Faizler 2,5`a kadar düşecekti ama...

01.07.2013 - 10:48 | Son Güncelleme :

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Gezi olaylarının Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/zafer_caglayan_2.jpg">Ekonomi Bakanı Çağlayan, Gezi olaylarının Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 3-5 ağaç bahanesiyle çıkan olaylar, partimize, parti teşkilatlarına, genel başkanımıza yapılan tehditlerin ve ahlaksızlıkların arkasında ne yatıyor? Bunları iyi tespit etmemiz gerekiyor. Bunlar Türkiye`nin büyümesine ve gelişmesine karşı olanların tertibidir dedi.

Çağlayan, partisinin danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, parti olarak çok önemsedikleri bu toplantılar sayesinde parti teşkilatlarıyla istişare yapma imkanı bulduklarını söyledi.

Salondaki bazı koltukların boş olması nedeniyle Ben gördüğüm bu tabloda üzüntülerimi dile getirmek istiyorum. AK Parti`ye dolu dolu tıklım tıklım salonlar yakışır diyen Çağlayan, içinde bulunulan günlerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye`nin son dönemdeki gelişmesinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

Türkiye, partimiz ve genel başkanımız üzerinde oyunların oynandığı bir günde bu salonları tıka basa doldurmak AK Parti`ye yakışır. Bugünlerde daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu 7 cihana göstermemiz gerekiyor. Türkiye yeniden şaha kalktı, yeniden atağa kalktı. Cumhuriyet tarihinde hiç bir yönetime nasip olmamış bir yönetim, sizlerin desteğiyle görevinin başında.Yaptıklarımız ve yapacaklarımız birilerini rahatsız etti, birilerinin nasırlarına bastı. Ama şunu bilsinler ki; bu ülkenin büyümesi, gelişmesi, kalkınması, birlik ve beraberliğinin karşısında olanların sonuna kadar nasırlarına ve ayaklarına basmaya devam edeceğiz. Biz gücümüzü Allah`tan ve milletimizden alıyoruz. Bu millet bize destek verdiği sürece milletine hizmetkar olmak için göreve gelmiş olan bu kadrolar, Türkiye`yi büyütmeye ve geliştirmeye devam edecektir.

Türkiye`nin tüm dünyadaki ekonomik krize meydan okuyan bir ülke haline geldiğini, özellikle mayıs ayında çok önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Çağlayan, Şöyle bir düşünün mayıs ayında 3-5 ağaç bahanesiyle çıkan olaylar, partimize, parti teşkilatlarına, genel başkanımıza yapılan tehditlerin ve ahlaksızlıkların arkasında ne yatıyor? Bunları iyi tespit etmemiz gerekiyor. Bunlar Türkiye`nin büyümesine ve gelişmesine karşı olanların tertibidir. Öyle bereketli bir mayıs ayı geçirdik ki, IMF`nin borcunu kapatıp, borç verecek hale geldik. İşte AK Parti`nin farkı ve başarısı bu. ABD`de Sayın Obama ile yapılan toplantılarda neler konuşulduğunu keşke tüm Türkiye duyabilseydi dedi.

Ekonomik gelişmeler

Çağlayan, Türkiye`nin, yine mayıs ayında, dünyada büyük bir ekonomik kriz yaşanmasına rağmen bir günde 69 milyar dolarlık ihale yaptığını, bunun da tüm dünyada takdirle karşılandığını anlattı.

Göreve geldiklerinde, devletin yüzde 69 faizle borçlandığını, 10-11 yıl önce devletin topladığı her 100 lira verginin 86 lirasının borç faizine gittiğini aktaran Çağlayan, şöyle devam etti:

Bugün AK Parti döneminde devlet, toplamış olduğu 100 lira verginin en fazla 14 lirasını faize veriyor, 86 lirasını ülke için hizmete harcıyor. Tarihimzde ilk defa faizlerimiz yüzde 4.63`e düştü. Bizden önceki dönemde bunun üzerinde aylık dahi borçlanamayan bir Türkiye`den sonra hükümetimiz döneminde yıllık faiz bu kadar düştü. İddia ederek söylüyorum, bu son olaylar olmasaydı faizler 2,5`a kadar düşecekti. Bu ne demek biliyor musunuz? Yani Türkiye topladığı her 100 liralık verginin sadece 8-9 lirasını faize verecekti. Ama bu faiz lobisine battı. Faiz lobisini rahatsız etti. Çünkü fais lobisi, yıllarca Türkiye`nin vampir gibi kanını emmeye alışmıştı. Bunlar borçlu bir Türkiye`ye alışmıştı. Bu gelişmeler, bunları rahatsız etti. Ama çatlasalar da,  patlasalar da Türkiye elde etmiş olduğu başarılardan bir adım geriye gitmeyecektir. Evvel Allah öyle bir ekonomik sistem oturttuk ki, bu çıkan olaylar, çıkartılmak istenen olaylar Türkiye ekonomisine vız gelir, tırıs gider.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.041 Değişim: 2,66% Hacim : 62.800 Mio.TL Son veri saati : 15:17
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.060
Açılış: 8.864
32,3280 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0718 Değişim: -0,14%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.403,88 Değişim: -0,35%
Düşük 2.401,49 28.03.2024 Yüksek 2.414,41
Açılış: 2.412,32
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.