En Çok Arananlar
Bigpara
Dün Ne Oldu...
Güne %0,51 artışla 14.491,23 puandan başlayan BİST100 Endeksi, %0,05 kazançla günü 14.424,54 puandan tamamladı. Bankacılık Endeksi %0,07 değer kazanırken Sınai Endeks %0,36 değer kaybetti.Türkiye 2 yıllık tahvil faizi bir önceki kapanışa göre 8 baz puan artarak %40,29 seviyesine yükselirken 10 yıllık tahvil faizi 7 baz puan artışla %33,30 seviyesinden işlem gördü. Dolar/TL 46,77-46,83 ve Euro/TL 53,44-53,62 aralığında hareket etti. Türkiye'nin dolar bazlı 5 yıl vadeli CDS oranı 220,0 oldu.
TÜİK verilerine göre mevsimsellikten arındırılmış TÜFE, Haziran ayında %1,75 arttı. Önceki veri %1,88 olarak kaydedilmişti.
TCMB, "Haziran Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda, Haziran ayında tüketici fiyatlarının aylık %0,99 arttığını, yıllık enflasyonun ise 0,50 puan gerileyerek %32,11'e düştüğünü bildirdi. Rapora göre, Haziran'da enerji fiyatları gerilerken, ana harcama gruplarının tamamında fiyat artışları bir önceki aya kıyasla yavaşladı. Raporda, enerji fiyatlarındaki düşüşte elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışa rağmen uluslararası petrol fiyatlarının gerilemesiyle akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün belirleyici olduğu ifade edildi. Elektrik fiyatları aylık bazda %2,69, doğalgaz fiyatları %2,09 artış gösterirken, akaryakıt fiyatları Mayıs ayına göre %4 azalış gösterdi.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türkiye'nin 1952'den bu yana ittifakın en büyük askeri güçlerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin NATO'daki liderliğinin önemli olduğunu söyledi. Rutte, Türk savunma sanayisinin NATO'nun ihtiyaçlarına önemli katkı sağladığını vurgulayarak, "NATO zaten, Türkiye'nin savunma sanayi alanında ortaya koyduğu üretimden büyük ölçüde faydalanıyor." dedi.
MSCI Inc., Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, yatırım yapılabilirliğe ilişkin endişelerin tespit edildiği durumlarda Türk hisselerini her bir şirket bazında değerlendirmeye devam edeceğini bildirdi. Endeks sağlayıcısı, bireysel hisselerin serbest dolaşımdaki pay oranını gözden geçirebileceğini ve belirli fonların elindeki paylar da dahil olmak üzere bazı hissedarları serbest dolaşımdaki pay kapsamından çıkararak "fiili dolaşım dışı" olarak yeniden sınıflandırabileceğini belirtti.
ABD Borsaları pozitif bir seyir izledi. Kapanışta Dow Jones Endeksi, %0,29 artışla 53.055,91 puana, S&P500 Endeksi, %0,72 artışla 7.537,43 puana ve Nasdaq Endeksi, %1,12 artışla 26.121,16 puana yüksedi. Avrupa Borsaları da günü karışık tamamladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'da dört yılı aşkın süredir devam eden savaşın sona ermesine yönelik çözümün "insanların düşündüğünden daha yakın" olduğunu söyledi.
ABD'de S&P Global hizmet sektörü PMI, Haziran ayında bir önceki aya göre 0,5 puan artarak 51,2 oldu. Aynı dönemde S&P Global bileşik PMI ise 0,4 puan artışla 51,9 seviyesine yükseldi. Öte yandan, ABD'de ISM hizmet sektörü PMI Haziran ayında bir önceki aya kıyasla 0,5 puan azalarak 54,0 değerine geriledi.
Euro Bölgesi'nde üretici fiyat endeksi Mayıs ayında aylık %0,2 artarken yıllık %5,9 arttı. Euro Bölgesi'nde perakende satışlar Mayıs ayında aylık %0,2 artarken yıllık %1,6 yükseldi.
Bugün Gündemdekiler...
Yeni güne başlarken Asya piyasaları karışık bir seyir izliyor. Dow Jones vadeli endeksi %0,02 artıda. Dolar/TL 46,82 ve Euro/TL 53,55 seviyelerinden işlem görüyor. Dolar endeksi 100,96 seviyesinde bulunurken Euro/Dolar paritesi 1,1425 sınırında. Brent tipi petrol 72,45 dolardan, altının onsu 4.149 dolardan ve gramı ise 6.247 liradan alıcı buluyor.
Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi yurt dışında ise Almanya sanayi üretimi, ABD'de dış ticaret dengesi verileri izlenecek.
Piyasa Katılımcıları (Beklenti) Anketi...
Haziran 2026 tarihli TCMB piyasa katılımcıları anketine göre; Haziran ayında %0,99 artan TÜFE'nin Temmuz ayında %1,52, 2026 sonunda %29,14 ve 2027 sonunda %21,39 artması beklenmektedir. Yine aynı ankette Dolar/TL'nin 2026 sonunda 51,47 ve 12 ay sonrasında ise 55,72 olması öngörülmektedir. Cari dengenin 2026 sonunda 49,2 milyar dolar, 2027 sonunda ise 42,5 milyar dolar açık vermesi beklenmektedir. GSYH büyümesinin 2026 ve 2027'de sırasıyla %3,2 ve %4,1 olacağı öngörülmektedir. TCMB haftalık repo faizinin ilk toplantıda %37,00 ve 2026 yıl sonunda ise %34,72 olması beklenmektedir.
Teknik Takip Listesi
7-14 Temmuz 2026 dönemi için teknik takip listemizde BIMAS, ISDMR, MPARK, ARDYZ ve CWENE yer almaktadır.
Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
ForInvest Haber
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.