'Emtia gurusu'nun gözü Türk piyasalarında!

07.09.2017 - 12:14 | Son Güncelleme :
'Emtia gurusu'nun gözü Türk piyasalarında! | Piyasa Haberleri

"Emtia gurusu" olarak tanınan Rogers, "Yüksek getirisi nedeniyle Türk tahvillerine yatırım yapmayı düşünebilirim" dedi.

"Emtia gurusu" olarak tanınan, dünyaca ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, Orta Doğu'da olanlara rağmen insanların artık daha iyimser olduğunu belirterek, "Durum bu şekilde oldukça Türkiye daha iyi durumda olacak. Türkiye'nin doğuda, batıda, güneyde dostları var. Tabii ki Türkiye daha iyi durumda olacak." dedi.

Rogers, yüksek getirisi nedeniyle Türk tahvillerine yatırım yapmayı düşünebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Jim Rogers, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası yatırımcıların gelişen piyasalara yönelik ilgisinin devam ettiğini belirterek, Çin ve Rusya gibi birçok piyasanın yükselişte olduğunu gördüklerini, insanların yeniden gelişmekte olan ekonomilere döndüğünü söyledi.

##$HABER_1440622$##

Orta Doğu'da olanlara rağmen insanların artık daha iyimser olduğunu ifade eden Rogers, "Durum bu şekilde oldukça Türkiye daha iyi durumda olacak. Türkiye'nin doğuda, batıda, güneyde dostları var. Tabii ki Türkiye daha iyi durumda olacak." dedi. Rogers, yüksek getirisi nedeniyle Türk tahvillerine yatırım yapmayı düşünebileceğini de bildirdi.

"SAVAŞIN OLMASINI BEKLEMİYORUM" 

Ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, küresel piyasaları etkileyen gelişmeleri değerlendirirken, Kuzey Kore kaynaklı gerilimin Çin’in baskısı nedeniyle savaşa dönüşmeyeceği öngörüsünde bulundu. 
Rogers, şöyle devam etti: 

"Eğer Kuzey Kore ile savaş ortamı oluşursa piyasalar bir süreliğine çökecektir. Fakat böyle bir savaşın uzun süreceğini sanmam. Ben savaşın olmasını beklemiyorum. Her zaman gerilim ortamı olduğunda piyasalar bir miktar geriler. Fakat bu yaklaşık yüzde 10 seviyesinde olur. Çin’in Kuzey Kore'ye 'tamam, artık dur' demesini ve mevcut gerilimin sona ermesini bekliyorum. Mevcut gerilimin yaklaşık bir yıl içerisinde sonlanmasını bekliyorum."

Haberin Devamı

##$HABER_1440611$##

Kuzey Kore krizinin çözülmesinde Çin’in son derece önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Rogers, "Çin, ABD Başkanı Donald Trump’a 'eğer savaşı başlatanın kendisi olması durumunda Kuzey Kore’nin yanında yer alacağını' söyledi. Öte yandan 'Kuzey Kore’ye de savaşı başlatmaları halinde yanlarında yer almayacaklarını' ilettiler. Şu anda savaşı başlatabilecek tek isim Donald Trump. Yine de ben savaş beklemiyorum." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK ÇÖKÜŞ OLACAK"

Uluslararası piyasalardaki olumlu havanın birkaç yıl içerisinde bozulabileceği tahmininde bulunan Rogers, buna gerekçe olarak S&P 500 endeksindeki hareketleri ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede artan borçluluk oranını gösterdi.

Jim Rogers, piyasalardaki yükselişin uzun süreceğini düşünmediğini ifade ederek, S&P 500’e bakıldığında hisselerin yüzde 90’ının aşağı yönlü olduğunu, sadece yüzde 10’unun yükseldiğini, bunun savaş riskiyle bir ilgisi bulunmadığını, tüm dünya borsalarında problem olması halinde bundan kimsenin kaçamayacağını söyledi.

Küresel krizlerin bir günde oluşmadığını, kümülatif bir şekilde problemlerin etkileşimi ile ortaya çıktığını belirten Rogers, şunları kaydetti:

"2008 yılında tüm dünyada yüksek borçluluk seviyeleri nedeniyle büyük bir sorunumuz vardı. 9 yıl sonra borçlarımız daha da yüksek. ABD piyasalarında her zaman iki yılda bir gerileme olur. ABD Merkez Bankası (Fed) bir sorun çıkmayacağını söylüyor. Eğer onlara inanıyorsanız tabii beni dinlememeniz lazım. Krizden bu yana 9 yıl geçti. Fakat borç giderek artıyor."

Fed'in olası para politikası adımlarını da değerlendiren Rogers, "Problemlerle karşılaşacağız. ABD, halihazırda dünya tarihinin en borçlu ülkesi durumunda. ABD’de faiz oranları ya piyasa koşullarıyla ya da Fed’in kararıyla artacak. Fakat zaman içerisinde daha ciddi sorunlar oluşacak. Fed, panikleyerek geri dönüp piyasaları kurtarmaya çalışacak. Bu bir süreliğine işe yarayabilir. Fakat sonrasında büyük çöküş olacak. İşte o zaman ciddi sorunlarımız olacak." ifadelerini kullandı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: -0,05% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,4823 Değişim: -0,18%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9052 Değişim: 0,22%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.438,30 Değişim: 0,62%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.451,95
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.