En Çok Arananlar
Bigpara
TCMB verilerine göre 8–12 Haziran 2026 haftasında yurtdışı yerleşikler (yabancılar) fiyat ve kur etkisinden arındırılmış olarak hisse senedinde 117,8 milyon dolar net satış gerçekleştirdi. Son 6 haftada ise toplam 1.429 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. BIST’te 2026 yılının başından bu yana ise yabancılar 799 milyon dolarlık net alış yaptı.
DİBS tarafında haftalık kesin alım-satım işlemlerine göre (repo hariç) yabancılar Tahvil’de haftalık 429 milyon dolar net alış gerçekleştirdi. DİBS tarafında son 6 haftada yabancılar 137 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. DİBS yabancı payı ise hesaplamalarımıza göre (kesin alım/satım ve repo hariç) %6,08 seviyesinde gerçekleşti. DİBS’te yabancılar 2026 yılında 1.563 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.
Yabancılar 2025 yılında hisse ve DİBS’e toplam 5,2 milyar dolarlık net alım gerçekleştirdi. 2026 yılı başından bu yana ise toplam 765 milyon dolarlık net yabancı çıkışı gerçekleşti. Yabancıların toplam Hisse senedi stoku piyasa değeri 12 Haziran 2026 itibarıyla 40,8 milyar dolar olurken, DİBS (repo hariç tahvil) stoku 14,6 milyar dolar oldu.
Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
ForInvest Haber
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.