Yol çizgi boyası KOBİ`lere emanet

27.05.2013 - 15:34 | Son Güncelleme :

Yılda 65 milyon lira ödenerek ithal edilen yol çizgi boyalarını geliştiren TÜBİTAK, ürünü KOBİ`ler aracılığıyla ticarileştirecek.

Yılda 65 milyon lira ödenerek ithal edilen yol çizgi boyalarını geliştiren TÜBİTAK, ürünü KOBİ`ler aracılığıyla ticarileştirecek.

Türkiye ’nin yılda 65 milyon liraya ithal ettiği yolların çiziminde kullanılan boyayı geliştiren TÜBİTAK , KOBİ’lere emanet etmeye hazırlanıyor. TÜBİTAK’ın Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı yol çizgi çalışmasını hatırlatan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, geliştirilen yerli yol çizgisinin, çevreci ve uzun ömürlü olduğuna dikkat çekti.

SON 18 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

Radikal`den Neşe Karanfil`in haberine göre; Ergün, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yıllık ortalama 20 bin tona boya için 65 milyon lira harcadığını belirterek, “Bu boyanın tamamını ithal ediyoruz. Bunun önün geçmek için TÜBİTAK yerli, çevreci ve uzun ömürlü yol çizgi boyası geliştirdi. Pilot uygulamaları gayet başarılı oldu. Kısa süre sonra, Türkiye bu boyaları ithal etmeyecek. Ancak başka ülkelerin de karayolları var, başka ülkelerin de ihtiyacı var. Yani bu ürüne rahatlıkla pazar bulabiliriz. Çünkü mevcutlarından her yönden üstün. Şimdi bunu özel sektörde küçük veya orta ölçekli bir firma alıp üretebilir ve ticarileştirebilir. İşte yakın zamanda bunları yapacağız” dedi.

KOBİ’lere transfer edilecek

Ergün, TÜBİTAK’ın geliştirdiği ancak seri üretim yapmadığı ürünlerin raflarda kalmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. TÜBİTAK’ın askeri amaçla geliştirdiği projelere dikkat çeken Ergün, “Bu ticarileşebilir ve tüm dünyaya ihraç edilebilir ürünlerin dünya piyasalarına sunulması amacıyla, artık lisansıyla, patentiyle ve teknolojisiyle KOBİ’lere transfer etmek istiyoruz” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’de KOBİ niteliğindeki işletmelerin savunma sanayinde rol alması ve yeni işletmelerin doğması için çabalıyor. Bu kapsamda TÜBİTAK’ın geliştirdiği başarılı projelerin ticarileştirilmesinde, ihracatında KOBİ’lere teknolojiyi transfer etmeyi hedeflediklerini söyleyen Ergün, “Ar-Ge’de önemli mesafeler kat ettik. Şimdi ise geliştirdiğimiz ürünleri yurt dışına ihraç edebilmemiz için ticarileşme sürecini giriyoruz” dedi.

Mayın tarama cihazı

TÜBİTAK’ın askeri amaçla geliştirdiği projelere dikkat çeken Ergün, “Biz askeri amaçlı mayın tarama cihazları yapıyoruz. Biz bu tür teknolojilerin dünya piyasalarına sunulması amacıyla, artık lisansıyla, patentiyle ve teknolojisiyle KOBİ’lere transfer etmek istiyoruz. Türkiye’de KOBİ’lerin savunma sanayinde de rol alması ve yeni işletmelerin doğmasını amaçlıyoruz. TÜBİTAK yakında bu hedefler doğrultusunda çağrıya çıkacak ve şu teknolojiyi ticarileştiriyoruz diyecek. Talipli olanlara şartları sunacak ve teklif alacak” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: -0,05% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5262 Değişim: 0,12%
Düşük 32,4696 26.04.2024 Yüksek 32,5626
Açılış: 32,4865
34,9229 Değişim: -0,14%
Düşük 34,8645 26.04.2024 Yüksek 35,0042
Açılış: 34,9718
2.436,89 Değişim: 0,03%
Düşük 2.434,55 26.04.2024 Yüksek 2.442,08
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.