Kamularda Bürokrasi Tasarısı Perşeme Günü Görüşülecek

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Tasari, Perşembe Günü Anayasa Komisyonu`Nda Görüşülecek -Atamalarda Cumhurbaşkani`Nin Yetkisini Sinirlandiriyor -Vali, Büyükelçi, Daimi Temsilci, Daimi Delege, Mgk Genel Sekreteri, Diyanet İşleri Başkani, Yüksek Denetleme Kurulu Başkani Ve Atatürk Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu Başkani, Cumhurbaşkani Tarafindan Atanacak -Müsteşar Ve Ek Göstergesi Müsteşara Denk Olan Kamu Görevlilerinin Atamalarinda Müşterek Karar Diğerlerinde Başbakan`In Onayi Aranacak -Genel Müdür Yardimcisi, İl Emniyet Müdürü Grup Ve Daire Başkanlari , Bölge Müdürleri, Başmüdürler Ve Bazi Görevliler Bakan Onayi İle Atanabilecek


ANKARA (A.A) - 08.11.2000 - Hükümetin bugün TBMM`ye sunduğu, Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Anayasa Komisyonu`nda 23 Kasım Perşembe günü görüşülecek. Tasarı, Bakanlıklar ve Bazı Kuruluşlarda Atama Usulüne ilişkin Kanun`da değişiklik yaparak, kamu görevlilerine ilişkin cetveli yeniden düzenliyor. Buna göre, 1 numaralı cetvelde yer alan valiler, büyükelçiler, daimi temsilciler, daimi delegeler, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Diyanet İşleri Başkanı, Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı, Cumhurbaşkanının da onayını gerektiren Bakanlar Kurulu kararıyla atanacak. Tasarıya göre, 2 Sayılı cetvelde gösterilen unvanları taşıyan görevlerden müsteşarlık ve ek göstergesi itibariyla buna denk olanlar müşterek kararla atanacaklar. 2 sayılı cetvelde yer alan diğer görevlere ise ilgili bakanın teklifi üzerine Başbakan`ın onayı ile atama yapılacak. Tasarı, 2 numaralı cetvelde yer alan görevlileri de şöyle sıralıyor:


Teftiş kurulu başkanı, yüksek denetleme kurulu üyeleri, yüksek din kurulu üyeleri, bağlı ve ilgili kuruluşların başkanları, kurul başkanları ve üyeleri, yönetim kurulu üyeleri (Seçimle gelenler hariç), bakanlık müfettişi, bakanlık, müsteşarlık ve genel müdürlük müşavirleri, Maliye Bakanlığı hesap uzmanı ve genel sekreter. Tasarıya göre, yeni oluşturulan 3 numaralı cetvelde yer alan kadrolara yapılacak atamalar ise Atama ve Yükselme Değerlendirme Kurulu`nun görüşü alınarak ilgili Bakan tarafından yapılacak. Atama ve Yükselme Değerlendirme Kurulu, müsteşarlıklarda müsteşarın, genel müdürlüklerde genel müdürün, başkanlıklarda ise başkanın başkanlığında oluşacak. Bakan`ın onanıyla atama yapılacak kadrolar şunlar:


Başbakanlık başkanları, genel müdür yardımcısı, başkan yardımcısı, birinci hukuk müşaviri, Vakıflar Genel Müdürlüğü İdare Meclisi başkan ve üyeleri, ihtisas kurulları başkan ve üyeleri, müessese müdürü, grup başkanı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, bölge müdürleri ve başmüdürler, defterdar, il emniyet müdürü, il müdürü, il hukuk işleri müdürü, mesleğe özel yarışma sınavıyla giren ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonunda atananlar. Ancak, defterdar ve il emniyet müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda Atama ve Yükselme Değerlendirme Kurulu`nun görüşü aranmayacak. Tasarı uyarınca, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Dışişleri Bakanı`nın, Başbakan`ın şifahi muvafakatını almak kaydıyla dışişleri memurlarını dış teşkilattan merkeze, merkezden dış teşkilata, dış teşkilatta ise bir memleketten diğer bir memlekete daimi görevle gönderebilecek. Tasarıda kurulması öngörülen Atama ve Yükselme Değerlendirme Kurulu`na ilişkin düzenleme, Başbakan`ın onayı ile yürürlüğe konulacak bir yönetmelikle yapılacak.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3586 Değişim: 0,13%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,0502 Değişim: -0,04%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,40 Değişim: 0,21%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.334,74
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.