Bu hisseler tercih edilebilir

26.11.2014 - 06:20 | Son Güncelleme :

Piyasalar olumlu beklentileri fiyatladı...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/piyasa_1101.jpg">

Piyasalar olumlu beklentileri fiyatladı


TEB Yatırım Men. Değ. Genel Müd. Yat. Mer. Direktörü Atilla Esen

Geçen hafta faizlerde ve dolar kurundaki gevşemenin yanı sıra, S&P'nin Türkiye değerlemesinin olumlu olacağına yönelik beklenti ile piyasalar alıcılı bir seyir izledi. Görünüme ilişkin olumlu bir aksiyon ise fiyatlandı denilebilir. Merkez Bankası toplantısından ise sürpriz denilebilecek bir karar çıkmadı. Çin'den gelen faiz indirim kararı ise ekonomik aktivite açısından olumlu olmakla birlikte son dönemde bizi destekleyen petrol fiyatlarında yukarı tepki hareketine sebep olabileceği için bizde stres yaratabilir. Bu hafta OPEC toplantısında petrol arzına ilişkin bir kısıtlama yapılıp yapılmayacağı da önemli. Faizde yüzde 8 seviyesinin altının kalıcı olup olmayacağı takip edilecek. Endekste 82.000-80.000 seviyeleri destek, 83.400-84.000 direnç konumunda.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Ekonomist Dergisi



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/emlakkonut_111.jpg">

Emlak GYO tercih edilebilir

Şeker Yatırım Analisti Kıvanç Uysal

Emlak Konut için 'al' tavsiyemizi ve 3,30 TL olan hedef \  fiyatımızı koruyoruz. Şirket üçüncü çeyrekte 177 milyon TL net kâr açıkladı. Bu tutar yıllık bazda yüzde 48,9 düşüşe ve çeyreklik bazda yüzde 1,8 oranında yükselişe denk gelirken, 242 milyon TL’lik beklentimizin ve 216 milyon TL’lik pazar beklentisinin de altında açıklanmış oldu. Sapmamızın kaynağı beklentimizden yüksek gerçekleşen net diğer operasyonel giderler ve düşük gelen finansal gelir. Şirketin 5,4 milyar TL değerinde hatırı sayılır arsa stoku (9,5 milyon metrekare), 8,75 milyar TL'lik birikmiş iş tutarı bulunuyor. Yükselen ihale çarpanları (2014: 2,35, 2013: 2,03, 2012: 1,76), kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasaları gibi sektör bazında olumlu düzenlemeleri dikkate aldığımızda da şirketi beğendiğimizi söyleyebiliriz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kardemir_4556.jpg">

Kardemir (D)'de hedefimizi yükselttik

İş Yatırım Analisti Başak Dinçkoç


Kardemir'in üçüncü çeyrek net kârı beklentilerin altında kaldı. Bunun en önemli nedeni vergi cezası ile ilgili ayrılan 19 milyon TL tutarındaki karşılık gideri ve operasyonel karlılığın tahminlerin aşağısında olmasıydı. Üçüncü çeyrek finansallarının ardından Kardemir (D) için tahminlerimizde ufak düzeltmeler yaptık. Ayrıca indirgenmiş nakit akımlarını bir çeyrek ileri taşıdık. Bunun yanı sıra vergi teşvikinin net kâra olumlu etkisini de tahminlerimize kattık. Bu değişikliklerin ardından hedef fiyatımız yüzde 4.9 artarak 27 TL'ye yükseldi. Yukarı potansiyel taşıyan hisse için 'al' tavsiyemizi koruyoruz. Çelik fiyatlarında ve talebinde ani ve hızlı düşüşler ya da yatırım programında yaşanacak aksaklıkların tavsiyemizi değiştirebilecek en önemli riskler olduğunu düşünüyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/migros_650_1.jpg">

Migros'ta olumlu hava devam eder

Global Menkul Değerler Analisti Berk Özbek


Anadolu Grubu'nun Migros için yaptığı bağlayıcı olmayan pay başına 26 TL'lik teklifle beraber üzerindeki olumlu havayı sürdürmesini bekliyoruz. Bu olası satın almanın sona ermesinden sonra da Anadolu Grubu'nun güçlü yapısı ve operasyonel tecrübesi sebebiyle Migros'a operasyonel katkıları olacaktır. Güncel operasyonel iyileşmenin devam ettirilebilir olduğuna inanıyoruz ve yukarı yönlü ivmesinin devam etmesini öngörüyoruz. Yaptığımız değerlemeler sonucu Migros için 12 aylık hedef fiyatımızı 23,70 TL ve tavsiyemizi 'Endeks Üzeri Getiri' olarak belirliyoruz. Ayrıca, TL'ye karşı zayıf seyreden Euro ortamında da uzun vadeli Euro cinsinden finansal borcundan dolayı hissenin olumlu etkileneceğini düşünüyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdemir_67.jpg">

