Partiler Tantan İçin Birleşti

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

MHP`li Duran: Tek başına devlet gibi...

FP`li Polat: Sakın korkmayın, FP ve halk size güveniyor....

DYP`li Adan: Kutluyorum, artık herkese dokunuluyor....

FP`li Kalkan: Allah korusun, sizi de görevden almasınlar!..


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`nda tüm partilerin milletvekilleri, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan`ı operasyonlar nedeniyle kutlayıp, övücü konuşmalar yaptılar. Plan ve Bütçe Komisyonu`nda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan MHP`li Hakkı Duran, İçişleri Bakanlığı`nın tek başına devlet olduğunu ifade ederek, yürütülen operasyonlardan ötürü Tantan`ı ve ekibini kutladı. Tantan`ın, adeta bir reklam ajansıyla çalışır gibi operasyonlara güzel isimler verdiğini kaydeden Duran, Kara ve deniz hayvanlarının ismi kalmadı ama operasyonlar hala bitmedi. Bu ekibe ve arkasındaki hükümete güveniyoruz ama operasyonlar bitirilsin artık. Ucu nereye giderse gitsin... Ama sonuç gelmezse umutsuzluk yaratır dedi. Demokratikleşme çabalarını desteklediklerini, ancak Türkiye`nin özel bir konumda olduğunu bildiren Duran, Batı`nın isteklerinin tarih boyunca bitmediğini ve Türkiye`nin içine dinamit atıldığını ifade etti. DYP`li Sadri Yıldırım da, İçişleri bütçesini yetersiz bulduğunu belirterek, Hırsızlık arttı. Eskiden her mahallede yaygın olan gece bekçileri yeniden çalıştırılsın dedi. Tantan`ı kutlayan Yıldırım, Yapanın yanına kar kalmasın. Yolsuzluk ve hırsızlığın üzerine gidin dedi. FP`li Aslan Polat, Tantan`ı, sınıfı geçen bir iki bakandan biri olarak değerlendirerek, ama şu kuşkum var; faili meçhul ve operasyonlarda yakalananlar tetikçi mi, arkasındakiler kimler? Geçmişte, duvardan bir tuğla çeksem, duvar yıkılır, diyen bakanlar vardı dedi. Polat, Biz ve halkımız size güveniyor. Af Yasası geliyor. Sakın korkmayın, (Biz yakalıyoruz, onlar serbest bırakıyor) diye endişelenmeyin. Bu konuda sizinle mücadele edeceğiz diye konuştu. ANAP`lı Nesrin Nas, güvenlik güçlerini kutlayarak, operasyonların sadece polisiye değil, haksız rekabetin ortadan kaldırılması açısından önemli olaylar olduğunu savundu.


HERKESE DOKUNULUYOR

DYP`li Celal Adan, siyasetin özlem duyduğu birlikteliğin Plan ve Bütçe Komisyonu`nda sağlandığını belirterek, ülke menfaatı sözkonusu olduğunda parti ayırımı yapılmadığını söyledi. Trilyonlarca lirayı cebe indirenlere göz yumulmamasının halkta Devletin gücü bize yetiyor sanırdık, şimdi helikopteri olana da, Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çekene de dokunuluyor yargısına neden olduğunu anlatan Adan, Sizi kutluyorum; 300-400 milyon lira maaş alan insanların 8.5 milyar doları cebe indirenlere kelepçe vurulması, halkta güven uyandırmıştır dedi.


ALLAH SİZİ KORUSUN

FP`li Cevat Ayhan yolsuzlukla ilgili yapılanların taktire şayan olduğunu ve Tantan`ı desteklediklerini belirtirken, FP`li Metin Kalkan da önceki yıllarda görevini yapan bürokrat ve bakanların görevden alındığını belirterek şunları söyledi: Elinize sağlık. Ama Allah korusun, bunun aynısı size ve ekibinize sirayet etmesin. Yoksa bu yapılanlara fren mi konulmak isteniyor. Bir komite kuruldu. Niye başına siz getirilmediniz? İçişleri Bakanlığı`nın 2001 bütçesi, yüzde 227 artışla 254 trilyon 833 milyar lira olarak belirlendi. Emniyet bütçesi yüzde 26`lık artışla 1 katrilyon 176 trilyon 463 milyar lira, Jandarma Genel Komutanlığı`nın bütçesi yüzde 25 artışla 831 trilyon 547 milyar lira, Sahil Güvenlik Komutanlığı`nın bütçesi de yüzde 31`lik artışla 43 trilyon 672 milyar lira oldu.


SONUNA KADAR GİTMEKTE KARARLIYIZ;

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, yolsuzluk ve mali suçlara ilişkin operasyonlarında yakalananların devlet ve siyaset içindeki bağlantılarının ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Tantan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bakanlığının bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada, operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi. Tantan, Bu mücadele, bugüne kadar olduğu gibi, ekonomiyi kaosa sürüklemeden, meşruiyet içerisinde ekonomik faaliyet yürütünlere zarar vermeden, ticari ve siyasi rekabetlere alet olmadan, ideolojik fırsatçılıklara prim vermeden, dürüst ile soyguncuyu bir tutmadan hukuk kuralları içinde ve hakkaniyet esaslarına göre yürütülecek diye konuştu. Operasyonlarda yakalananların devlet içindeki bağlantıları ve siyasiler içindeki uzantıları konusundaki savcılara yetki verildiğini anlatan Tantan, soruşturmalarda sonuna kadar gidileceğini söyledi.


Tantan, Başbakan`ın da bu konuda kendisine özel bir ekip kurduğunu ve bunun önemli bir yaklaşım olduğunu belirten Tantan, Vatandaşlarımızdan bana ve bakanlık personeline yoğun bir bilgi akışı vardır. Bu bilgilerin tümü incelenmektedir dedi. Tantan, MERNİS projesi tamamlandığında bilgisayar ortamında her türlü nüfus, para ve mal hareketliliğini izleme imkanı bulacaklarını da anlatarak, başarı için topyekın mücadelenin şart olduğunu söyledi ve milletvekillerini bu konuda öncü rol oynamaya davet etti. Tantan, bazı milletvekillerinin operasyonlarda balina, bufalo gibi hayvan isimlerinin verilmesi konusunda Hayvan isimleri bitti biçimindeki esprilerine de değinerek, Eğer bildiğiniz güzel isimler varsa, bize verin kod adı yapalım dedi. Tantan, operasyonlarla ilgili araştırmaların önümüzdeki günlerde ayrıntılı olarak kamuoyuna yansıtılacağını da kaydetti. (YENİ BİNYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.454 Değişim: -0,74% Hacim : 28.082 Mio.TL Son veri saati : 11:53
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,5862 Değişim: 0,34%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7980 Değişim: 0,19%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.497,32 Değişim: 0,52%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.