Diyarbakır`da 13 şehit !!!

14.07.2011 - 21:29 | Son Güncelleme :

Silvan`daki çatışmada 3`ü uzman erbaş 13 asker şehit oldu, 7 yaralı var

Silvan`daki çatışmada 3`ü uzman erbaş 13 asker şehit oldu, 7 yaralı var. PKK`lı teröristlerin ikisi asker üç kişiyi kaçırmasından sonra bölgede operasyonlar yoğunlaşmıştı. Son olarak Hazro`da jandarma karakoluna roketli saldırıdan sonra teröristlerin peşine düşülmüştü.
Çatışma Bayrampaşa beldesi ile Kulp ilçesi arasındaki dağlık bölgede çıktı ve saatler sürdü. Çatışmadan sonra bölgede orman yangını da çıktı...
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/gabaraskeroperasyon.jpg">
BDP`nin yemin krizinin aşılması için Ankara`da görüşmeler yapılırken, İmralı`da Öcalan`dan barışçı mesajlar gelirken bugün Diyarbakır`dan gelen haber Türkiye`nin yüreğini yaktı.

Bölgede askeri hareketlilik geçtiğimiz hafta ikisi asker üç kişinin kaçırılmasından sonra başladı. Yoğun bir operasyon ve takibin olduğu bölgede sıcak çatışma bugün yaşandı.

Diyarbakır’ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında bugün öğle saatlerinde arama yapan askerler pusuya düşürüldü; 3’ü uzman erbaş, 10’u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. 2’si ağır 7 askerin yaralandığı çatışmada 5 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi.

Geçen cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında, Silvan İlçesi’nin Dolapdere ve Kulp İlçesi’nin Küplü köyleri arasında arama tarama faaliyetinde bulunan Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürüldü. Askerlerin öğle yemeği için mola verdikleri sırada birkaç noktadan saldırıya geçen kalabalık terörist grubunun ağır silahlarla açtığı ilk ateşle 3 uzman erbaş ve 10 er şehit düştü. 2’si ağır 7 asker de yaralandı.

Timde bulunan askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirildi.

Teröristler yangın çıkararak kaçmaya çalışırken, bölgeye Diyarbakır başta olmak çevreden takviye birlikler gönderilerek büyük bir operasyon başlatıldı. Helikopterlerin hava desteği verdiği operasyon devam ediyor.

Teröristlerin saldırısında yaralanan 7 asker, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Aynı bölgede geçen cumartese gecesi Diyarbakır- Bingöl Karayolu’nu kesen teröristler, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Zihni Koç ve sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz silah zoruyla kaçırmıştı. PKK’nın 1978 yılında kurulduğu Fis Ovası’nda meydana gelen bu olayda kaçırılan 3 görevliyi kurtarmak için bölgede başlatılan operasyonlar da devam ediyor.Diyarbakır Valisi çatışmanın öğleden sonra çıktığını ve Jandarma Tugayı`nın bölgede arazi araması yaptığını açıkladı.

Ancak 13 askerin şehit edilip 7 askerin yaralanması, çevrede PKK`nın büyük bir pusu için hazırlık yaptığını gösteriyor.



GENELKURMAY`DAN İLK AÇIKLAMA GENELKURMAY`DAN İLK AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı’ndan Diyarbakır’daki terörist saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğin, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaştığını ve yakın mesafeden sıcak temasa girildiği bildirildi.

Çıkan çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelin şehit olduğu, ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelin yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alındığı, yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Diyarbakır`ın Silvan İlçesi`nde 13 askerin şehit edilmesinin ardından, Genelkurmay Başkanlığı`ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, yapılan ilk tespitlere göre 7 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1.   Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir.
2.   Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.
3.   Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.
4.   Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.