En Çok Arananlar
AA
Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 211,73 puan ve yüzde 1,46 düşüşle 14.285,65 puana geriledi.
Toplam işlem hacmi 113,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,60, holding endeksi yüzde 1,64 değer kaybetti.
Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 0,28 ile sigorta, en fazla kaybeden ise yüzde 3,53 ile ulaştırma oldu.
Küresel piyasalar, Orta Doğu'da tırmanan gerilimlerin enflasyon ve merkez bankalarının politika adımları üzerindeki dolaylı etkilerine ilişkin endişelerle negatif bir seyir izlerken, bugün gözler ABD Merkez Bankasının (Fed) toplantı tutanaklarına çevrildi.
36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nden gelecek haber akışı da yakından takip ediliyor.
Analistler, öğleden sonra yurt dışında Fed toplantı tutanaklarının yanı sıra ABD'de toptan eşya stoklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 14.200 ve 14.100 puanın destek, 14.300 ve 14.400 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.
BORSADA YUKARI ADIM KURALI
Borsa İstanbul'da endeksteki düşüşün ardından yukarı adım kuralı uygulamaya alındı.
Borsa İstanbul A.Ş. pay piyasası alım satım sistemi üzerinden yeni bir duyuru yayımladı. Kurum 8 Temmuz 2026 tarihinde saat 13:43:58 itibarıyla BIST 100 endeksinde meydana gelen değişimin eşik değeri aşması sebebiyle tedbir kararı aldı. Endeks değerindeki düşüşün eksi yüzde 2 eşiğini aşması üzerine piyasada yeni işlem kuralları hayata geçti. Bu gelişme doğrultusunda pay piyasasında açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralı uygulanmaya başlandı.