Hamburger
En Çok Arananlar
    Popüler Haberler
      notification

      Bildirimler

      close

      Bildirimler

      close

      Başkente sıfır atık OSB kuruluyor

      Başkente sıfır atık OSB kuruluyor

      BAŞKENT’e üç kritik yeni yatırım geliyor. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık hareketini sanayimizin merkezine taşıyarak Türkiye’nin ilk Sıfır Atık OSB’sini kuruyoruz. 250 civarında firmaya ev sahipliği yapacak ASO Döngüsel Sanayi ve Sıfır Atık OSB’de bir işletmenin firesi, atık ısısı ve suyu başka bir işletmenin girdisine dönüşecek. Temelli Sanayi Havzası’na planlanan ASO Teknoloji Üssü, 800’ü aşkın firmaya ev sahipliği yapacak, 18 bin nitelikli istihdam yaratacak. Aynı bölgede kurulacak ASO Serbest Bölgesi ise 200’ün üzerinde yerli ve yabancı firmayla 40 bin kişiye istihdam sağlayacak ” dedi.

      REKLAM
      REKLAM

      ASO’nun bu yıl 15’incisini düzenlediği, yabancı misyon ile iş dünyasını buluşturan Geleneksel Büyükelçilikler Resepsiyonu dün Etnografya Müzesi’nin tarihî atmosferinde yapıldı. ASO Başkanı Seyit Ardıç başkente planlanan üç kritik yatırımı şöyle anlattı:

      İLK SIFIR ATIK OSB

      - Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmak için harekete geçiyoruz. Yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanda kurulacak ve 250 civarında firmaya ev sahipliği yapacak. ASO Döngüsel Sanayi ve Sıfır Atık OSB’de bir işletmenin firesi, atık ısısı ve suyu başka bir işletmenin girdisine dönüşecek; kaynaklar bölge ölçeğinde verimli biçimde yönetilecek.

      Başkente sıfır atık OSB kuruluyor

      - Temelli Sanayi Havzası’nda kurmayı planladığımız ASO Teknoloji Üssü ise 440 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 1 milyon metrekarelik alanda konuşlanacak; 800’den fazla firmaya ev sahipliği yapacak, 18 bin nitelikli istihdam oluşturacak ve yıllık ihracatımıza 1.5 milyar dolar katkı sağlayacak.

      - ASO Serbest Bölgesi de 200’ün üzerinde yerli ve yabancı firmayla 40 bin kişiye istihdam sağlayacak ve ihracatımıza yaklaşık 4 milyar dolarlık katkı sunacak. Bu projeleri, uluslararası yatırımcılar ile Başkentimizin sanayisini buluşturacak yeni ortaklık merkezleri olarak görüyoruz.”

       

      Haberle İlgili Daha Fazlası:ASOEmine ErdoğanSıfır Atık