Meclis bu hafta tatile giriyor

28.07.2003 - 17:14 | Son Güncelleme :

AKP TBMM Grup Başkanvekili Kapusuz, bu hafta 13 tasarının yasalaşmasının ardından Meclis´i tatile sokmayı amaçladıklarını söyledi

TBMM, Bu hafta yoğun bir çalışmanın ardından tatile girecek.

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Parlamento muhabirleriyle sohbet ederken, bu hafta 13 tasarının yasalaşmasının ardından Meclis´i tatile sokmayı amaçladıklarını söyledi.

Genel Kurul´un bu hafta mesai yapacağını ve Hükümet´in öncelikle çıkartılmasını istediği tasarıları görüşeceğini anlatan Kapusuz, ´´çalışmanın 31 Temmuz´a da sarkmadan bitirilmesini´´ hedeflediklerini, bugün toplanacak Bakanlar Kurulu´nun ardından takvimin netlik kazanacağını bildirdi.

Genel Kurul gündemindeki tüm tasarı ve tekliflerin yasalaşmasının zor olduğuna dikkati çeken Kapusuz, bunlardan bazılarının gelecek yasama dönemine bırakılacağını kaydetti. Kapusuz´un verdiği bilgiye göre, TBMM Genel Kurulu´nda yarın görüşmeleri tamamlanan SSK Yasa Tasarısı´nın oylamasının ardından, ´´nitelikli çoğunluğa ulaşılamayan´´ Topluma Kazandırma Yasa Tasarısı ele alınacak. Anayasa değişikliğinin 2. tur oylamasının tamamlanmasının ardından çeşitli vergi kanunlarında değişiklik yapan tasarı da ele alınacak. TBMM tatile girmeden, AB 7. Uyum Paketi, Kamu ihale Yasası´nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı, Milli Eğitim Temel Yasası´nda değişiklik içeren tasarı, özelleştirmeyi hızlandırmayı amaçlayan yasa tasarısı, Türk parasının değerini korunması ile ilgili yasa tasarısı, Bilgi Edinme Yasa Tasarısı, Patent Enstitüsü kurulmasını içeren yasa tasarısı, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü´nün Görevleri ve Teşkilatı Hakkında Yasa Tasarısı ile DPT Kanunu´nda değişiklik içeren yasa tasarısının yasalaşması hedefleniyor.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANABİLİR
Yeni bir tezkerenin gündemlerinde olmadığını söyleyen AKP TBMM Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Meclis`in ancak Cumhurbaşkanı Sezer`in Anayasa değişikliğini geri göndermesi halinde toplanabileceğini söyledi.

CHP`nin, Anayasa`nın 169. maddesinin metinden çıkarılmasına da iltifat etmediğini anlatan Kapusuz, değişikliğin gerçekleşmesi konusunda geri adım atmayacaklarını kaydetti. Yasa`nın Cumhurbaşkanı`nın önüne gideceğini, ancak Anayasa`nın 169. ve 170. maddelerinde yeniden değişiklik yapıldığı için geri gönderme hakkının doğduğuna dikkati çeken Kapusuz, şöyle devam etti:

``Öyle ya da böyle, bu Anayasa değişikliği Türkiye`nin yararınadır. Bu nedenle tavrımız sürecek. Eğer Cumhurbaşkanı, bunu geri iade ederse, o vesileyle Meclis olağanüstü toplanabilir birkaç günlüğüne... İade sözkonusu olursa düzenlemeyi Meclis`ten geçirmemiz gerekir ki, kış öncesinde referandum yapılsın. Referandum şartları gerekçesiyle Meclis toplanabilir. Bunun dışında bugün için bir olağanüstü toplantı sözkonusu değil.``

Kapusuz, olağanüstü toplantı için gerekli tedbiri alacaklarını vurgulayarak ``Tezkere konusunu çok acil bir mesele olarak görmüyorum.Hükümet`in böyle bir talebi olacaksa belki yarın grup toplantısında gündeme gelebilir`` dedi.

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, TBMM`de gazetecilerle sohbet ederken, Irak`a asker gönderilmesi konusunun önce Bakanlar Kurulu`nda tartışılacağını belirterek, Hükümet`in, Türkiye`nin menfaatleri ve güvenliği için gerekenleri yapmaya kararlı olduğunu söyledi.

"GÜNDEMİMİZDE TEZKERE YOK"
Tezkere`nin ne zaman Meclis`e geleceği sorusuna karşılık Kapusuz, ``İhtiyaç varsa, asker gönderilecekse bu Genel Kurul`un onayına sunulur. Türkiye bir krallık ya da padişahlık değildir. Demokratik yöntemlerle yönetilen bir ülkede Meclis`in kararı her şeyin üstündedir. Ama bizim gündemimize gelmiş bir tezkere yok`` dedi.

Irak`ın kuzeyinde varolan Türk askerlerinin şimdi ülkenin daha iç kısımlarında ve daha yaygın bulunması konusunda bir talebin olduğunu anlatan Kapusuz, bu konuda önceliğin Türkiye`nin güvenliği olacağını vurguladı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.810 Değişim: 0,91% Hacim : 41.263 Mio.TL Son veri saati : 13:33
Düşük 9.735 25.04.2024 Yüksek 9.819
Açılış: 9.754
32,4919 Değişim: -0,15%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9369 Değişim: 0,31%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.430,83 Değişim: 0,32%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.439,29
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.