Hamburger
En Çok Arananlar
    Popüler Haberler
      notification

      Bildirimler

      close

      Bildirimler

      close
      Mehmet Ali Yıldırımtürk

      Mehmet Ali Yıldırımtürk

      Altın bugün ve uzun bayram tatilinde nasıl bir seyir izleyecek?

      4 Kasım 2011

      Altın bugün ve uzun bayram tatilinde nasıl bir seyir izleyecekMehmet Ali Yıldırımtürk  \ Altın ve Para Piyasaları UzmanıEBC’nin faiz indirimi altına bir miktar alıcı getirdi. Bugünde Yunanistan’da referandumun Parlamento’daki oylama ve ABD’den açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi haberleriyle altın fiyatı 1727-1765 Dolar/Ons aralığında dalgalanabilir.

      Ayrıca, İslâm dünyasının uzun bayram tatilinde diğer açık olan piyasalarda altın fiyatlarında sert düşüşler görülebilir. Yunanistan konusu belirleyici olacaktır.

      24 Ayar altının TL/Gr fiyatı da; günün ilk yarısında Dolar/TL fiyatındaki gerilemeye duyarlı olarak satış baskılı seyrin de etkisiyle bir miktar gerileyebilir.

      Günün ikinci yarısında hafta sonu riski nedeniyle altının ons fiyatındaki olası yükselişe duyarlı olarak yukarı yönlü seyirle gün içi fiyatın üzerine çıkabilir..

      Yazının Devamını Oku

      Altında neler oluyor?

      3 Kasım 2011

      Altında neler oluyor?Mehmet Ali Yıldırımtürk \ Altın ve Para Piyasaları UzmanıBir süre pariteye duyarlı hareket eden altın fiyatı, Yunanistan’daki referandum süreci spekülatif olarak kullanılarak pariteden bağımsız, mevcut fiyat seviyesinde tutulmaya çalışıyor.

      Önceki yıllarda olduğu gibi İslam aleminde başlayacak uzun Kurban Bayram’ında Hac mevsiminin bitmesi Suudi Arabistan’da altın tüketiminin azalması altın fiyatına olumsuz etkilemesiyle altında sert düşüş görülebilir.

      Teknik olarak altının 1727 Dolar/Ons desteğinin üzerinde kaldığı sürece 1737 ve 1745 Dolar/Ons dirençlerini test edebilir.

      24 Ayar altının TL/Gr fiyatı; Dolar/Ons ve Dolar/TL fiyatına duyarlı olarak güne yükselişle başladıktan sonra gün içinde dar aralıkta dalgalanabilir.

      Yazının Devamını Oku

      Altın fiyatında nasıl bir seyir bekleniyor?

      3 Kasım 2011
      Pariteye duyarlı hareket eden altın fiyatı bugün de daha geniş banttaki dalgalı seyrini sürdürecektir.

      Mehmet Ali Yıldırımtürk / Altın ve Para Piyasaları Uzmanı

      Bugün FED toplantısının sona ermesi sonrası yapılacak açıklamalarla Dolar paritesinin olası güçlenmesi altın fiyatında satış baskısı oluşturacaktır. Altın fiyatı yükselişte yine satışlarla karşılanacaktır. Teknik olarak altının kısa vadede 1727 Dolar/Ons’ta direnci 1685 Dolar/Ons’ta da desteği bulunuyor.

      24 ayar altının TL/Gr fiyatı Dolar/Ons ve Dolar/TL fiyatına duyarlı olarak bugün de iki yönlü dalgalı seyir izlerken, fiyat yükseliş yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle oluşacak nakit ihtiyacı nedeniyle satışla karşılanabilir.
      Yazının Devamını Oku

      Altın yönünü yeniden aşağıya mı çeviriyor?

