Toskay Irak`la İlişkilere Devam

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Devlet Bakani Toskay: Sözde Ermeni Soykirimi Tasarisinin, Abd Yönetiminin Müdahalesi İle Önlenmiş Olmasindan Büyük Mutluluk Duyduk`` -``Irak`La Olan İlişkilerin Geliştirilmesinin, Abd Kongresi`Ndeki Ermeni Tasarisi İle Yakindan Uzaktan İlgisi Yoktur


ANKARA (A.A) - 20.10.2000 - Devlet Bakanı Tunca Toskay, sözde Ermeni Soykırımı Tasarısının, ABD yönetiminin müdahalesi ile önlenmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Toskay, 2000 yılı Genel Nüfüs Sayımı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Toskay, Sözde Ermeni Soykırım Tasarısı`nın geri çekilmesi ile ilgili bir soruyu, bu tabi bizim için son derece güzel bir haber oldu`` diye yanıtladı. Türkiye ile ABD`nin stratejik anlamda müttefik olduğunu belirten Toskay, ``yani sıradan müttefik değil. Dünyanın bu son derece kritik bölesinde, startejik anlamda bir ittifakı birlikte götüren iki önemli devlet`` dedi. Gerçekten çok haksız ve Türk milletini üzecek bir girişimin, son anda ABD yönetiminin müdahalesi ile önlenmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Toskay, ``İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı ile ilişkilerimiz karşılaşmaz diyoruz`` dedi.



IRAK`LA İLİŞKİLER;

Bakan Toskay, Irak ile ilişkilerin, sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı çerçevesinde bir tepki olarak geliştirilip geliştirilmediğinin sorulması üzerine de, Dış Ticaretten sorumlu Bakan olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı ile birlikte oluşturdukları politikaya göre, Türkiye`nin komşularıyla çok az ticaret yapan bir ülke olduğunu ve komşuları ile daha fazla ticaret yapması gerektiğini söyledi. Irak ile Körfez Savaşı`ndan önce ticaret hacminin herkes tarafından bilindiğini kaydeden Toskay, Irak`a uluslararası ambargo uygulamasına rağmen birçok ülkenin yoğun bir şekilde değişik kanallardan ilişkisini geliştirdiğine ve geliştirmeye devam ettiğine işaret etti. Toskay, şöyle devam etti:


Biz Türkiye olarak, bu eğilimin dışında, hem de güneyimizde önemli bir komşumuz olan Irak`la ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi bakımından geride kalmak istemiyoruz. Dış Ticaret Müsteşarımızı, geçtiğimiz dönemde iki defa Irak`a gitti ve önemli adımlar atıldı. Bu ay sonunda da Bağdat Fuarı`nı vesile teşkil ederek, ben de küçük bir heyetle Irak`a gideceğim ve bu ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz. Ama özellikle bizim Irak`la olan ilişkilemizi geliştirmemiz, Türkiyenin dış ticaret politikasına gerçekçi yaklaşım sebebi iledir. Yoksa ABD Kongresi`ndeki Ermeni Tasarısı ile yakından uzaktan ilgisi yoktur. Yani o, belli sistemde hedef alınan politikanın adım adım uygulamaya konulması ve sonuca götürülmesi ile ilgilidir.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.094 Değişim: 0,15% Hacim : 49.344 Mio.TL Son veri saati : 14:04
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3659 Değişim: 0,15%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0043 Değişim: -0,17%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.322,83 Değişim: 0,10%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.