Kıbrıs İçin Büyük Zirve

23.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Sezer, Denktaş, Ecevit, Kıvrıkoğlu, koalisyon liderleri ve ilgili bakanlar yarın Köşk’te bir araya geliyor.


Çankaya Köşkü’nde yarın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın katılımıyla Kıbrıs konusunda son yıllarda gerçekleştirilen en geniş kapsamlı zirve toplanacak. Devletin zirvesindeki isimleri bir araya getirecek toplantıda son gelişmeler çerçevesinde Kıbrıs sorunu detaylı olarak masaya yatırılacak.


DENKTAŞ DAVETLİ;

Kıbrıs sorunun son gelişmelerle birlikte detaylı olarak masaya yatırılacağı zirve nedeniyle KKTC Cumhurbaşaknı Denktaş, bir “çalışma ziyareti için Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Ankara’ya davet edildi.Zirveye iki cumhurbaşkanının yanısıra başta Başbakan Bülent Ecevit olmak üzere koalisyonu oluşturan partilerin liderleriyle GenelKurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile ilgili bakanların da katılacağı bildirildi. Zirvede Kıbrıs sorununun çözümünün Katılım Ortaklığı Belgesi’nde öncelikler arasında yer almasının yarattığı gelişmelerle BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Cenevre’de dile getirdiği ve Rum tarafının destek verdiği, Türkiye’nin büyük tepkiyle karşıladığı açıklamaların da ele alınacağı belirtildi.


KOB DA ELE ALINACAK;

Zirvede, Türk tarafının dolaylı görüşmelerin bir sonraki turuna hangi koşullarda katılacağı yolundaki değerlendirmelerin de ele alınacağı öğrenildi.Zirvede ayrıca Kıbrıs Sorunu’nun Katılım Ortaklığı Belgesi’nde yer alış biçimine de tepki göstererek “Kıbrıs ilgili taraflar tarafından çözülmesi gereken bir sorundur görüşünü savunan Türk Hükümeti’nin bu görüşü çerçevesinde ele alınacağı bildirildi.


KKTC TÜRBANA TESLİM!

Kadın Platformu, KKTC Eğitim Bakanı’na çıktı: İrtica okullarda odaklanıyor. Kıbrıs Türk Kadın Platformu KKTC’deki irticai hareketlerin gün geçtikçe yaygınlaşarak tehlikeli boyutlara ulaştığını ve bundan büyük rahatsızlık duyduklarını belirtti. Eğitim ve Kültür Bakanı Mehmet Altınay’ı ziyaret ederek kaygılarını dile getiren Kıbrıs Türk Kadın Platformu temsilcisi Nuray Alioğlu, KKTC’deki üniversitelere bu yıl 300 imam hatip mezunu öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.


ODAKLANIYORLAR

İrticai hareketlerin özellikle üniversitelerde odaklandığını belirten Alioğlu, türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınmasının Türkiye’deki gibi engellenmesini istediklerini söyledi. Bakan Altınay da, kadın platformunun irticai faaliyetler konusuna gösterdiği duyarlılıktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti, laik demokratik cumhuriyetle taban tabana zıt olan irticai faaliyetler karşısında tereddüt edilmemesi gerektiğini söyledi.


TÜM KURUMLAR SAVAŞMALI

İrticai faaliyetlerle mücadelenin sadece Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’yla sınırlı kalmaması gerektiğine işaret eden Altınay, KKTC’deki tüm kurumların aynı konuda mücadele etmesi gerektiğini belirtti. Kıbrıs Türk halkının laikliği ve Atatürk ilke ve devrimlerini savunduğunu söyleyen Altınay, “Bu konuda bir an önce önlem alınmadığı takdirdi, üniversitelerde bu tür faaliyetlerin artacağını ve üstesinden gelinemeyecek hal alacağını kaydetti. Altınay, herkesin dini inanışına saygı duyduklarını, ancak dinin politik amaçlar için kullanılmasına karşı olduklarını söyledi. Mehmet Altınsoy, bu konuda üniversitelere birtakım yasal düzenlemeler getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (MİLLİYET)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: 0,00% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,6207 Değişim: 0,45%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7733 Değişim: 0,12%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.503,19 Değişim: 0,75%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.