Yalova:Son Teklif Verme Tarihi 14 Mayıs 2001 Olarak Belirlenmiştir

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Devlet Bakanı Yalova: Yapılacak Yazılı Ve Sözlü İstişareler Neticesinde Kesin İhale Koşulları Belirlenecek Olup, Son Teklif Verme Tarihi 14 Mayıs 2001 Olarak Belirlenmiştir -Tekliflerin Alınmasını Takiben İlk Aşamada Yatırımcılar Tarafından Hazırlanan İş Planları İncelenecek, Daha Sonra Verilen Finansal Teklifler Değerlendirilecek, Son Aşamada İse En Yüksek İlk İki Teklif Sahibi Açık Artırmaya Davet Edilerek, İhale Teknik Olarak Sonuçlandırılacaktır

ANKARA (A.A) - 14.12.2000 - Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Türk Telekom`un ihale sürecine ilişkin bilgi verirken, teklif sahipleriyle ilgili komisyonun yapacağı yazılı ve sözlü istişareler neticesinde kesin ihale koşullarının belirleneceğini söyledi. Yalova, son teklif verme tarihi 14 Mayıs 2001 olarak belirlenmiştir dedi. Yalova, düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekom`un ihale sürecinde,ihale ile ilgilenen yatırımcılara, bir itimat taahhütnamesi çerçevesinde ve bedeli mukabilinde tanıtım dökümanı ihale şartnamesi verileceğini ve Bakanlar Kurulu kararı hükmündeki özelliklere sahip potansiyel yatırımcıların tespit edileceğini belirtti. Tespit edilen bu yatırımcılara şirkette hazırlanan veri odasına giriş izni verilebileceğini kaydeden Yalova, şu bilgileri verdi: Yatırımcılara şirket tarafından yönetim sunuşu gerçekleştirilecek. İhale koşulları ile ilgili komisyonla birlikte teknik toplantılar yapılacaktır. Yapılacak yazılı ve sözlü iştişareler neticesinde kesin ihale koşulları belirlenecek olup, son teklif verme tarihi 14 Mayıs 2001 olarak bealirlenmiştir. Tekliflerin alınmasını takiben ilk aşamada yatırımcılar tarafından hazırlanan iş planları incelenecek, daha sonra verilen finansal teklifler değerlendirilecek, son aşamada ise en yüksek ilk iki teklif sahibi açık artırmaya davet edilerek, ihale teknik olarak sonuçlandırılacaktır. Yalova, bunu müteakip, sırasıyla Rekabet Kurumu ve Bakanlar Kurulu Kararı ile bu kararın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasıyla, ihalenin hukuki olarak sonuçlanmış olacağını da söyledi.

-Devlet Bakanı Yalova: "Türk Telekom`Da Daha Önceki İhaleye Katılım, Uluslararası Konjonktürdeki Olumsuz Gelişmeler Ve Satılacak Hisse Miktarının Yönetim Katılımını Sağlayacak Düzeyde Olmaması Sebebiyle Gerçekleşmedi"

ANKARA (A.A) - 14.12.2000 - Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Türk Telekom`un özelleştirilmesi amacıyla daha önce açılan ihaleye katılımın, uluslararası konjonktürdeki olumsuz gelişmeler ve satılacak hisse miktarının yönetim katılımını sağlayacak düzeyde olmaması sebesiyle gerçekleşmediğini söyledi. Yalova, düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekom`un özelleştirilmeye hazırlanması amacıyla geçmişte yapılan düzenlemeler konusunda da bilgiler verdi. Yalova, Türk Telekomünikasyon sektörünün yeniden düzenlenmesini öngören kanunun, 29 Ocak 2000 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Özelleştirilmesi hedeflenen TTAŞ`nin kamu iktisadi kuruluşu statüsünden çıkarılarak, tamamen özel hukuk hükümlerine tabi bir yapıya kavuşturulduğuna da işaret eden Yalova, geçmişteki düzenlemelere ilişkin şu hatırlatmaları yaptı: "Bu çerçevede, Değer Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda, Bakanlar Kurulu, TTAŞ hisselerinin satışına izin verilen yüzde 39`luk bölümden, yüzde 20`ye kadar olan kısmının en az bir tanesi uluslararası sabit telefon altyapı sahibi telekomünikasyon işletmecisi olmak üzere, sabit telefon altyapısına sahip işletmecilerin çoğunluğu temsil ettiği stratejik ortağa satılmasına karar vermişti. Bakanlar Kurulu, TTAŞ`nın yüzde 5`lik bölümünün ise PTT ve TTAŞ çalışanları ile küçük tasarruf sahiplerine, yurt içi sermaye piyasalarında halka arz yöntemi ile satılmasına, geri kalan kısmın ise yurt dışı sermaye piyasalarında arz edilmesini kararlaştırmıştı." Yalova, bu karar çerçevesinde, 13 Haziran 2000 tarihinde ihaleye çıkıldığını ancak ihaleye katılım olmadığını hatırlattı. Yalova, ihaleye katılım olmamasının etkenlerinin dikkate alınarak yapılan çalışmalar neticesinde, Türk Telekom`un özelleştirilmesinde satış stratejisinin yeniden tespit edildiğini söyledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.775 Değişim: 0,54% Hacim : 25.237 Mio.TL Son veri saati : 11:18
Düşük 9.735 25.04.2024 Yüksek 9.785
Açılış: 9.754
32,5577 Değişim: 0,05%
Düşük 32,4792 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
35,0024 Değişim: 0,50%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.435,25 Değişim: 0,50%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.439,29
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.