Mücevherden Alo Dönemi

09.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bilgisayar devi IBM`in kadınlar için geliştirdiği yüzük, küpe, kolye ve saatten oluşan takı seti aynı zamanda cep telefonu olarak kullanılıyor.


Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticisi IBM, geliştirdiği `dijital mücevher` prototipi ile moda alanında da atak yapmaya hazırlanıyor. NTVMSNBC`deki habere göre IBM, geliştirdiği mücevher cep telefonuyla yakın bir zamanda ünlü modacılara rakip olması bekleniyor. Kadınlar için geliştirilen yüzük, küpe, kolye ve saatten oluşan takı seti aynı zamanda cep telefonu olarak kullanılıyor. Bu setteki parçalardan her biri ayrı bir işleve sahip bulunuyor. Çağrı geldiği zaman, cep telefonu sesi yerine yüzük yanıp sönüyor. Arayan kişinin numarası saatin ekranında görülebiliyor. Konuşmaya başlamak için saatin üzerindeki küçük düğmeye basmak yeterli. İçinde minik bir mikrofon barındıran küpeden arayanın sesi duyuluyor.


IBM`i bu projeye yönelten proje ise küçük ekran ve girişler yüzünden kablosuz cihazların kullanımının giderek zorlaşması olması. Cep telefonu ve avuçiçi cihazların arabirimine yeni bir soluk getirmek isteyen firma, bu cihazları daha anlaşılabilir yapmak istiyor. Bunun içinde saate VGA ekranı takmak ve broşa mikrofon sığdırmak gibi yöntemler geliştirilmiş.


SATIŞI ZOR ÜRÜN;

Ancak IBM yetkikileri, bu yeni cihazın ticari bir ürün haline gelmesi için bazı teknolojik sorunları aşması gerektiğini kabul ediyor. Örneğin IBM`in hiçbir internet tabanlı giyilebilir cihazının, tekrar şarj edilebilir güçlü bir bataryası bulunmuyor. Küpelerin şarjını işyerinde doldurmak zorunda kalınması hiç de cazip gözükmüyor. Ayrca bu tür cihazların pazarlanması, dağıtımı ve satışı oldukça zor.


Yeni ekonomi konusunda atağa kalkan TÜSİAD, bir dizi seminer başlatıyor. 24 Kasım`da yapılacak ilk seminerin konusu `Fırsatlar Dünyasına Son Bilet` Son dönemde herkesin ilgi alanı olan `yeni ekonomi` Türk Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (TÜSİAD) de gündemine girdi. `Yeni Ekonomi, Teknoloji ve İnsan` konulu bir dizi seminer düzenleyecek olan TÜSİAD`ın Başkanı Erkut Yücaoğlu da konu ile çok yakından ilgilenen bir isim.Doğru karar almanın yeterli olmadığı, kararın rakiplerden daha önce alınması durumunda bir şey ifade edeceği günümüz dünyasında, dünyada yaşanan değişimlerin Türkiye`de yakından izlenmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulanıyor.Yeni ekonomi konusunda, Artık treni kaçırmak gibi bir lüksümüz yoktur. Çünkü kaçmakta olan, bu netelemenin çok ötesinde riskler taşıyan bir olgudur şeklinde görüşlerini özetleyen TÜSİAD üyeleri, Lütfi Yenel`in başkanlığını yürüttüğü Teknoloji ve Kalite Komisyonu tarafından yürütülecek olan bir dizi faaliyet başlattı.

Faaliyetlerin ilki Kasım 2000-Haziran 2001 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan seminerler dizisi olacak. Seminerler, yurtiçi ve yurtdışından uzmanların katılımı, workshoplar ile de desteklenecek.


YENİ EKONOMİ ODAKLI;

Her toplantı sonunda, toplantıdan çıkan sonuçları özetleyen bir kitapçık yayınlanacak. TÜSİAD`ın bu çalışmalardaki amacı, yeni ekonomi konusunda farklı fikirlerin gelişmesi, yeni arayış ve çalışmalara yol açılmasını sağlamak olarak belirtildi. Seminerlerin ilki, `Fırsatlar Dünyasına Son Bilet` adı ile 24 Kasım`da yapılacak. Bu seminerin odak noktası, yeni ekonominin, teknolojik gelişmelerin ve bu dinamik yapı içinde insanın durumunun küresel düzeyde ve Türkiye özelinde değerlendirilmesi olacak. Bu semineri, yeni ekonomiyi çeşitli yönleriyle ele alacak 5 seminer takip edecek. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: -0,06% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,5692 Değişim: 0,29%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 32,6766
Açılış: 32,4917
34,6680 Değişim: -0,18%
Düşük 34,6156 19.04.2024 Yüksek 34,9703
Açılış: 34,7321
2.509,83 Değişim: 1,02%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.510,60
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.