelişen bir ülke ve ekonomik büyümenin ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bu süreç, sosyal sorumluluk ve eşitlik değerleri olmadan düşünülemez. Bizim için, ekonomik kalkınma ve sosyal kalkınma her zaman el ele, denge içinde olmuştur. Aksi takdirde sürdürülebilir bir gelecek ve sürdürülebilir bir iş düşünülemez. Sabancı Topluluğu olarak, bizler de ekonomik atılımlarımızı yaparken temel değerlerimizi her zaman koruduk. Sabancı Topluluğu’nu yönetecek gelecek nesillerin de bu değerleri koruyacağına, sosyal sorumluluk alanında aynı çizgiyi sürdüreceğine inancım tam."

Rt.Hon. Lord Judge, ödülü Güler Sabancı’ya takdim ederken yaptığı konuşmasında ise "Bu yıl FIRST Sorumlu Liderlik Ödülü’nü Türkiye’den oldukça olağanüstü bir hikayesi olan, Güler Sabancı ve liderlik ettiği Sabancı Topluluğu alıyor. Tıpkı tüm diğer ödüllerde olduğu gibi, bu ödül için de bize gelen bir tavsiye üzerine Sabancı Topluluğu’nun hikayesini de inceledik. Bu süreçte, Güler Sabancı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını üstlendiği Sabancı Vakfı’nın özellikle kadınlar, her zaman teşvik edilmesi gereken gençler ve de engelliler için eşit fırsatlar yarattığına şahit olduk. Ortaya çıkan insiyatiflerin en önemlileri arasında Sabancı Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Müzesi’ni sayabiliriz. Sabancı Üniversitesi, bugün disiplinler arası eğitim sistemiyle dünyaca kabul görüyor ve Times Higher Education sıralamalarında yer alıyor." dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.