Sanko `imaj` Için Halka Açılıyor

26.09.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Sanko Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sanko Pazarlama, 28-29 Eylül tarihlerinde 2.875 trilyon lira nominal değerli hisselerini 16 bin liradan halka arz edecek. Arzda kar amacı gütmediklerini belirten Konukoğlu, önceliklerinin `imaj` olduğunu söylediSanko Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sanko Pazarlama, 28 - 29 Eylül tarihlerinde 2.875 trilyon lira nominal değerli hisselerini 16 bin liradan halka arz edecek. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, iki yıldan beri halka arzı düşündüklerini ifade ederek, halka arzda kar amacı gütmediklerini ve halka açılmadaki amaçlarının tamamen grup imajına yönelik bir adım olduğunu vurguladı. Konukoğlu, "Biz yurtdışındaki Joint Venture`larımızla bir araya gelirken sürekli halka açık bir şirketimizin olup olmadığını soruyorlardı. Sırf bu yönde bir imaj oluşturmak için grubumuzun en karlı şirketi olan Sanko Pazarlama`dan halka arzlara başlamayı istedik" dedi. Şirket sermayesinin 10 trilyon liradan 11.5 trilyon liraya artırılacağını belirten Konukoğlu, halka arzın yüzde 12.5`inin emisyon primi satışı, yüzde 12.5`i de ortak satışı olmak üzere yüzde 25 oranında gerçekleşeceğine işaret etti. Halka arzın İş Yatırım liderliğinde, Vakıfbank ve Global Menkul eş liderliğinde olmak üzere toplam 23 aracı kurumdan oluşan korsorsiyumla gerçekleşeceğini ifade eden Konukoğlu, yapılan tahsisatlarda halka arz edilecek hisselerin yüzde 25`inin alım gücü yüksek yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 15`inin yurtiçi kurumsal, yüzde 10`unun yurtdışı kurumsal, yüzde 45`inin yurtiçi bireysel yatırımcılara ve kalan yüzde 5`inin ise holding`e bağlı şirketlerde çalışanlara satılacağını kaydetti. "70 milyon dolar gelir bekleniyor." Halka arzdan yaklaşık 70 milyon dolarlık gelir beklendiğine işaret eden Konukoğlu, "Biz bu halka arzda kar amacı gütmüyoruz. Daha çok imajı önemsiyoruz. Bizim sermayeye ihtiyacımız yok. Bu halka arzı takamen imaj için yapıyoruz. Elde edeceğimiz gelirle borç kapatmayacağız. Şirketin borcu bulunmuyor. Buradan elde edeceğimiz geliri tamamen şirket portföyünü büyütmek ve uzun vadelerle mal satmasını sağlamanın yanı sıra bir takım yatırımlarda kullanmayı planlıyoruz" dedi.
Halka arzın borsadaki düşüş dönemine denk gelmesinin bir dezavantaj oluşturmadığını belirten Konukoğlu, tam aksine yatırımcılar açısından oldukça avantajlı olacağını vurguladı. Konukoğlu, "Aslında borsa düşerken yatırım yapmak gerekiyor. Çünkü borsa yüksek seyrederken hisse senedi aldığınız zaman düşüş olasılığı daha fazla. Biz eğer borsa yükselişteyken halka açılsaydık fiyatı 16.000 lira değil belki de 24 bin lira olacaktı. Biz halka açılmayla kar hedeflemiyoruz. Teorik olarak şirket için dezavantaj ama yatırımcılar için bu son derece avantajlı bir durum. Borsa yükselirken halka açılıp yatırımcıları zarara uğratmak yerine, borsa düşükken hisse almalarını ve olası yükselişte kar sağlamalarını amaçlıyoruz. Bu tıpkı `Asıl yatırım kriz dönemlerinde yapılır` mantığına benziyor" dedi."Petrokimyada yabancılarla flört " Sanko Pazarlama`nın hedefleri arasında vadeli satışlarla müşterilere daha iyi mal satmak ve müşteri memnuniyetini artırmak olduğunu belirten Konukoğlu, bu şirkette yabancılarla ortaklık görüşmelerinin olmadığını vurguladı. Uzun vadeli hedefleri arasında Adana Yumurtalık bölgesinde planladıkları petrokimya yatırımını bitirmek olduğunu belirten Konukoğlu, "Bu yatırım bir milyar dolar tutarında. Bunun birinci etabı için 150 milyon dolar, ikinci etabı için 250 milyon dolar harcayarak aşama aşama yatırımı bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda yabancı şirketlerle ortaklık görüşmeleri için temas halindeyiz" dedi. Konukoğlu ayrıca, bu yılın ilk altı ayında 150 trilyon lira ciro elde ettiklerini, yıl sonu ciro hedeflerinin ise 300 trilyon olduğunu vurguladı.Sanko Holding olarak altı sektörde faaliyet gösterdiklerini belirten Konukoğlu, tekstilin amiral gemileri olduğunu vurgulayarak, petro kimya, inşaat, finans, otomotiv ve gıda sektöründe hareketli olduklarını belirtti. Gıda sektöründe şu anda sadece su dalında faaliyet gösterdiklerini kaydeden Konukoğlu, önümüzdeki dönemde bu sektörde farklı dallarda da atılımlar yapacaklarını ve bu konuda yerli ve yabancı tekliflere açık olduklarını ifade etti.(FİNANSAL FORUM)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.565 Değişim: 0,36% Hacim : 674 Mio.TL Son veri saati : 09:55
Düşük 9.565 18.04.2024 Yüksek 9.565
Açılış: 9.565
32,5307 Değişim: 0,26%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5394
Açılış: 32,4475
34,8894 Değişim: 0,49%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8948
Açılış: 34,721
2.488,59 Değişim: 1,07%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.488,59
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.