Yolcusu Hazır “Hatlı” Gemiler

05.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Denizcilik İşletmeleri, pazarı, yolcusu hazır 8 feribot ve 4 yolcu gemisni satışa çıkardı. 15 kuruluş başvurdu. Son üç gün..


TDİ’ye bağlı Denizcilik İşletmesi bünyesinde iç ve dış hatlarda sefer yapan 8 feribot ve 4 yolcu gemisi , özelleştirme kapsamında kısa bir süre sonra satışa sunulacak. Biz bu haberi hazırlarken (31 Ekim) 15’in üzerinde kuruluşun ihaleye katılmak için başvuruda bulunduğunu öğrendik. Yani daha önceki TDİ ihalelerine oranla talep çok yoğun. Başvuran firmaların isimleri bir sır gibi saklanıyor ama alınan duyumlar bir çok firmanın ihaleyi kazanmak için kıran kırana rekabet edeceği..


BU ÜÇÜNCÜ İHALE;

Aslında bundan iki yıl önce de TDİ Genel müdürü Denizyolları İşletmesine ait gemilerini ihale yoluyla satışa arz etmişti. Fakat gelen tekliflerin şartnameye uymaması sebebiyle ihale iptal edilmiş, bir ay sonrada açılan ikinci ihale ise sadece bir teklif gelmesi ikinci ihalenin de iptal edilmesine neden olmuş. Şimdi üçüncü ihale için gün sayılıyor.Söz konusu 8 feribottan 3’ü (Ankara, Samsun ve İskenderun) “Sister Ship” yani kardeş gemi olarak adlandırılıyor. Bu feribotlar yıl boyunca İtalya – Türkiye seferleri yaparak, özellikle Almanya , İngiltere, Hollanda ve Fransa’da yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’ye olan transferlerini gerçekleştiriyorlar. Turizm amaçlı olarak da kullanılan bu gemiler , kış sezonunda ise İstanbul – İzmir – Karadeniz seferleri yapıyorlar. Bu üç feribot dışında satışa sunulacak feribot ve yolcu gemileri ise birbirinden farklı özelliklere sahip ve iç hatlarda farklı noktalara ulaşım gerçekleştirebiliyorlar.


M/F Ankara –Samsun ve İskenderun feribotları paket halinde diğer feribot ve gemiler ise ayrı ayrı satılacak.Peki neden böyle bir uygulamaya gidildi? Sözü isterseniz Arıkan’a bırakalım; “Ankara – Samsun ve İskenderun feribotları belli bir program dahilinde Türkiye –İtalya arasında seferler gerçekleştiriyor. Bu feribotlarla yurtdışındaki vatadaşlarımızın ilgisi gerçekten çok yoğun. Bunları bir paket halinde satarak bu sinerjiyi korumayı amaçlıyoruz. Bu pazarı, gemilerin yeni sahiplerine mümkün olduğunca bozulmadan bırakmalıyız. Diğer feribot ve gemilerde bu tip bir avantaj olmadığı için tek tek satışa çıkardık. Fakat ihaleye teklif veren kişi ya da kuruluş , isterse bu gemilerin tümünü alabileceği gibi sadece kendi istediği gemilere de teklif sunabilecek. (PARA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.106 Değişim: 0,28% Hacim : 48.373 Mio.TL Son veri saati : 13:54
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3655 Değişim: 0,15%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0037 Değişim: -0,18%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,05 Değişim: 0,24%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.