      3 Kasım 2011

      Altın fiyatı yönünü yeniden aşağıya mı çeviriyor?Mehmet Ali Yıldırımtürk \ Altın ve Para Piyasaları UzmanıPariteye duyarlı olarak hareket eden altın fiyatı dün yönünü aşağı çevirerek 1720 Dolar/Ons teknik desteğinde tutunmaya çalıştı. Dolar paritesindeki toparlanmanın etkisiyle kâr satışlarının olası hızlandırmasıyla bugün de altın aşağı yönlü seyrini sürdürebilir. Teknik olarak altın 1700 Dolar/Ons desteğinin olası kırılmasıyla 1685 Dolar/Ons desteğine kadar geri çekilebilir.24 Ayar altının TL/Gr fiyatı Dolar/Ons ve Dolar/TL fiyatlarına duyarlı küçük çaplı aşağı yönlü ve yatay seyir oluşurken, fiyat yükselişi satışlarla karşılanabilir.Ayrıca, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle oluşacak nakit ihtiyacı da satışları destekleyebilir.www.goldpara.com

      Yazının Devamını Oku

      Altının daha fazla yükselmek için nefesi yetmedi

      31 Ekim 2011

      Altının daha fazla yükselmek için nefesi yetmediMehmet Ali Yıldırımtürk \ Altın ve Para Piyasaları Uzmanı

      Altın fiyatı daha fazla yükselmek için nefesi yetmedi. Geçen hafta parite desteğinde ve ay sonu konrat işlemleri sırasında spekülatif hareketlerin altın fiyatını 1750 Dolar/Ons’un üzerine taşımıştı.

      Haftanın ilk  ve ayın son işlem gününde altın düşüşle başladı.

      Özellikle Euro Bölgesinde borçlu ülkelerin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla oluşan iyimserliğin kısa süerceği her haliyle belliydi.

      Yazının Devamını Oku

      Kârlarını realize etmek isteyenler olabilir!

      28 Ekim 2011

      Altın fiyatı neden yükseliyor. Yükseliş sürecek mi? 
      Mehmet Ali Yıldırımtürk \ Altın ve Para Piyasaları Uzmanı
      Parite desteği ve ay sonu kontrat işlemleriyle yükselişe geçen altın fiyatı gün içinde yatay seyir izledikten sonra gün sonunda bir miktar daha artarak haftayı yükselişle kapatabilir.

      Teknik olarak 1745 Dolar/Ons direnci aşıldıktan sonra kademeli olarak 1785 Dolar/Ons direncini test edebilir. Ancak, altın fiyatının son iki günlük hızlı yükselişi nedeniyle kârlarını realize etmek isteyen yatırımcılar da olabilir.

      Günün ikinci yarısında daha dalgalı bir seyir görülebilir. Orta ve uzun vadede altının ons fiyatı düşüş trendini sürdürecektir.

      Yazının Devamını Oku

      Altın fiyatı neden yükseldi, yükseliş sürecek mi?

      27 Ekim 2011

      Altın fiyatı neden yükseldi, yükseliş sürecek mi?

      Mehmet Ali Yıldırımtürk \ Altın ve Para Piyasaları Uzmanı

      Altının ons fiyatı parite desteği ve birazda spekülatif işlemlerle 1720 Dolar/Ons direncini geçmeye zorlayabilir.

      Ancak, paritenin yeniden dolar lehine dönmesiyle gelecek satışlar altının yönünde yönünü aşağıya dönebilir.

      Yazının Devamını Oku

      Altının dış piyasa fiyatında yükseliş sürer mi?

      26 Ekim 2011

      Altının dış piyasa fiyatında yükseliş sürer mi?
      Mehmet Ali Yıldırımtürk \ Altın ve Para Piyasaları Uzmanı

      Altının ons fiyatında parite desteği ve spekülatif işlemlerle oluşan sert yükseliş AB liderler zirvesi sonrası yerini gerilemeye bırakabilir.

      Küresel ekonomide geleceğe yönelik daralma beklentisi diğer emtialarda olduğu gibi altına da satış getirecektir.

      Yazının Devamını Oku