Otomotiv Sektöründe “Dijital Dönüşüm”

02.10.2019 - 13:13 | Son Güncelleme :
Otomotiv Sektöründe “Dijital Dönüşüm” | Advertorial Haberler

İş dünyasının geleceğini şekillendiren dijital dönüşüm hikayeleri, Dijital.İZ’de mercek altına alınıyor. Hürriyet TV’de yayınlanan Dijital.İZ’in bugünkü konuğu Mercedes-Benz Türk Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz ve itelligence Türkiye CEO’su Dr. Abdulbahri Danış oldu.

itelligence Türkiye ve Olmadık Projeler’in katkılarıyla hazırlanan Dijital.İZ’in bu haftaki bölümünde; Mercedes-Benz Türk Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz ve itelligence Türkiye CEO’su Dr. Abdulbahri Danış, ülkemiz ve dünya ekonomisinde önemli pay sahibi olan otomotiv sektöründe dijital dönüşümün anlamını, sağladığı avantajları ve itelligence’ın desteğiyle Mercedes-Benz Türk bünyesinde kurulan Küresel IT Çözümleri Merkezi’nin kuruluşunu ve çalışmalarını anlattı.

Haberin Devamı

Çekimleri itelligence Türkiye’nin Ataşehir’deki ofisinde gerçekleştirilen, sunuculuğunu Hürriyet Dijital İçerik Sorumlusu Sevin Turan’ın yaptığı Dijital.İZ’in bu haftaki bölümünde, Mercedes-Benz Türk Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz, 2013 yılında Hindistan ve ABD’ye paralel olarak Türkiye’de kurulan merkezin amacının Daimler’in bulunduğu birçok ülkeye Türkiye’den IT çözümleri sunmak olduğunu belirtti.

Yaptıkları işi “bir nevi hizmet ihracatı” olarak tanımlayan Özlem Vidin Engindeniz, “Merkezimizde 300’e yakın çalışanımız var. Çalışanlarımızın yarısından çoğu Mercedes-Benz Türk çalışanı, çok büyük bölümü de itelligence’tan arkadaşlar. Özellikle SAP çözümleri üretmek amacıyla kurulduk, sonrasında yaptığımız kaliteli işler sayesinde küresel yaygınlaştırma çalışmalarına başladık. Şu ana kadar 40’tan fazla ülkeye yaygınlaştırma yapmış bulunuyoruz. Son dönemde dijital projelerde de çokça yer alıyoruz. Daimler’in dijital dönüşüm stratejileri kapsamında yaptığı projelerin oldukça büyük bir kısmında önemli işlere imza attık” diye konuştu.

Dijital dönüşümün artan rekabet koşulları nedeniyle bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Özlem Vidin Engindeniz, “Dijital dönüşüm projelerinden bahsediyoruz ama aslında hepsi birbirine bağlı. Tek bir projeyi dijital dönüşün projesi olarak adlandırmak belki doğru değil çünkü aynı anda çok fazla paralel iş yapılıyor ve sonunda bir teknolojik devrimden bahsediyoruz. Burada kurulan şey dijital ekosistemler. Yani otomotiv sektörü diye baktığınızda aslında burada hep araçlara ve araçların dijital dönüşümüne odaklanılıyor. Aslında araçlar teknolojik olarak çok daha önceden dijital dönüşüme hazır halde. Bu Daimler’de de böyle diğer otomotiv şirketlerinde de böyle. Ama konuştuğumuz şey bir dijital ekosistem. Buna yollar, kanunlar, kurallar da dahil. Bu noktada otomotiv şirketleri çeşitli ortaklıklarla da çok iyi noktalara geldiler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Daimler’in C-Connected, A-Autonomous, S-Shared ve E-Electric ilkelerini kapsayan CASE Stratejisi’ne dair de bilgiler veren Özlem Vidin Engindeniz, “Bu stratejiler, paralel olarak yürüyor. Dijital dönüşümün başarısı için bu kritik” dedi. “Aslında hepimiz veriye odaklanır hale geldik. Daimler’in CASE’in uygulaması için seçtiği strateji de ‘Data is the new oil’ yani ‘Veri artık bizim yeni yakıtımız’ şeklinde” diyen Özlem Vidin Engindeniz, “Biz SCD Türkiye olarak da burada önemli bir rol oynuyoruz. SAP projelerinin hepsinin içinde yer alıyoruz ama bu sadece üretim ve lojistik sistemlerinin desteği şeklinde değil sonrasında birçok iş analizi, iş zekası çözümü projesi içinde de yer alıyoruz. Buradaki en kritik noktalardan biri doğru veriyi alma, doğru zamanda alma, doğru yorumlama ve doğru kullanma tabii ki. Bu noktada hem SAP hem de non-SAP iş zekası çözümleriyle de Daimler’in bu stratejilerine birçok noktada destek veriyoruz” diye devam etti.

“TÜRKİYE’DE YAPILANLAR DÜNYADA BENCHMARK OLUYOR, DAIMLER MODELİ BUNLARDAN BİRİ”

itelligence Türkiye CEO’su Dr. Danış da itelligence’ın dünyanın en büyük SAP çözüm ortaklarından biri olduğunun altını çizerek, “Birçok farklı sektörde SAP ve SAP olmayan çözümlerde, dijitalleşme sürecinin her adımında önderlik yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Danış şöyle devam etti: “Bugün dijitalleşme satır arasında sürekli geçen bir kelime ve bu sektör bağımsız ve fonksiyon bağımsız bir gelişme. Bu şirketlerin dijitalleşme sevdasından kaynaklanmıyor. Şirketleri dijitalleşmeye piyasa koşulları ve müşteriler zorluyor. Türkiye dijitalleşmede hiç fena bir noktada değil. Yurtdışında hangi ülkede olursa olsun, yer aldığımız projelerde ekibim kendini ispat ediyor. Artık bütün dünyada tercih edilen bir ‘hub’ haline geldik. Dünyadaki birçok ilki Türkiye’de yapıyoruz. Artık Türkiye’de yaptığımız birçok örnek dünyada benchmark alınıyor ki bence Daimler modeli de bunlardan biridir. Burada kurduğumuz modeli dünyada nerede anlatırsak anlatalım insanlar imrenerek bakıyor.”

Otomotiv sektörünün yazılım dünyasında her zaman öncü sektörlerden biri olduğunun da altını çizerek, “Böyle olduğu için pek çok yenilik ilk önce otomotiv sektörü üzerinden gidiyor. Özlem Hanım’ın bahsettiği tüm değişiklikler hem yazılımın tanımını değiştirdi, hem de bizim iş yapış şeklimizi… Çünkü biz yıllarca başı sonu belli çözümleri anlattık otomotiv sektörüne ve bunları uyguladık. Bugün konuştuğumuz konular, sonu belli olmayan tamamen hayal gücüyle sınırlı, müşterinin ve rekabetin ihtiyacına göre şekillenen, hep beraber co-inovasyon yaptığımız müşterilerimizle, sektörle kafa kafaya verip o müşteriye, probleme veya fırsata özel tanımladığımız projeler” dedi.

9 Ekim Çarşamba saat 10.30’da Hürriyet TV’de yayınlanacak Dijital.İZ’in konukları BSH Türkiye CIO’su Berke Benekli ve itelligence Türkiye CEO’su Dr. Abdulbahri Danış.

ilandır


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.806 Değişim: 0,87% Hacim : 50.829 Mio.TL Son veri saati : 14:15
Düşük 9.735 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5164 Değişim: -0,07%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9918 Değişim: 0,47%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.436,02 Değişim: 0,53%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.439,29
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.