Toyota yeni Corolla'nın fiyatını açıklandı

14.02.2019 - 09:51 | Son Güncelleme :
Toyota yeni Corolla'nın fiyatını açıklandı | Teknoloji Haberleri

Yeni Corolla'nın, hibrit versiyonu 137 bin 500 TL’den, benzinli versiyonları ise hurda teşviki ile 95 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

 

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, yeni Corolla; Vision, Dream, Flame ve Passion versiyonlarıyla tüm Toyota plazalarda yerini alacak. Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bugüne kadar tüm dünyada 46 milyon adetten fazla tercih edilen Corolla’nın 12’nci nesli yollara çıktı.

Türkiye’de de üretilen Yeni Corolla; hibrit versiyonu, üstün sürüş dinamikleri, lüks ve fonksiyonel kabini, prestijli tasarımı, kaza yapma riskini minimuma indiren en gelişmiş güvenlik özellikleri ve üstün teknolojisi ile sedan otomobillerin standartlarını yeniden belirliyor.

Haberin Devamı

Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA GA-C platformunda tasarlanan Corolla, şimdi çok daha güçlü bir karaktere sahip olurken, prestijli duruşuyla dikkati çekiyor.

"TOPLAMDA 20 BİN ADET COROLLA SATMAYI HEDEFLİYORUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Mallorca'da gerçekleştirilen Yeni Corolla'nın lansmanında yeni Corolla’yı heyecanla beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

##$$TASITKREDIWIDGET##$$

"Şimdi görüyoruz ki beklediğimize değmiş diyebileceğimiz bir otomobile sahip olduk. 12'nci nesliyle şimdi çok daha gösterişli ve prestijli bir yapıya kavuşan Corolla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de markamızın lokomotifi olacaktır. Corolla, Toyota için büyük öneme sahip. Çok hassas bir sene olmasını beklediğimiz 2019 yılında, 8 bin adedi hibrit motor seçeneği olmak üzere toplamda 20 bin adet Corolla satmayı hedefliyoruz. Yeni nesil Corolla’da dizel motor seçeneği olsaydı, hibrit modelinin yüzde 8-10’un üzerinde daha fazla bir fiyatla piyasaya sunulacaktı. Normalde tersi olur hibrit daha pahalı bir teknolojidir. Fiyatı daha yüksek olması beklenir."

Haberin Devamı

ÖTV teşviki ile birlikte Corolla Hybrid’in lansman fiyatının çok ulaşılabilir bir seviyede olduğunu kaydeden Bozkurt, "Ülke olarak bir başka gurur kaynağımız Yeni Corolla’nın ÖTV teşviki kapsamında yer alan hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretilecek olması. Şubat ayı ile birlikte Türkiye pazarına sunacağımız yerli üretim Yeni Corolla ile daha geniş kitlelere ulaşacağımıza inanıyorum. Corolla yeni nesli ile Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacaktır." bilgisini verdi.

Bozkurt, Yeni Corolla’nın yerli üretim olmasının lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağladığını vurgulayarak, "Corolla Türk halkının çok sevdiği ve tercih ettiği bir otomobil. Türkiye'de bugüne kadar 430 bin adetten fazla satılan Corolla, 2018 yılında da toplam satışlarımızın yüzde 69’unu oluşturarak amiral gemimiz olmuştu. Yeni Corolla ile birlikte bu başarının daha da artacağını ve markamızı en üste taşıyacağına inancım tam. Ayrıca yerli üretim olan Yeni Corolla’nın kamu tarafından da öncelikli olarak tercih edilmesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

COROLLA'DA BİR İLK: HİBRİT VERSİYON

Verilen bilgiye göre, Toyota, 12’nci jenerasyon Corolla’da kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisine de yer veriyor. Corolla Hybrid, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1,8 litrelik hibrit motora sahip. 
Yeni Corolla’daki en büyük yeniliklerden biri de elektrikli açılabilir sunroof oldu. Yeni Corolla’da uzunluk 10 mm, genişlik 5 mm artırılırken, yükseklik 30 mm azaltıldı. Ön koltuğun sürüş pozisyonu alçaltılarak ağırlık merkezi düşürüldü ve daha sportif bir oturma pozisyonu elde edildi.

Corolla Hybrid versiyonlarda, uyumlu cep telefonları için kablosuz telefon şarj ünitesi, çift bölgeli otomatik klima ve otomatik olarak katlanılabilir yan aynalar ile elektronik park freni standart olarak yer alıyor.

Ön konsolda ortaya konumlandırılan 8 inç’lik dokunmatik ekran, 3 boyut efektli 7 inç’lik renkli TFT ekranı ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç’lik head up display (ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı) ile birleştiriliyor.

Haberin Devamı

Toyota’nın kendi kendine şarj olan hibrit teknolojisinin getirdiği sessizlik avantajının yanı sıra, kabin içi gürültü ve titreşimi engelleyen birçok geliştirme yapıldı. Corolla, tercihe göre manuel veya otomatik şanzımanla sunuluyor.

YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ İLE KAZA RİSKİ MİNİMUMA İNDİ

Yeni Corolla Hybrid’in tüm versiyonlarında Toyota’nın en gelişmiş güvenlik donanımları Toyota Safety Sense özellikleri ile standart olarak sunuluyor. Yeni güvenlik sistemi ile kaza riski minimuma indi.

"Ön Çarpışma Önleyici Sistem", hava ne kadar karanlık olursa olsun, "Gece Algılama" özelliğiyle, araç önündeki yayaları algılarken, gerektiğinde otomatik olarak fren yapıyor. Ayrıca "Bisikletli Algılama" teknolojisi ile gündüzleri de bisikletliler algılanarak sürücüyü dikkatli olması için uyarıyor.

"Toyota Safety Sense" sisteminde, tüm hızlarda çalışan "Adaptif Hız Sabitleyici Sistem", otomatik şerit ortalama özelliğini içeren "Akıllı Şerit Takip Sistemi" ve "Otomatik Yanan Uzun Farlar" teknolojileri de bulunuyor.

En yeni teknoloji ile üretilen "Akıllı Şerit Takip" sistemi şerit çizgisi belirgin olan yollarda, 50 km/saat veya üzeri hızlarda ilerlerken sinyal vermeden şerit değiştirildiğinde, sürücüyü sesli, görsel ve direksiyonu şerit içine doğru iterek uyarıyor.

"Adaptif Hız Sabitleme Sistemi" ile beraber kullanıldığında da direksiyon desteği sağlayarak aracın şeridi ortalamasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte Yeni Corolla’da donanıma bağlı olarak "Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi" ve "Kör Nokta Uyarı Sistemi" gibi teknolojiler de yer alıyor.

Yeni Corolla’nın, hibrit versiyonu 137 bin 500 TL’den, benzinli versiyonları ise hurda teşviki ile 95 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla sunuldu. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3416 Değişim: 0,28%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,0900 Değişim: -0,09%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.307,99 Değişim: 1,34%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.