Erdemir'de kâr satışları görülebilir

İntegral Menkul Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü


Üretim ve ihracat kaynaklı düşüşle beraber sektörün daralan kapasite kullanım oranı ve endüstriyel üretim verileri sebebiyle, çelik sektörü olumsuz yönde etkilenmiş fakat eylül ayı çelik ihracatındaki rakamlarla beraber iyileşme sinyalleri yanmaya başlamıştı. Erdemir'in ise sektördeki daralmaya rağmen dokuz aylık dönemde net kârını yüzde 58 oranında artırarak 1 milyar 260 milyon TL net kâr elde etti. Küresel büyümedeki durgunluğa ilişkin endişelerin yaşandığı şu günlerde Erdemir'in de üretim ve ihracatında daralma görülebilir. Hisse bazında değerlendirdiğimizde 4,79 ve 4,70 tepelerinde yorulan fiyatlar, teknik olarak çift tepe yaparken, kısa vadeli düşüş trendi devam ediyor. Bu nedenle bir kısım kâr realizasyonu beklediğimiz hisse için orta vadeli hedef fiyat seviyemiz 4,75 TL seviyesinde.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/alarko_650.jpg">

Alarko Holding alınabilir

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk

Alarko Holdingi düşük çarpanlar ve potansiyel büyüme beklentisi nedeniyle beğeniyoruz. Şirket için hedef fiyatımız 12 aylık dönemde 5,00 TL seviyesinde bulunuyor. Her ne kadar son dönemlerde kaybedilen projeler nedeniyle gelirlerde daralma yaşansa da güçlü mali yapısı ve nakdiyle şirketi güçlü bulmaya devam ediyoruz. Eylül sonu itibariyle 303 milyon TL net nakit pozisyona sahip olan Alarko, 1,18 milyon TL'lik özsermayeye karşılık 903 milyon TL piyasa değeri ile (PD/DD 0,76) ile BİST'te işlem görüyor. Negatif tarafın grubun son zamanlarda yeni iş yaratamamış olmasında görüyoruz. Ancak köklü geçmişiyle ülkemizin önde gelen gruplarından olan ve taahhüt segmentinde önemli bir paya sahip olan şirketin, önümüzdeki dönemlerde yeni projelerle ön plana çıkacağını düşünüyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/vakifbank_650.jpg">

Vakıfbank'ta getiri endeksin üzerinde

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan

“Vakıfbank'ın üçüncü çeyrek kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35,6 oranında artarak 347,7 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken; açıklanan kâr rakamı 36l,4 milyon TL seviyesindeki piyasa beklentilerinin bir miktar altında kaldı. Bankanın dokuz aylık dönemindeki net kârı ise 1,07 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Kısa vadede Vakıfbank hisselerinin, bankanın kendi iç finansal dinamiklerine ve piyasa koşullarına bağlı olarak fiyatlanmaya devam edeceğini; ancak, yasa tasarısıyla ilgili haber bazlı fiyatlamaların süreç sona erene kadar hisse fiyatındaki volatiliteyi artırabileceğini öngörüyoruz. Banka hisselerinin 12 aylık vadede 5,45 TL hedef fiyat ile yaklaşık yüzde 10 yükseliş gösterebileceğini ve 'Endeks Üzerinde Getiri' potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/mutlu_aku.JPG">

Mutlu Akü borsadan çıkıyor

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Adnan Çekçen


Geçtiğimiz temmuz ayında borsadan çıkmak adına SPK'ya başvuran Mutlu Akü'nün son dönem açıklanan bilançosuna göre net dönem kârı 24 milyon TL olarak açıklandı. Şirketin bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 50'nin üzerinde artırdığı görülüyor. Döviz yükümlülüğünün varlıklarına göre son dönemde önemli ölçüde azaltması, şirket kârlılığına son dönemdeki kur artışlarına rağmen pozitif yansıyor. Teknik açıdan nisan ayından itibaren düşen kanal içerisinde sınırlı da olsa hareketini sürdüren hissede 8,80 seviyesi önemli direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda düşen kanal bozulmuş olacak ki ilk olarak 9,33, daha sonra 9,5 seviyeleri hedeflenebilir. Ancak kritik 8,80 seviyesi geçilmez ise 7,70 seviyelerine kadar gevşeme hareketleri görebiliriz.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.718 Değişim: -0,04% Hacim : 75.450 Mio.TL Son veri saati : 16:27
Düşük 9.690 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5413 Değişim: 0,00%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9080 Değişim: 0,23%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.422,43 Değişim: -0,03%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.443,38
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.