Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Çalışmalar

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Haramzadelerin Ellerinin Kırıldığı Bir Dönem Yaşıyoruz -Kararlılık Sayesinde Bankaları Soyanların Bir Bir Kulaklarından Tutulup İçeri Tıkılmaları Sürdüğünce, Türkiye`Nin Sökülmüş Çivilerinin Bir Bir Yerine Takılması Sağlanacaktır


ERZURUM (A.A) - 15.11.2000 - Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, bankalar operasyonunun kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, Haramzadelerin ellerinin kırıldığı bir dönem yaşıyoruz dedi. Bakan Aydın, bugün geldiği Erzurum`da, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Bakan Aydın, Erzurum-Aşkale projesi kapsamında yapımı tamamlanan Yenişehir Köprülü Kavşak ile Sanayi Kavşağı Altgeçidi`nin açılışlarını düzenlenen törenle yaptı. Yenişehir Köprülü Kavşağı`nın açılışında halka hitap eden Aydın, son günlerde bankalara yönelik operasyonların, Türkiye`de uygulanan 20 yıllık politikaların sonucu olduğunu ifade ederek, Türkiye`de herşeyin çivisi sökülmüştür. Bu gerçekleri saklayamayız. Ülkemizde şimdi bankalar operasyonu yapılıyor. Bu, sebep sonuç ilişkisidir. dedi. 57. Hükümet olarak geçmişte yaşananları millete yaşatmamak için çaba harcadıklarını ve seçimler öncesi miting meydanlarında verdikleri Her kör kuruşun hesabını soracağız sözünü tuttuklarını belirten Aydın, şunları söyledi:



Bugün devletin beytül malına elini sokan haramzadelerin ellerinin kırıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Şimdi pabucun pahalı olduğu anlaşılınca, bankaları batan patronlar (borcum borç, ben borcumu ödeyeceğim) diyorlar. Sıkıyı görünce, zoru görünce pabucun pahalı olduğunu görünce, kararlılığı ve dirayeti görünce, bu insanların nasıl geriye adım attıklarını göstermesi bakımından bu sözler ibret vericidir. Bu insanların halktan çaldıkları her kör kuruş geri alınacaktır. Biz bunun takipçisiyiz. Bankalar operasyonunu sonuna kadar sürdüreceklerini kaydeden Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: Nereye kadar giderse gitsin, arkasında, önünde kim çıkarsa çıksın, bu operasyonları halkımız adına yürütmeye kararlıyız. Çünkü çağdaş ülke olacaksak ve 21. yüzyılda lider ülke olacaksak, bu çarpıklıklardan kurtulmak zorundayız. Allah`a şükürler olsun, ortaya konulan kararlılık sayesinde, bu işi yapanların bir bir kulaklarından tutulup içeri tıkılmaları sürdüğünce, Türkiye`nin sökülmüş çivilerinin bir bir yerine takılması sağlanacaktır.


ENFLASYONLA MÜCADELE;

Türkiye`nin önünde büyük bir hedef olduğunu ve cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023`de lider ülke olma hedefinin bulunduğunu anlatan Aydın, Türkiye`yi lider ülke durumuna getirmenin günü kurtarma politikalarıyla ve kavgayla olamayacağını savunarak, Lider ülke, istikrarlı, tutarlı politikalarla olunur. Hükümetimizde de bu istikrar ve süreklilik vardır diye konuştu. En haksız vergi türünün enflasyon olduğunu ve enflasyonu yenmek için 20 yıldır mücadele verildiğini kaydeden Aydın, şöyle devam etti: 20 yıldır verilen enflasyonla mücadelede yenik düşülmesi ümitsizlik yarattı. Milletçe enflasyondan kurtulanamayacağı kanaati oluştu. Fakat 57. Hükümet olarak uygulamaya koyduğumuz istikrar programının neticeleri bir bir alınmaya başlandı. Son yılların en düşük enflasyon rakamlarını yaşıyoruz. Yazın kurak geçmesi nedeniyle meyve ve sebze fiyatlarının yüksek olması ve petrol fiyatlarının dünya tarihinin en yüksek rakamına ulaşmasına rağmen, enflasyonda görülen düşüş ümit vericidir. İstikrar programı uygulamasında verilecek en ufak bir tavizin enflasyonda mücadelede başlanılan noktaya getireceğine dikkat çeken Aydın, bu tür istikrar programlarını hiçbir hükümetin uygulanmak istenmediğini, çünkü hükümeti sevimsiz gösterdiğini söyledi. Bakan Aydın, 2001 yılının enflasyonla mücadelede en kritik yıl olduğunu, bu yıl yüzde 15-16`yı yakalamayı hedeflediklerini, 2002 yılında tek rakamlı enflasyona ulaşılmasının hedeflendiğini kaydetti.


Son 20 yılda uygulanan politikalar nedeniyle Türkiye`nin büyük gelir kaybına uğradığını anlatan Aydın, enflasyonla mücadelede başarı sonrası memur ve işçiye verilen zammın bir anlamının olacağını belirterek, Bugün olduğu gibi kaşıkla verilip kepçeyle alınma yolu terk edilir. İşçi ve memurumuza vereceğimiz enflasyon artı iyileştirme payları ile 20 senelik kayıplarını zamana yayarak giderebiliriz diye konuştu.


YENİŞEHİR KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI;

Yenişehir Köprülü Kavşağı`nın açılışında konuşan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Güner Birliker, yapımına 6 ay önce başlanılan Yenişehir Köprülü Kavşağı`nın 1 trilyon 350 milyar liraya malolduğunu ifade ederek, köprülü kavşağın yapımında 6 bin 628 metreküp beton, 458 ton demir kullanıldığını ve 53 bin 500 metreküp kazı yapıldığını söyledi. Erzurum-Aşkale projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sanayi Kavşağı Altgeçdi`nin ise 240 milyara malolduğunu bildiren Birliker, kavşağın yapımında 7 bin 399 metreküp kazı yapıldığını, bin 886 metreküp beton ve 152 ton demirin kullanıldığını bildirdi. Törene katılan Erzurum Valisi Derya Kadıoğlu da, yapımı tamamlanan Yenişehir Köprülü Kavşağı`nın Erzurum ölçütlerinde dev bir yatırım olduğunu anlatarak, Bu kavşağın yapımının 6 ay gibi çok kısa sürede biteceğine kimse inanmıyordu dedi. Yenişehir Belediye Başkanı İsmail Hakkı Asiltürk ve Kazım Karabekir Belediye Başkanı Lütfü Koç da, Bakan Aydın, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Birliker ve projelerin yapımcısı Makimsan Şirketi yetkilerine birer plaket verdiler. Yenişehir Köprülü Kavşağı`nın açılışı sonrası Sanayi Kavşağı Altgeçidi`ni de hizmete açan Bakan Aydın, açılışta, köprü üzerine yerleştirilen maytapların patlatılması sırasında maytap parçalarının törene katılanların üzerine düşmesi üzerine kısa bir süre sıkıntılı anlar yaşadı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: -0,06% Hacim : 84.559 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,4966 Değişim: 0,15%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5411
Açılış: 32,4475
34,7741 Değişim: 0,15%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8972
Açılış: 34,721
2.488,22 Değişim: 1,05%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.499,96
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.