Ecevit: Büyük sorumsuzluk

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Başbakan Bülent Ecevit, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım`ın Milli Güvenlik Kurulu herşeye burnunu sokuyor, ekonomiye de burnunu soksun. 15 - 20 bakan atayarak hükümet kursun sözlerine sert tepki gösterdi. Ecevit, Başbakanlık`tan ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, Yıldırım`ın sözlerini, Bu büyük bir sorumsuzluk işaretidir. Ben, önce iş çevrelerinin buna gerekli tepkiyi göstereceklerini umarım şeklinde değerlendirdi. İş dünyası da Yıldırım`ın önceki gün yaptığı açıklamayı,
`Maksadını aşan`, `yanlış adres gösteren` sözler olarak değerlendirdi. Büyük bir holdingin isminin yazılmasını istemeyen başkanı da, Yıldırım`ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. İşadamı, tepkisini şöyle dile getirdi: Darbeye davet ediyor adam. Bu kadar yüksek pozisyonda oturan bir adamın böyle bir aymazlık yapması utanç verici dedi.


TOBB Sözcüsü Atıl Akkan: Adres yanlış

TOBB Basın Sözcüsü ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Atıl Akkan, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, maksadını aşan açıklamalar yapmıştır. Yanlıştır dedi. Sağduyulu hiç kimsenin ve hiçbir işadamının ara rejim istemeyeceğini belirten Akkan, demokratik sistemde bugün yaşanan bazı sıkıntıların kaynağının da geçmişte yaşanan ara rejimler olduğunu vurguladı. Akkan, Yıldırım`ın istediği şeyin muhatabı Silahlı Kuvvetler`dir, Milli Güvenlik Kurulu değil. Söyledikleri gibi gösterdiği adres de yanlış dedi.


Zafer Çağlayan (ASO): Talihsiz bir ifade

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Bizlerin başka şeyleri çağrıştıracak ifadeler kullanması yanlış olur. Maksadını aşan, talihsiz bir ifade. Yanlış ifadeler bizi yanlışa götürür dedi. Bugün yapacağı konuşmada Türkiye`yi bugünkü kötü duruma getirenleri de açıklayacağını belirten Aygün, Bunun sorumlusu siyasiler ve bürokratlardır, bakanların birbirini yemesidir görüşünü savundu.


ATO Başkanı Sinan Aygün: Uygun bir çıkış değil

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Yıldırım`ın `uygun bir çıkış yapmadığını` belirterek, Ordu`muza `burnunu sokuyor` demesi uygun değil. Milli Güvenlik Kurulu`nun görevi ekonomiyle ilgilenmek değildir. Türkiye`nin iç ve dış sıkıntıları olduğunda müdahale etmektir. Topraklarımızı korumaktır dedi. Aygün, kabinenin değil ama program değişikliği olmasının daha iyi olacağını belirterek,
Hedefleri revize etmek gerekir. Hükümetten memnunum diye konuştu.


MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu: İfadesini düzeltsin

İTO Meclis Üyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Bayramoğlu, ekonomideki kötü gidişten, TOBB ve TÜSİAD`ın da gerçekleri yansıtmadıkları için en az hükümet kadar sorumlu olduğunu söyledi. Ancak bunun MGK`nın müdahelesini gerektirmediğini kaydeden Bayramoğlu, Yıldırım`ın ifadesi konusunda da Söylemi gazetelere yansıdığı gibi değilse bunu düzeltici bir ifadede bulunması doğru olur dedi. (MİLLİYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.439 Değişim: -0,90% Hacim : 22.572 Mio.TL Son veri saati : 11:10
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,5980 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7920 Değişim: 0,17%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.497,39 Değişim: 0,52%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.