En Çok Arananlar
EKONOMİ SERVİSİ
EXPO alanında devam eden çalışmaların büyük uluslararası organizasyonlar için Antalya’yı öne çıkaracak kapasite ve nitelikte olduğunu ifade eden Ersoy, ulaşım alanında da yaklaşık 38 kilometrelik yeni yol yapımının tamamlandığını söyledi. Yeni ulaşım yatırımının 4 ana arter ile 12 otele ulaşan bağlantı yollarını kapsadığını belirten Ersoy, ayrıca yol iyileştirme, düzenleme ve üstyapı imalatlarının da sürdüğünü ifade etti.
DOA İLE 200 MİLYONDAN FAZLA AMBALAJ TOPLANDI
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sistemi ile 1 Temmuz - 5 Eylül tarihleri arasında 200 milyondan fazla içecek ambalajının toplanarak geri dönüşüme kazandırıldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, “DOA ile 200 milyondan fazla ambalaj topladık. Atmıyoruz, topluyor, dönüştürüyor, çevreye de ekonomiye de katkı sağlıyoruz. Sıfır Atık gibi DOA bilinci de dalga dalga büyümeye devam edecek” ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum’un paylaştığı verilere göre Türkiye genelinde 1 Temmuz 2026 itibarıyla ulusal entegrasyon süreci başlayan DOA sistemiyle 5 Eylül’e kadar 205 milyon 709 bin 303 adet DOA logolu PET, alüminyum ve cam içecek ambalajı toplandı. Sistemde kayıtlı kullanıcı sayısı 3 milyon 214 bin 992’ye ulaştı. En çok ambalaj toplanan il, 46 milyon 678 bin 972 ambalajla Antalya oldu. Bunu 38 milyon 675 bin 928’le İstanbul, 24 milyon 339 bin 288’le İzmir, 18 milyon 723 bin 778’le Adana ve 16 milyon 712 bin 516’yla Ankara takip etti.