Yahnici, Banı Milletvekilleri Rahatsız

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
``(Transferler Başladi) Diyenlere Soruyorum, Herhangi Bir Milletvekili Partisinden İstifa Edip, Başka Bir Partiye Mi Geçti?`` -``Milletvekili Pazarlari Kuran, Milletvekilerini Alip Satan MHP Değil, İddia Sahipleridir`` -``MHP`Ye Gelmek İsteyenler Olursa Düşünürüz``


ANKARA (A.A) -20.10-2000- MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, TBMM Başkanı seçimlerinden sonra başlatılan ``transfer`` söylentilerinin doğru olmadığını bildirerek, ``Milletvekili pazarları kuran, pazarlık yapan MHP değil, iddia sahipleridir`` dedi. Yahnici, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, TBMM`nin Anayayasa ve İçtüzüğün gösterdiği kurallar çerzçevesinde ``son derece medeni ölçüler içinde` Meclis Başkanı seçimini gerçekleştirdiğini belirttti. Yahnici, Anayasa ve İçtüzük hükümlerinin açık olduğunu ve buna göre hareket edildiğini kaydetti. Bazı çevrelerin seçime gölge düşürücü ve seçimleri kamuoyu nezdinde şüphelere götürücü beyanlarda bulunduğunu ifade eden Yahnici, bazı parlamenterlerin bu yöndeki tartışmalarını, `75 yıllık teamülü şimdi mi hatırladınız? Bunlar çok çirkin ve şık değil`` sözleriyle eleştirdi. Yahnici, 2 günden beri ``transfer`` sözü etrafında yürütülen bir propaganda ile karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü. Yahnici, ``Transferler başlamış; transferler yapılıyor, transferler yürüyor. Ortada benim duymadığım sizin duyduğunuz bir transfer mi var?`` dedi.


KENDİNİ TARİF EDİYOR;

Seçimden sonra herhangi bir milletvekilinin partisinden istifa edip başka bir partiye geçip geçmediğini soran Yahnici, şöyle konuştu: ``Benim şahit olduğum bir transfer yok. (Transferler başladı) diyenlerin şahit olduğu transfer hadisesi nerede acaba? Kendisine sorun, kim nereye transfer oldu? Bu sözlerin sahibi olan kişilerden birisinin beyanı okuyayım: (Transferler dönemini başlattılar. Taransferler döneminde demokrasi tahrip olmuş, verilmeyen iktidarlara el konulmuş ve ara dönemler yaşanmıştır. Dar gelirli çökertilmiş, en büyük talanlar yapılmıştır). Aynı kendilerini tarif ediyor hanımefendi...Bu ülkede politik amaçlı transferleri yapanlar, başlatalanlar ve yürütenler kimlerdir? Transferler demokrasiyi tahrip etmiştir, doğrudur. Milletvekili pazarlıkları yapılmış, milletvekili pazarları kurulmuştur. Ama ne pazarlıkları yapan, ne pazarları kuran ne de milletvekilerini alıp satan MHP değil, iddia sahipleridir.`` Yahnici, MHP`nin bugüne kadar hiçbir politik amaçla ve herhangi biir politik amacı elde etmek adına milletvekili satın alma, milletvetkili pazarı kurma davranışı içinde olmadığını belirterek, ``Bunları kimin yaptığını herkes çok iyi bilmektedir`` dedi.


MHP`NİN KİTABINDA YOK;

Bir siyasi parti yöneticinini ``ağzını doldura doldura`` aynı iddiaları tekrarladığını ve MHP`nin transferleri başlattığını söylediğini vurgulayan Yahnici, konuşmasını şöyle sürdürdü: ``Başlayan transfer olsa, MHP`ye giren miletvekilleri olur. MHP, kapısını milletvekili gelsin gelmesin diye kapatmış edğil. Kapısını açacaksa da bir politik netice almak adına yapmaz. MHP kendisiyle fikir, ideoloji, ülkü, inanç birliği içinde olan milletvekilleri olursa, bunlar MHP`ye gelmeye arzu ederse bunu düşünür, konuşur. Bunun gerçekleşmesi yolunda kapılarını açık tutar. Ama MHP bir seçim neticesini, bir politik amacı belirlemek adına bazı miletvekillerinin şu veya bu yönde davranmalarını sağlayacak iş içinde, pazarlık içinde olmaz. MHP`nin kitabında kapalı kapılar arkasında pazarlık etmek, milletvekili pazarı kurmak, milletvekili satın almak yoktur. Ama siyasi hayatları bununla geçenler, zamanında miletvekili alıp satanlar, parlamentonun itibarını halk nezdinde düşürmesine sebep olanlar ağızlarını doldura doldura transferden bahsediyor.``


BAZI MİLLETVEKİLERİ PARTİLERİNDE RAHATSIZ

Bazı milletvekilerinin bulundukları parti içinde rahatsız,kendi parti yöneticilerinden sıtkı sıyrılmış olabileceğini kaydeden Yahnici, ``Bu vakidir. Bazı milletvekilleri bulundukları partide sıkıntılıdır. Sıtkı sıyrılmıştır partisinden ve yönetimden. Burda problem MHP`nin mi kendi milletvekilerinin bu hale gelmesine neden olan partilerin mi? Dönüp kendilerini eleştirsinler`` dedi. TBMM Başkanı seçimlerinde herkesin kendi adayı için çalıştığını, MHP`de kendi adayının kazanması için ne gerekiyorsa manevi planda bunu yaptığını anlatan Yahnici, `Arada bir para-pul, aldı-verdi yoktur. Olamaz da...Bunu söyleyenleri Allah`a ve halka havale ediyoruz. Türk demokrasisine bu ayıbı bulaştırmanın hiçbir anlamı yoktur. Bunu yapmaya kalkanlar, Türk siyaseti ve Türk halkıtarafından daşlanma durumundadırlar.`` Yahnici, ``Miletvekillerinden MHP`ye yönelik herhangi bir talep olup olmadığı`` sorusuna karşılık, ``Hayır, yok, ama olursa düşünürüz`` dedi. Meclis Başkanlığı seçimlerinin 1. ve 2. turları arasında bir gece zaman bulunduğunu hatırlatan Yahnici, ``Bir gecede hangi ihale verilebilir, hangi pazarlık yapılabilir? Bu nasıl terbiyesizlik? Bir gecede arkadaşlarımız çalışmış, tüm milletvekilerine gidilmiş, gelmeyenlerin gelmesi temin edilmiş, oy kullanmayanların ya da başka adaya oy verenlerin İzgi`ye oy vermeleri sağlanmıştır. Bunu herkes yaptı. Seçimi kaybedince su koyvermek yakışık almaz`` diye konuştu. İhale ile transfer söylentilerinin birlikte telafuz edildiğini hatırlatan bir gazeteciye karşılık Yahnici, ``Böyle bir gündemimiz yok. MHP yönetimi bunu çağrıştıracak birşey yapmamıştır`` dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: 0,00% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,5913 Değişim: 0,36%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7606 Değişim: 0,08%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.512,07 Değişim: 1,11%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.