Katılım Belgesinde Son Turlar

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Yılmaz, `Helsinki perspektifinden sapılmayacak` derken, Verheugen, `tam üyelik görüşmelerinin 2001 sonunda başlamasını beklemek gerçekçi değil` dedi.

Yılmaz, dün AB Komisyonu`nunda

Brüksel temasları çerçevesinde AB Komisyonu`nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen`le görüşen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye`nin Helsinki zirvesinde kendisine verilen perspektiften sapma niyetinde olmadığını söyledi. Verheugen ise, Türkiye`nin henüz Kopenhag Kriterleri`ni tatmin etmediğini belirtti ve Tam üyelik müzakerelerinin 2001 sonunda başlayacağı beklentisi gerçekçi değil dedi.

Verheugen ile Yılmaz, görüşmeden sonra düzenledikleri ortak basın toplantısında, yapıcı ve sıcak bir diyalogda bulunduklarını belirttiler. Toplantıda Türkiye - AB ilişkilerindeki son durumu değerlendirdiklerini, AB Komisyonu`nca 8 Kasım`da açıklanacak Katılım Ortaklığı Belgesi`nin iki taraf için de büyük önem taşıdığını belirten Verheugen, Türkiye - Yunanistan ilişkilerindeki yapıcı gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Kıbrıs sorununun çözümüne Ankara`nın vereceği desteğin önemine değindi.

Yılmaz, mali yardımı öne çıkardı

Yılmaz da görüşmede mali işbirliği konusuna dikkat çektiğini ve Türkiye`ye diğer adaylarla aynı düzeyde, ayırımcılık yapılmadan mali yardımda bulunulması, AB`nin bu alanda yükümlülüklerini yerine getirmesi talebinde bulunduğunu bildirdi.

Yılmaz, Verheugen`in, bu konuda kendisine hak vererek teknik sorunların aşılması için çalışıldığını söylediğini anlattı.

Verheugen, bir soru üzerine, Türkiye`nin AB`ye tam üyelik müzakerelerinin 2001 yılı sonunda başlaması beklentisinin gerçekçi olmadığını, bu tarihte AB`nin hazır olamayacağını söyledi ve Türkiye`nin henüz Kopenhag kriterlerini tatmin etmediğinin taraflarca bilindiğini ve kabul edildiğini anlattı.

Verheugen, ölüm cezası konusunun da bir önkoşul olmamakla birlikte önem taşıdığına dikkati çekti ve Ankara hükümetinin programının hayata geçirilmesinin
Türkiye - AB ilişkilerinde önemli etken olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, bir soru üzerine, ``Ermeni iddiaları konusunda olması gereken olmuştur`` dedi.

`Sosyal sigorta ve sendikal alanda sorun var`

Öte yandan Mesut Yılmaz, dün sabah AB Komisyonu`nun çalışma ve sosyal işlerden sorumlu üyesi Anna Diamantopoulou ile görüştü. Diamantopoulou, bu görüşmeden sonra basını bilgilendirirken, özellikle sosyal işler konusunu ele aldıklarını, Türkiye`de sosyal sigortalar ve sendika hareketlerinde kısıtlamalara ilişkin sorunlar gördüklerini söyledi.(FİNANSAL FORUM)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.807 Değişim: -2,46% Hacim : 96.807 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.761 26.03.2024 Yüksek 9.049
Açılış: 9.030
32,1811 Değişim: 0,23%
Düşük 32,0860 26.03.2024 Yüksek 32,2060
Açılış: 32,1066
34,8851 Değişim: 0,01%
Düşük 34,8188 26.03.2024 Yüksek 35,0219
Açılış: 34,8826
2.252,50 Değişim: 0,38%
Düşük 2.241,01 26.03.2024 Yüksek 2.277,58
Açılış: 2.243,87
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.