TBMM`de Sağlıksız Tartışması

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

DYPVan Milletvekili Gültepe`Nin, Ecevit İçin Sağlıksız, Bitkin, Yorgun Şeklindeki Sözleri Tbmm Genel Kurulu`Nda Tartışmaya Yolaçtı -Bazı Dsp`Li Üyeler Gültepe`Nin Üzerine Yürüdü.


ANKARA (A.A) - 13.12.2000 - TBMM Genel Kurulu`nda ele alınan, Sosyal Hizmetler ve Köy Hizmetleri bütçeleri üzerinde partisinin görüşlerini açıklamak üzere kürsüye gelen DYP Van Milletvekili Fethullah Gültepe`nin, Başbakan Bülent Ecevit`e yönelik sağlıksız, bitkin, yorgun şeklindeki sözleri tartışmaya yolaçtı. Gültepe, kürsüye çıkarak, Türkiye`nin başında sağlıksız, bitkin, yorgun bir başbakan olduğu sürece ülkemiz yaşanan olaylardan kendisini kurtaramaz.Uygulanan politikalar sonucunda en sonpolisler yürümek zorunda kalmıştırdedi. Bu sözler üzerine DSP sıralarından Gültepe`ye laf atıldı. DSP Grup BaşkanvekiliAydın Tümen`in, terbiyesizlik etme şeklindeki sözlerine,Sen terbiyesizsin diye karşılık veren Gültepe, Af için elinizi kaldırırken neye el kaldırdığını biliyor muydun?dedi. Fethullah Gültepe, DSP`li milletvekillerinin protestosu altında yaptığı konuşmada,Sizin burada yaptığınız konuşmaları bile dinleyemiyor.


Buna gücü yoktur diye konuştu. DSP`lilerin tepkilerini sürdürmeleri üzerine Gültepe,Yürüü.. Sen kendine bak. Sağlıksız Başbakanı getirip buraya oturtursanız, toplumu sokağa dökersiniz diye konuştu. DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül, kürsüde olan Gültepe`nin yanına gelerek, konuşmasında daha dikkatli olmasını istedi. Bu arada, oturumu yöneten Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Gültepe`yi, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı`na bu şekilde hitap edemezsiniz. Eleştiri başka şey, haddini aşan sözler başka şey diye uyardı. Gültepe ise bu sözlere, Ben haddimi aşmıyorum karşılığını verdi. Sökmenoğlu, konuşmasının sonunda birleşime beş dakika ara verdiğini söyleyerek tamamladı. Kürsüdeki Gültepe, DYP sırasına geçerken, Muş Milletvekili Zeki Eker başta olmak üzere bazı DSP`liler Gültepe`nin üzerine yürüdü. İstanbul Milletvekili Ahmet Güzel`in, aşağılık herif diye bağırdığı duyuldu.


TARTIŞMALAR BİTMEDİ;

Verilen aradan sonra MHP Grup Başkanvekil İsmail Köse söz alarak, Gültepe`nin yanlış anlaşılmalara neden olabilecek üslupla Başbakan Bülent Ecevit`e hakaret ettiğini söyledi. Köse, Başbakan Ecevit`in sağlıklı ve görevinin başında olduğunu dile getirdi. DSP Grup Başkanvekili Aydın Tümen ise hassasiyetimizi bastırmaya çalışıyoruz diyerek, Bu kürsü hür bir kürsüdür, ancak her aklına gelenin, her aklıevvelin yanlış anlaşılmalara neden olacak şekilde konuşmaması gerekir görüşünü dile getirdi. Bu sırada, oturduğu yerden konuşan, FP Diyarbakır Milletvekili Nurettin Aktaş, Tümen`in her aklıevvel ifadesiyle milletvekillerine hakaret ettiğini öne sürdü. DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül de kürsüye çıkan konuşmacıların ağzından yanlışlıkla bazı kelimeler çıkabileceğini, ancak bunun düzeltilebileceğini söyledi.


ILIKSOY`UN TEPKİSİ;

Sökmenoğlu, Fettullah Gültepe`den sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, düzeltme yapmasını istedi. Gültepe ise Maksadını aşan konuşma yaptığımı sanmıyorum diye konuştu. Sökmenoğlu da Gültepe`nin grup adına konuştuğunu beliterek, söylediklerinin sadece kendisini bağlamayacağını kaydetti. Gültepe, Bıraksalardı sağlık dileyecektim diyerek, konuşmasını sürdürürken, DSP`li Ali Ilıksoy yerinden kalkarak, DYP sıralarına doğru yöneldi. Gültepe`ye doğru tekme atmaya çalışan Ilıksoy, diğer milletvekillerince engelendi. Tartışmalar sırasında diğer DSP ve DYP`liler arasında da karşılıklı sataşmalar oldu. Bazı DSP`lilerin adi herif, halk düşmanı şeklinde bağırdıkları gözlendi. TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, gerginliğin dinmediği Genel Kurul çalışmalarına daha önce alınan karar gereğince saat 14.00`e kadar ara verdi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,80% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.668 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5299 Değişim: -0,03%
Düşük 32,4792 25.04.2024 Yüksek 32,5778
Açılış: 32,54
34,9078 Değişim: 0,23%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 34,9883
Açılış: 34,8286
2.425,05 Değişim: 0,08%
Düşük 2.419,83 25.04.2024 Yüksek 2.428,36
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.