Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?

21.06.2017 - 09:28 | Son Güncelleme :
Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? | Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla arefe gününü bayrama bağlayan geceden itibaren köprü ve otoyolların bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla kamu olarak işlettikleri köprü ve otoyolların, 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran'a bağlayan gece yarısından, 28 Haziran Çarşamba sabah saat 7.00'a kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Bakan Arslan, Kule Restoranda düzenlediği iftar programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı dolayısıyla kamu olarak işlettikleri köprü ve otoyolların, 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran'a bağlayan gece yarısından itibaren, 28 Haziran Çarşamba sabah saat 7.00'a kadar ücretsiz olacağını belirten Arslan, yap işlet devret modeliyle yaptırılan ve özel sektörün çalıştırdığı tünel, köprü ve otoyolların ücretsiz uygulama haricinde tutulacağını ifade etti.

Bakan Arslan, Avrasya Tüneli'nden geçişlerde uyarı sisteminin olmaması nedeniyle kesilen cazalara ilişkin bir soru üzerine, Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan düzenlenmeyle SMS ile uyarı sisteminin çalıştığını, ancak Avrasya Tüneli'nde SMS uyarısının iletilemediğini ve bunun da sıkıntılara sebep olduğunu kaydetti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Arslan, "Vatandaşımızın 'kaçak' geçmiş demeyelim de HGS'sinde yeteri kadar bakiye yokken geçmesi ve bunu çok fazla tekrarlaması sonucunda, şimdi bildirimler yapılınca gördük ki çok ciddi rakamlara erişmiş durumda. Dolayısıyla bu SMS bildiriminin Avrasya Tüneli'ndeki sistemde de olmasıyla ilgili işlemler tamamlandı. 9 Haziran itibarıyla oradan geçen misafirlelerimize, sürücülerimize artık SMS gidiyor." diye konuştu.

"SÜRÜCÜLERİMİZ HGS BAKİYELERİNİ KONTROL ETSİNLER"

Sürücülere bakiyelerini internet üzerinden kontrol etmeleri gerektiğini belirterek, uyarıda bulunan Arslan, "Biz SMS göndermeye başladık, SMS onları uyarıyor ama SMS uyarsa dahi onlar yeterli bakiyeyi bulundurmazlarsa, yeterli bakiyeyi bulunduracak işlemi hemen yapmazlarsa, belli bir süre içinde bakiye tamamlandığında otomatik olarak zaten ceza kesilmeden işlem yapılıyor. Sürücülerimizden istirhamımız, bakiyelerini internet üzerinden kontrol etsinler, cezayla muhatap olmasınlar." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Arslan, kesilen cezalara ilişkin geriye dönük işlem yapılıp yapılmayacağına dair soruya karşılık da şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sadece Avrasya Tüneli'nde değil, diğer köprülerimiz ve otoyollarımızda da yeterli bakiyesi olmayan veya bakiyesini vaktinde tamamlamayıp geçenlerin karşılaştığı cezalar var. Onlarla ilgili bakanlık olarak bizim yetkimiz yok, cezaların affedilebilmesi için kanuni düzenleme gerekiyor. Geçmişte cezaların affıyla ilgili, benzer kanuni düzenlemeler yapıldı. Bakanlık olarak bizim de yapabileceğimiz bunu hükümet seviyesinde tartışmak ve tekrar benzer bir çalışma yapılabilir mi bunu istişare etmek. Geriye dönük problemi çözmek adına böyle bir yolla ilgili istişare edeceğiz ama bizim istirhamımız sürücülerimizin bakiyelerini kontrol etmeleri, eksiklik varsa tamamlamaları. Bakanlar Kurulu'nda konuşup, karar haline getirmeden, kendimi Bakanlar Kurulu'nun yerine koyup 'böyle bir karar alacağız' demek doğru değil. Bütün ayrıntıları etüt edip, Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirip, istişare edeceğiz, ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz."

Avrasya Tüneli'nden geçen bir sürücüye kesilen 16 bin liralık cezanın ayrıntılarını da inceleyeceğini vurgulayan Arslan, şunları söyledi: 

"Eğer sürekli kaçak geçmemişse 16 bin liraya erişemez. Bir sefer bakiyeniz yoktu fark etmediniz, iki sefer yoktu, üç sefer yoktu...16 lira bir kere kaçak geçtiniz 10 kat ceza 160 lira, 10 kere geçtiniz, bin 600 lira, 100 kere geçerseniz 16 bin lira olur. 100 kere geçmek demek de 1 istikamette 3 ay boyunca, 2 istikamette 45 gün boyunca cezalı geçmek demek anlamına geliyor."


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.041 Değişim: 2,66% Hacim : 64.996 Mio.TL Son veri saati : 15:33
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.060
Açılış: 8.864
32,3285 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0907 Değişim: -0,09%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.296,70 Değişim: 0,84%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.