İşte Türkiye`nin A Takımı

16.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
AB Genel Sekreteri Volkan Vural`ın yardımcılarının atanmasıyla Türkiye`nin A Takımı belli oldu.


Takımın kaptanı Vural ve yardımcıları, yoğun iş temposuna Yeni Binyıl için kısa bir ara verdi.Türkiye`nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde uzun ve ince yolunu kısaltarak Türkiye`yi AB üyeliğine hazırlayacak A Takımı görevine resmen başladı.AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Vural`ın direktörlüğündeki A Takımı, Volkan Bozkır, Mustafa Dönen, Erdal Güven ve Tunay İnce gibi kendi alanlarında kariyer yapmış yetenekli ve genç isimlerden oluşuyor. Bu hafta başında biraraya gelen A Takımı`nın kaptanı Volkan Vural, Bu Türkiye`nin tarihindeki en önemli projesi. Arkadaşlarım ve ben böyle bir sorumluluğun altına girmekten onur, şeref ve mutluluk duyuyoruz diyor. Vural bu ekibin, görevi layıkıyla yerine getireceğine ve başaracağına inandığını söyledi. 1959`da yola çıkan ve 11-12 Aralık 1999`da Helsinki`de yapılan AB Zirvesi`nde aday ülke olarak ilan edilen Ankara`nın, 40 yıldır süren AB serüveninde son durağa gelindi. Ancak iş bu noktada ağırlaşıyor. Türkiye`yi AB`ye hazırlamak için yüzlerce yasada değişiklik başta olmak üzere, müzakereler ile sürecek trafik işin en önemli boyutunu oluşturuyor. İşte bu zorlu işi üstlenecek yeni bir kurum oluşturuldu:


Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, 4 Temmuz 2000 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi. AB`den sorumlu Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz`a bağlı olarak çalışacak bu birimin başına da Avrupa`da büyük bir saygınlığa sahip Büyükelçi Volkan Vural getirildi. Volkan Vural`a dört genel sekreter yardımcısı kadrosu ihdas edildi.


Vural, bu görevinden önce bir diplomat için en prestijli ve kritik noktalarda çalıştı. 1964 yılında göreve başladığı Dışişleri Bakanlığı`nda Tahran, Moskova ve Bonn`da büyükelçi olarak görev yaptı.


Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü ve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği`ni yürüttü. Temmuz ayından atandığı görevine, Ankara`da henüz inşaat halindeki Genel Sekreterlik binasında tek başına başlayan Vural, geçen hafta 4 yardımcısının da kararnamelerinin yürürlüğe girmesiyle ekibi tamamladı.


İşte Türkiye`yi AB üyeliğine götürecek A Takımı:Volkan Vural`dan sonra takımın önemli bir ismi Volkar Bozkır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli projesi olan Türkiye`nin AB`ye üyelik sürecinde Genel Sekreterlik mensubu olarak görev yapmaktan büyük şeref duyuyorum. Bu göreve layık olmak, ülkemizin ve ulusumuzun bu amaca yaklaşabilmesi amacıyla elimizden gelen gayreti göstereceğiz diyen Bozkır, 1972`de Dışişleri Bakanlığı`nda işe başladı.


Turgut Özal`a başbakanlığı döneminde Dışişleri Danışmanlığı yaptı, New York Başkonsolosu olarak çalıştı, Turgut Özal ve Süleyman Demirel`e cumhurbaşkanlığı dönemlerinde özel kalem müdürlüğü ve dışişleri başdanışmanlığı yaptı, Bükreş`te büyükelçi olarak bulundu.


Genel Sekreter Yardımcılarından Mustafa Dönmez de, Türkiye-AB ilişkilerinde kamu kurum ve kuruluşları arasında etkili bir koordinasyon sağlanacağından ve başarılı olacağından emin. Maliye kökenli olan ve künyesinde DPT de bulunan Dönmez, Dünya Ticaret Örgütü`nde ticaret politikaları ve gümrükler, University of East Anglia`da Avrupa Birliği entegrasyonu konusunda çalışmalar yaptı.


Vural`ın bir diğer yardımcısı Güven Erdal, söze Heyecanlıyız, inançlıyız ve başaracağız diye başlıyor. Miami Üniversitesi`nde eğitim, ardından Wisconsin Üniversitesi`nde lisans üstü eğitimin yapan Güven Erdal, kariyerine Ticaret Bakanlığı`nda başladı. Washington Büyükelçiliği`nde ticaret müşavir yardımcılığı, Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye daimi temsilci yardımcılığı ve son olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı müşavirliği.


Takımın bir başka elemanı Tunay İnce, Milletlerarası İktisadi İşbirliği Teşkilatında Daire Başkanlığı, Hazine Genel Müdür Yardımcılığı, Londra Büyükelçiliği Ekonomi Müşavirliği görevlerinde bulundu. İnce, AB Türkiye`nin en önemli konusu. Mutlaka başaracağız diyor. (YENİ BİNYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.530 Değişim: 0,00% Hacim : 98.654 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.504 17.04.2024 Yüksek 9.717
Açılış: 9.617
32,4587 Değişim: 0,03%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5383
Açılış: 32,4475
34,8016 Değişim: 0,23%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8739
Açılış: 34,721
2.480,58 Değişim: 0,74%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.481,66
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.