İnternet paketiniz ay sonuna kadar 'dayanmıyorsa' dikkat

20.07.2020 - 11:38 | Son Güncelleme :
İnternet paketiniz ay sonuna kadar 'dayanmıyorsa' dikkat | Teknoloji Haberleri

Günümüzde pek çok işlemi internet üzerinden yapıyoruz. Özellikle de sosyal medya uygulamalarında görüntülediğimiz fotoğraflar ve izlediğimiz videolar internet paketlerini hızla sömürüyor. Peki internet paketinizin ay sonuna yetebilmesi için ne yapmak gerekiyor?

Akıllı telefonları akıllı hale getiren hiç şüphesiz internetin ta kendisi. Dolayısıyla internet üzerinden pek çok platformu yoğun olarak kullanıyor ve günlük işlerimizi hallediyoruz. Diğer yandan YouTube, Instagram, Facebook dahil pek çok sosyal medya platformunu da pek çoğumuz yoğun olarak kullanıyor. Ancak bu medya araçları, dikkat edilmediğinde internet paketlerini hızlıca tüketebiliyor ve kullanıcılar zor durumda kalabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet paketlerinin hızla tükenmemesi için kullanıcıların izleyeceği yollar elbette var. Örneğin WiFi hattında daha çok kalmaya dikkat ederek işe başlayın. Evdeyken halen mobil hattınızı kullanıyorsanız ay sonunu getirmeniz biraz zor olabilir. Elbette bu sözümüz evinde sabit interneti olmayanlar için geçerli.

Diğer yandan sosyal medya araçlarının otomatik video oynatma özelliklerini gözden geçirin. Twitter ve Facebook dahil pek çok uygulama, size bu opsiyonu sunuyor. Otomatik video oynatma özelliğini kapattığınızda karşınıza çıkan her video siz istemediğiniz sürece oynamayacak, bu da internet kullanımını gereksiz yere yapmamanızı sağlayacak. İlgili platformlarda Ayarlar altında bu değişikliği kolayca yapabilirsiniz.

Netflix ve türevi platformları kullanıyorsanız mobil hattınızdan film ve dizi izlemek yerine bu içerikleri WiFi üzerindeyken telefonlara indirip cihaz içinden seyredebilir, aynı şekilde YouTube'ta da abonelik sisteminden faydalanarak yine videoları cihaza yükleyerek kota derdinden kurtulabilirsiniz.

YOUTUBE VE INSTAGRAM'I SINIRSIZ KULLANMAYA NE DERSİNİZ?

Peki WhatsApp, Facebook, Instagram, YouTube'u internet sınırlaması olmadan kullanmaya ne dersiniz? Vodafone'un internet kullanımı konusunda kullanıcıları fazlasıyla rahatlatacak Vodafone Red'in bu yeni tarifelerine yakından bakalım:

Haberin Devamı

Eğer Vodafone Red kullanıyorsanız ve tarifelerinizin içerisinde ücretsiz olarak verilen Pass paketleriyle, WhatsApp, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Spotify ve Facebook Messenger uygulamalarını sınırsız olarak kullanabilirsiniz üstelik hiçbir ek işlem yapmanıza da gerek yok. Yani siz bu uygulamalarda ne yaparsanız yapın, internet hakkınızı kullanmış olmuyorsunuz. Bu sayede zaten az önce saydığımız önerilere de uymaya gerek kalmadan, doğrudan tarifeniz sayesinde bu dertten kurtulabiliyorsunuz.

Ayda 59 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan yeni Red tarifelerinin internet içeriği ise 20 GB’dan başlıyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3243 Değişim: 0,23%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1121 Değişim: -0,03%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.303,29 Değişim: 1,13%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.